[twitch-status channel="thegamblingcabin"]
Europatipset

Europatipset 2/8

FÖLJ OSS:

Sverige och Norge är temat på söndagens Europatips som nu kommer ta en något annorlunda skepnad framöver. Allsvenskan och Superettan med “E20-derbyt” har gemene man hyfsad koll på men Eliteserien är mindre bekant. Där ska ett par fina drag kunna göras. Damallsvenskan avslutar med en av flera felstreckade matcher på denna kupong. 13 rätt finns inom räckhåll!

Spelstopp: 14:29

1. IFK Göteborg – Malmö FF 2

Meriterade Alexander Farnerud hade ett brett smil efter att ha kommit tillbaka från skada och avgjort finalen i Svenska Cupen till Blåvitts favör. Matchen i sig var dock ett lågvattenmärke där långa inkast och försvarsmisstag gav de få chanser som skapades. Malmö drabbades av skador på Rieks och Lewicki där, och med en stapplig Safari på mittbacken är såklart MFF inte lika bra. Det täta matchandet gynnar definitivt skåningarna i detta rivalmöte och Poya Asbaghis änglar kommer troligen få svårt att ladda om efter den fysiska, men även mentala, urladdningen i torsdags. Jag blir inte förvånad om detta rinner iväg till en klar bortaseger. Framåt Malmö, Heja Di Blåe!

2. Helsingborg – Hammarby X

Den gamle försvarschefen Olof Mellberg skaffade klippkort på Apoteket i Helsingborg under juni månad. 0-3 i baken hemma mot Varberg i premiären följdes upp med 0-4 i samma kroppsdel borta mot Kalmar. Där och då funderade nog den gode Mellberg på att även passera Intersport längs vägen från Apoteket. HIF-tränaren hade knappast försämrat det skånska försvaret vid den tidpunkten. Därefter har sundets pärla repat sig rejält, Mellbergs mannar har sex raka matcher utan förlust och kommer närmast från hållen nolla borta mot Falkarna i Östersund. Stefan Billborn har aldrig brytt sig om försvarsspel överhuvudtaget, i senaste bortamatchen åkte Hammarby på däng med 0-3 mot Malmö och därefter segrade Bajen med samma siffror hemma mot Örebro. Den sönderstreckade tvåan lockar föga med tanke på att Billborns boys har 1-1-3 utanför huvudstaden. Olof håller Bajen stången med sitt klippkort. 1X.

3. Kalmar FF – AIK 2

Rikard Norling, token och spelmansfanten är hädanefter förpassad till sin egen kammare för att filosofera och skalda. Den legendariske bussparkeraren Norling kastades under sitt eget fordon när han blev tillsagd att spela Atalanta-fotboll och leka att Tom Strannegård är Papu Gómez. Nu är det upp till Bartosz Grzelak att lotsa AIK från och med matchen mot Kalmar FF, polacken är känd för sin noggrannhet och offensiva fotboll så han bör vara bättre än Norling på att tygla nya Gnaget. Nanne Bergstrand drömmer förmodligen om både Apoteket i Helsingborg och den ensamma kammaren i Solna. Kalmars gamla guldtränare har endast en Elm att tillgå nuförtiden och kapten Viktor står inte att känna igen, den siste Elm-brodern gjorde bort sig på båda baklängesmålen senast mot Mjällby. Åtta raka matcher utan seger finns i Nanne Bergstrands bagagelucka, sex av dessa är rena torskar. Nu lär Nanne få käka sur fisk igen mot ett pånyttfött AIK som segrat på Guldfågeln de senaste tre åren. Tvåa trots hård streckning!

4. Varberg – Östersund 2

Hela Jocke Persson är ett stort lyckopiller med sin oortodoxa framtoning som människa och sin fartfyllda fotboll som tränare. Varberg har tagit Allsvenskan med storm på samma sätt som de stormade fram genom Superettan 2019. Dock har den frejdiga starten kommit av sig en smula på slutet, 1-2-2 är knappast en formrad som får Östersund att baja knäck. Falkarna kommer till alkisarenan i Halland med defensiven i förarsätet. Två raka nollor har hållits av jämtarna som kryssat i tre raka under ledning av nye härföraren Amir Azrafshan, en man som ej har elitlicens eller någon erfarenhet ovanför division 4 men det sägs åtminstone att han tagit simborgarmärket. Jocke Persson kan knappast räkna med att hans lyckopillerfotboll skördar något offer mot detta ramstarka falkförsvar som höll tätt borta mot regerande mästarna på sin senaste utflykt. Svenska folket ska inte heller känna sig så säkra som de gör, ettan målas upp till nonchalanta höjder och tigger om att dissas. Tvåan först.

5. Norrby – Jönköpings Södra X

Herrarna i Stryktipspodden har lite vägkunskap att plugga på efter att ha kallat detta möte “E20-derby”. Skämt åsido finns såklart ingen vidare rivalitet mellan dessa lag även om avståndet på riksväg 40 endast är åtta mil. Norrby är extremt luriga hemma på Borås Arena där de inte gått på pumpen sedan oktober. Ett frågetecken sätts för viktiga Akopeveta men att räkna bort de blåvita mot ett Jönköpings Södra som har massvis kvar att bevisa är inte rätt melodi. De grönvita gästerna, med trötta Andreas Brännström bakom spakarna, har spets men har inte visat upp tillräckligt för att vara en favorit att hålla i handen. Jag vågar knappast spika tvåan trots skapligt spelvärde. Säkerhetsbältet ska på för hela familjen på denna tripp förbi Pia Sundhages hemstad.

6. Akropolis – GAIS X

Efter nio omgångar ligger Akropolis fyra medan GAIS ligger tolva. Woho, vi spikar ettan och går vidare! Så resonerar det egendomliga folkslag vi kallar tabelltittare. Att Akropolis målas upp i trakter kring 75 prollar gör att man misstänker inblandning från både Greklands underrättelsetjänst och de gamla gudarna från antiken. GAIS har faktiskt bara fem pinnar upp till Akropolis och ett gäng makrillar som lyckats sänka fjolårstrean Jönköping kan naturligtvis även sabotera ett gammalt epos i form av en nykomling på Spånga IP. Här vänder vi österut och hoppas att flåbusfirman Celik/Yarsuvat knäpper övermakten på näbben!

7. Haugesund – Stabaek 1

Sju mål på elva fighter kan knappast Araberna i Haugesund vara nöjda med. Däremot poängskörden på tolv poäng efter att tre 1-0-vinster bärgats. Niklas Sandberg har hittills stått för fler av hälften av målen och det vill till att andra spelare kliver fram när Koné och Samuelsen lämnat. Hemma på Haugesund Stadion finns åtminstone en trygghet vilket segern mot Rosenborg påvisar. Stabaek, med Janne Jönsson som tränare, blir ingen lätt uppgift. De Blaa från Baerum visade moral när de hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 mot serieledande Bodö/Glimt i torsdags. 19-årige talangen Kornelius Norman Hansen målade då och har fått en flygande start i sin nya klubb. Ovisst där värdet finns till vänster. Med tanke på Haugesunds skrala målskörd vågar jag dock knappast singla ettan.

8. Odds BK – Rosenborg 1

Det blåser något mer positiva vindar i Rosenborg efter veckans 3-0-seger mot Viking. De kräsna fansen är dock knappast nöjda med femteplatsen och guldet så gott som redan bortspelat. Defensiven är stabil men framåt ser det märkbart blekt ut trots spelare som Dino Islamovic och tidigare Odds-strikern Torgeir Börven. Värdarna är nu mer av ett kollektiv och har efter ett par sämre resultat hittat tillbaka. Skagerak Arena är en fruktad borg att komma till även om avsaknaden av publiken givetvis är påtaglig. Ovisst men värdet till vänster lockar. Det är bara att hoppas att Rosenborg underpresterar ännu en gång.

9. Bodö/Glimt – Strömsgodset 1

Vi styr skutan upp mot vackra Bodö där Norges Atalanta ska tittas till. Glimt visade redan i fjol att det har något stort på gång med sin sprakande offensiv. Det har bara förstärka under inledningen där de gulsvarta löst 31 av 33 pinnar och tryckt in 40 (!) mål. Hemma på Aspmyra Stadion är det alltid full sula och Godset-målvakten Rosholt kommer minst sagt få en svettig afton. Gästerna från Drammen vann Tippeligan 2013 men har sedan dess ständigt tappat. Bollen är med det sagt rund och över 80 procent på ettan är i högsta laget, Kasper Junker och grabbarnas magiska fotboll till trots. Rensarkrysset får agera följeslagare

10. Sarpsborg – Aalesund 2

Vidare till Sarpsborg i närheten av den svenska gränsen där vi tittar till laget med kupongens bästa smeknamn. Tangotröjorna från Ålesund har inte levt upp till namnet så här långt in i säsongen. Nykomlingarna från västra Norge har inte alls fått till det så här långt, men kanske kom lyftet senast. Hólmbert Fridjónsson stod för ett hattrick mot Start och sköt första segern för säsongen till de blåorangea. 27-åringen har redan tryggt in åtta bollar, och offensiven är det inget fel på. Defensivt finns problemen men mot ett relativt knackigt Sarpsborg finns definitivt chansen. Det blåklädda hemmalaget är inte alls detsamma sedan de spelade i Europa League för två säsonger sedan när en viss Patrick Mortensen öste in mål. S08 blir alldeles för hårt betrodda här och då är det läge att jobba in Fridjónssons tangotröjor.

11. Viking – Kristiansund 2

Vikingar mot ugglor näst på tur när ett av kupongens allra mest spännande singelstreck hittas. Viking är en välkänd klubb men var nykomlingar i fjol. Då stod Stavanger-gänget för en strålande säsong när de slutade femma. Nu går det tyngre och känslan är att det återigen kan bli en ångestladdad säsong likt 2017 när de trillade ur. Kristiansund ser betydligt hetare ut där de stadigt etablerat sig som ett stabilt lag i Eliteserien. Med en av ligans bästa strikers, Amahl Pellegrino, kan mycket väl de nattliga fåglarna vara med och hugga på en Europaplats. Här har de toppchans och när tvåan fås till reapris är det bara att banka in spiken!

12. Start – Mjöndalen X

Start och Mjöndalen är knappast några etablerade klubbar i Eliteserien. Värdarna från Kristiansand har gått jojo mellan finrummet och OBOS-ligaen samtidigt som Mjöndalen klarade kontraktet med minimal marginal som nykomlingar i fjol. Start är just nykomlingar denna säsong. Föga förvånande återfinns dessa kombattanter långt ner i tabellen och någon vidare fotbollsmatch lär det inte bjudas på. Bollar på läktaren, crosspassningar tio meter fel och två uddlösa offensiver borgar för delad pott. Tänkbart spikkryss. Annars X2 då tvåan innefattar allt värde.

13. Växjö – Djurgården 1

Åter i Sveriges och denna gång tar vi oss till Smålandsskogarna för en drabbning i Damallsvenskan. Växjö har inte haft någon vidare start på säsongen men nu kommer åtminstone värdarna från en vinst och ett kryss. Offensiven har varit svag i takt med att landslagsstjärnan Anna Anvegård lämnade förra säsongen. Viktigt var därför att Signe Andersen klev fram och hittade nätet två gånger om mot Umeå (2-2). Djurgården hemma på konstgräset är en betydligt mer tacksam motståndare än vad tipparna tycks tro. DIF brukar vara oerhört bleka utanför Stockholm och klarade kontraktet med nöd och näppe förra säsongen. Sedan dess har bland annar vassa experten Irma Helin lämnar för Dplay-studion. Kvalité finns i Schough och van den Bulk men jag tror det blir kämpigt i hockeymeckat. Vi avslutar med en spiketta som heter duga!

Stugans superspik!

Kristiansund

Tipparna är helt fel ute när de målar upp Viking till tämligen klara favoriter. Kristiansund var bra redan i fjol och ser nu ännu bättre ut. En tvåa till 30 prollar smakar magiskt i mun.

Stugans kupongrensare!

Aalesund

Aalesund har fått en tuff start på sejouren i Eliteserien. Sarpsborg ska dock inte vara någon omöjlig motståndare, något svenska folket verkar tro. Magisk värde dukas upp på de orangeblåa. Dags att dansa tango, Aalesund!

//EU-Magikern

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel.

För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Tänk på att spel ska vara roligt,
räkna aldrig med att vinna pengar på spel.
För dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Var med i Sveriges skönaste, bästa och framför allt enda Spelstuga.
Joina oss i stugan för spel, stugplaner, tävlingar och gött snack!

Kontakt oss via messenger eller mail: info@gamblingcabin.se

Gambling Cabin © 2020 Alla Rättigheter Bevarade

Gamblingcabin.se är en oberoende speltipssajt. Informationen här är ämnad för underhållning och utbildning. Gamblingcabin.se kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Spel handlar först och främst om underhållning. Räkna aldrig med att vinna pengar på spel. Kom ihåg att spela lagom. Spelar du för mycket? Ring stödlinjen: 020-81 91 00

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Vecka 32
Spelstopp:
Jackpot: ca 3 milj kr
Oms. kr
Updating...
1
Djurgården - Hammarby
1
X
2
Odds
2,25
3,65
3,22
Svenska folket
52%
29%
19%
2
Falkenbergs FF - Malmö FF
1
X
2
Odds
9,00
5,05
1,39
Svenska folket
6%
12%
82%
3
Mjällby AIF - AIK
1
X
2
Odds
2,95
3,33
2,55
Svenska folket
32%
30%
38%
4
Örebro SK - IFK Göteborg
1
X
2
Odds
3,55
3,65
2,12
Svenska folket
27%
31%
42%
5
BK Häcken - Kalmar FF
1
X
2
Odds
1,61
4,10
6,05
Svenska folket
80%
13%
7%
6
Östersunds FK - Elfsborg
1
X
2
Odds
4,70
3,90
1,79
Svenska folket
15%
26%
59%
7
Örgryte IS - Trelleborg
1
X
2
Odds
2,30
3,33
3,22
Svenska folket
46%
28%
26%
8
Stabaek - Odds BK
1
X
2
Odds
2,60
2,90
2,80
Svenska folket
35%
31%
34%
9
Aalesund - Viking
1
X
2
Odds
3,20
3,60
2,03
Svenska folket
23%
28%
49%
10
Kristiansund BK - Start
1
X
2
Odds
1,53
4,05
5,40
Svenska folket
78%
16%
6%
11
Mjöndalen IF - Haugesund
1
X
2
Odds
2,77
3,12
2,47
Svenska folket
23%
28%
49%
12
Strömsgodset - Sandefjord
1
X
2
Odds
1,74
3,80
4,05
Svenska folket
67%
19%
14%
13
Rosenborg - Sarpsborg 08
1
X
2
Odds
1,91
3,40
3,70
Svenska folket
66%
22%
12%
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr