Gigantens Granater Pinnacle

Gigantens Granat: Newcastle – Watford

Måstematch för Magpies och Giganten tror stenhårt på sitt Newcastle

Giganten blev hånad och utskrattad när Newcastle gjorde bort sig i cupen häromdagen men tvivlarna ska istället få tystas när magpies går upp emot Watford under lördagen. Det är en så kallad 6-poängsmatch där Newcastle vet vad som gäller. Det är seger som räknas och inget annat.

När Watford som är minst lika dåliga kommer på besök med en lång skadelista så känner jag att kanske hela helgens finaste granat är just Newcastle hemma på St James Park.

Det är dags – Det blir svart-vit seger på Lördag!

Newcastle

Newcastle har redan börjat värva för fullt och även om värvningarna kanske inte riktigt är vad man hade trott så är det i alla fall ett bevis på att man absolut inte tänker åka ur i år. Wood köptes in och även om Wood inte är en fantastisk fotbollsspelare så är han något som Newcastle saknat. Maxime och de andra på kanterna tar sig ofta förbi sina gubbar men har sällan någon att spela in bollarna på. Wood blir den spelaren och samtidigt försvagas Burnley som tappar sitt enda målhot när Barnes saknas och Cornet är i afrka.

Magpies gjorde bort sig fullständigt i cupen senast men det kvittar. Det kanske rentav var lika bra så Howe nu får sätta full fokus på ligan. Det är lätt att glömma att Newcastle i ligan kommer från ett mycket fint kryss mot Manchester United och vi förblir svårslagna i norra England. Hit kommer man bara inte och vinner hur som helst.

St James Park kommer koka och hela staden vet att den här matchen är säsongens hittills viktigaste fight.

Watford

Watford har vunnit fler matcher än Newcastle men också förlorat bra många fler. Detta eftersom att Ranieri inte lyckats få ihop laget över huvud taget utan det är kaos mestadels när Watford lirar boll. Ibland har dom tur och Dennis eller Sarr löser tre pinnar ensamma. Inför den här mathcen saknas halva laget och däribland en handfull spelare som åkt till Afrika.

Watford kan byta hur många tränare dom vill. I slutändan kommer kontraktet hänga löst och på bortaplan har man mestadels fått storstryk hela året.

Med spelare som Sarr borta försvinner enorma mängder kreativitet och utan den ingridiensen är det tufft att åka till St James Park.

Speltips Newcastle – Watford

Newcastle som blev utskrattade under veckan kommer resa sig och göra en bra match här, det är Giganten säker på. Visst att det finns en relativt stor kryssrisk som alltid när Newcastle spelare men samtidigt är Howe och gubbarna välldigt införstådda med situationen. Ett kryss här borde nästan behandlas som en förlust då man redan är två pinnar bakom just Watford och dessutom har en match mer spelad.

James Park kommer koka som aldrig förr och inte en enda följare av laget kommer acceptera något annat än en gedigen insats. Trippier ska vara spelklar och det är ett grymt nyförvärv vad folk än hävdar. Trippier har länge varit en mycket viktig kugge i Atletico Madrid och han blir ett lyft för magpies utan tvekan.

Folk kan skratta men Giganten är säker. Newcastle säljer sig extremt dyrt på Lördag och som lag är vi rentav bättre än Watford. Skadeläget ser helt okej ut dessutom i dessa tuffa tider.

Spel: Newcastle -0.5 @ 2.10 /  Pinnacle Sports