[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hur spelar man Europatipset?

[/vc_column_text][vc_column_text]Europatipset är lite av en favorit hos oss här på stugan. Inte minst på grund av att vår Europatipsmagiker har en egen spåkula när det gäller detta tips. Framförallt söndagar brukar bjuda på flertalet enormt skevt streckade tecken vilket gör att utdelningen kan bli riktigt fin om det smäller lite. Det kan också bli en lax för 13 rätt om alla favoriter vinner men det är smällar man får ta.

Från början hette Europatipset “Italienska Stryktipset” och bestod då alltså enbart av matcher från Serie A och Serie B. Ju mer europeisk fotboll folk kunde titta på desto mer lockade det med att plocka med ett El Clásico istället för Bari – Cesena i Serie B så att säga. Då utvecklades det tipset till den form vi har idag.

Det är främst de fem stora ligorna som gäller på Europatipset, men även Allsvenskan tar en stor plats under sin säsong. Landskamper, svensk fotboll från lägre divisioner, MLS och sydamerikansk fotboll är också vana deltagare på ET.

Utformningen är exakt likadant som för Stryktipset. 13 matcher ska analyseras och det krävs minst 10 rätt för chans på vinst. Precis som på stryket kan man plocka med halvgarderingar och helgarderingar och raden blir dyrare ju fler garderingar som plockas med.[/vc_column_text][vc_column_text]

Vinster

Precis som på Stryktipset tar Svenska Spel 35% av all omsättning medan 65% betalas ut i form av vinster. De pengarna fördelas enligt tabellen nedanför. Notera att om utdelningen är mindre än 15 kronor dras pengarna tillbaka och blir istället en jackpot nästkommande rad.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Antal rätt

13
12
11
10
Totalt

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Vinstfördelning

39% (1% till rullpott)
22% (1% till rullpott)
12%
25%
100%[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Vinstchans

1:1 594 323
1:61 320
1:5 110
1:697
1:607[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]