Gruvligan Bloggen

12 Månader med Stugan!

Den viktigaste punkten i Gruvligans historia var dagen då vi fick förtroendet att lägga andelsspel hos Stugan. Det var just den här veckan för ett år sedan vi började lägga spel i deras regi. Känslorna under de här tolv månaderna har varit många. Ni kan säkert gissa er till de flesta.

Liten tillbakablick
Hur har det gått på sistone för Gruvligan? CK avslutade februari med 13 rätt och cirka 200 000 kr inspelade. Fint avslut med andra ord. Själv var jag i samma omgång snubblande nära att göra detsamma men föll på ett villkor. Främst på grund av att jag försökte att inte lägga alla ägg i samma korg. Förra veckan fick jag återigen 12 rätt på ST med 1X på Liverpool. Gigantens Newcastle kom emellan.

Nära skjuter ingen hare
Så kom veckan när vi firar ett år i Stugan. Jag uppdagade ganska sent att topptipset hade fint värde och klämde dit 8 rätt på TT och var nära att slå till med en storvinst med topptipset mått mätt. Vid krysset i United vs Spurs var systemet uppe i 173 000 kr. Vi var riktigt nära på tre stryktips. Små marginaler, som vanligt.

Gruvligan Vinster

Liverättning – en guldgruva
Stugans reduceringsverktyg och dess funktioner är verkligen magiska. Den som inte bekantat sig med verktyget rekommenderas att göra det. Den senaste funktionen som jag gottat mig i är liverättningen. Det som jag uppskattar med liverättningen är att jag i efterhand kan gå igenom hur andra duktiga spelläggare tänker kring sina reduceringar.

Jag som inte kan lägga upp system på Twitch föredrar att ha basreduceringar som ska kunna appliceras på de flesta omgångarna. Jag vill inte säga att jag famlar fram och tillbaka. Det handlar om att testa nya strategier och utmana sig själv. En reducering som jag fastnade för gjorde Bengan för en tid sedan.

Gruvligan Reducerat

Ramen baseras på tre spikar och en halva. Grunden är att minst två av fem överstreckade ska vinna men två måste falla (gröna villkoret). Det gula villkoret kan man tänka lite olika. Hitta streck som är korrekt streckade, understreckade och kanske en överstreckad. Det som blev tokigt på lördagens ST var ett sista-minuten-beslut. Jag ska redogöra för vad jag gjorde innan spelstopp.

Gruvligan Reducerat

Som ni ser vann inte något överstreckat gäng. Jag gick från att vaska Cardiff till att vaska Sheffield. Ett bra beslut förvisso. Problemet här blir det mentala. Hade jag stått kvar vid ursprungsidén hade jag målat brett på Coventry och lagt ett singelreducerat streck på Coventry och istället lagt ett rött på MK Dons. Därmed hade det återstående gula lagts på Nottingham. Istället valde jag att lägga två röda på Cardiff och lät Nottingham vara matematiskt.

Givetvis vann de komfortabelt. Om jag hade gjort som ursprungsidén, hade jag förmodligen behövt gråta en skvätt när Peterborough fick straff på stopptid. Det jag kan konstatera är att jag inte hade kunnat få 13 rätt på något sätt med andra ord, men otroligt nära. Slaktade gjorde däremot Bengan och Dybban. Kungar!

Jag får vara nöjd med mitt topptips. En välbehövlig vinst för självförtroendet.

Gruvligan Reducerat

Mod
Ni kommer förmodligen aldrig att få läsa spelteori från min sida där jag skriver om EV, odds, procent etc. Det kan andra bättre än jag. Det som spel också handlar om är mod. Att ha mod när man varit kall under en period är svårt. Det gäller att bemästra den psykologiska delen med spel. Naturligtvis hjälper en fin topptipsvinst, men också när man som jag träffar tre spikar och vasken. Det tar jag med mig till nästa veckas omgångar.

Signerat Bergmästaren, en tredjedel av Gruvligan