Gigantens Granater speltips

Gigantens Granat: Newcastle – Manchester United

Giganten är i stormform och till kvällen är det dags för mitt kära Newcastle att göra livet surt för Manchester United

Granaterna sitter rakt ut den senaste månaden och Giganten är mycket harmonisk just nu. Rekarna kommer som på vatten och då blir jobbet alltid roligare.

Newcastle kämpar för att nå januari-fönstret med näsan ovanför vattenytan och även om domare och VAR trollar oss varenda match så spelar det ingen roll hur illa det gått under säsongen, det är aldrig roligt att bortaspela på St James Park. United är som alla vet på pappret ett bättre lag men att man ska åka till norra England och bara vinna med två bollar tror jag inte en sekund på.

Newcastle +1 @ 2.12 hos COOLBET spelas. Rygga Giganten och hämta 500 kronor i bonus här!

Newcastle

Efter den mycket efterlängtade segern mot Burnley så har tre raka förluster kommit för Magpies. Motståndet har dock hetat Liverpool, Manchester City och Leicester vilket gör att man egentligen inte kan räkna med så mycket mera.

Efter City-matchen har laget fått en riktigt lång vila och nu har Eddie Howe fått gott om tid att jobba med sin nya trupp. Även om förlusterna blivit stora på senaste tiden så vill jag vara mycket tydlig med att det inte bara varit det sportsliga som gjort att Newcastle fått åka på dessa förluster. Både jag och Howe har varit vansinniga på VAR och allt annat trams som inte fungerar över huvud taget.

Skadeläget inför matchen ikväll ser bra ut och den enda som saknas som är kostsam är väl Hayden i såfall som är avstängd. Shelvey är osäker till spel men laget faller inte med honom om han skulle saknas.

Framåt ska det vara fullt manskap med Maxime, Almiron, Wilson och hela gänget.

Manchester United

Olé Gunnar fick till slut gå och in har Ragnick kommit för att försöka rädda säsongen. Sedan Ragnick anslöt har United börjat vinna matcher men jag är inte speciellt imponerad ändå ännu. Uddamålsseger mot Palace, kryss mot Young Boys i CL och senast en uddamålsseger med hjärtat i halsgropen mot Norwich skrämmer inte Giganten eller Newcastle. United måste visa mycket mer för att Giganten ska acceptera en så här tuff lina borta på St James Park.

Trion av fransmännen Varane, Pogba och Martial bör alla saknas och Cavani är fortsatt mycket osäker till spel. United har tre raka segrar i ligan men utan att vara bra över huvud taget. Underskattar man Newcastle minsta lilla så blir man straffade ikväll.

Speltips Newcastle – Manchester United

United har inte varken innan eller efter Ole Gunnar visat att man ska ha den här typen av favoritskap på bortaplan. Senast United lyckades vinna med mer än ett måls marginal var hela vägen tillbaka till den 11:e November när Villarreal slogs med 0-2 i en match man lika gärna hade kunnat förlora med 2-0.

Ingenting i Uniteds spel antyder att man ska spelas till dessa priser och linor. Newcastle är absolut inte fantastiska men ikväll kommer man sälja sig extremt dyrt. Kan Newcastle få med sig ett resultat här så finns det något att bygga på inför det nya året när oljepengarna kommer in.

Newcastle är inte bra men United är ljusår ifrån lag som Liverpool och City. Det här ska bara bli jämnare än oddsen säger.

Newcastle +1 @ 2.12 hos COOLBET spelas. Rygga Giganten och hämta 500 kronor i bonus här!