Vågor bakgrund

Speltips Esport

Esport har under det senaste decenniet ökat i popularitet, där intresset för dataspel (och att betta på dem), fullständigt exploderat. Men hur fungerar betting på esport egentligen, och vilka är de bästa knepet för att lyckas med esport odds? Vi i Stugan reder ut esport ur ett bettingperspektiv i vår guide med speltips för esport.

Kommande Speltips för Esport

Spelstopp Spelmagiker Match/Event Spel Spelbolag Odds

Avgjorda speltips

Spelstopp Spelmagiker Match/Event Spel Spelbolag Odds
19 juni 202412:30 Emil Höög Emil T1 – Dplus LOL - LCK Dplus ML Pinnacle 2.84
16 juni 202421:30 Emil Höög Emil Fnatic – NIP CS2 Fireleague NIP ML Pinnacle 1.96
16 juni 202416:00 Emil Höög Emil Team Spirit – Navi Blast Premier Spring Final 2024 Team Spirit -1.5 Expekt 1.95
15 juni 202420:00 Emil Höög Emil Team Heretics – Karmine Corp LOL - LEC Karmine Corp ML Expekt 2.05
15 juni 202419:00 Emil Höög Emil MAD Lions KOI – Team Vitality LOL - LEC Team Vitality ML Pinnacle 2.31

Vad är esport?

E-sport står för elektronisk sport, och är en paraplyterm för alla slags tävlingar som spelas på datorer och spelkonsoler. Konceptet går ut på att personer tävlar mot varandra i olika datorspel.

Inom esport finns fyra huvudsakliga spelkategorier, alla med respektive regler kring hur man tävlar. Vissa spel och ligor anordnas på region- och nationsnivå, medan andra är världsomspännande på internationell nivå. Varje år anordnas flertalet turneringar där esport eliten möts för att göra upp om prestigefyllda titlar, Dreamhack och World Cyber Games är två av världens största esport-turneringar.

Hur spelar jag på esport?

Esport har länge varit populärt. Redan i början på 90-talet började de första tävlingarna att dra igång. Något som däremot kan betraktas som relativt “nytt” är esport betting (och där kommer vi in med de bästa speltips esport för dig!) – det vill säga onlinespel på odds för esport. I snabbguiden nedan tar vi dig igenom hur du spelar på e-sport i fem enkla steg.

  1. Registrera dig på ett spelbolag med odds på esport. Kika efter så den plattform du befinner dig på har esport bland sitt utbud av sport.
  2. Välj den match/liga/turnering du vill spela på. Utbudet är i regel stort! Med fördel väljer du en gren du är väl insatt i.
  3. Välj det odds du vill satsa pengar på. Ofta kan du spela på en rad olika utfall.
    Ange din insats, det vill säga hur stor summa du satsar på spelet.
  4. Lägg ditt spel! En kupong har skapats, vilket fungerar som ett “kvitto” för ditt bet. Nu är det bara att hålla tummarna för att spelet går in!

Att spela på e-sport fungerar alltså på precis samma sätt som klassisk betting. Det enda som skiljer sig är att det är odds på e-sport och inte odds på så kallat traditionella sportvenemang du spelar på. Easy peasy!

Speltips esport

Populära spel inom esport

Inom esport finns ett enormt utbud av spel. Nedan har vi listat några av de mest populära spelen för esport.

League of Legends

Ett strategispel där två lag ställs mot varandra. Vinner gör man när ett lag lyckas förstöra motståndarnas bas. League of Legends spelas ofta i ligor och turneringar som NALCS och LCL.

CS:GO

CS:GO är förkortningen av Counter-Strike Global Offensive, ett “first person shooter”-spel. Spelet är det fjärde i serien och är enormt populärt världen över.

FIFA

Det klassiska fotbollsspelet av EA Sports är ett av de mest folkkära genom tiderna. Här styr spelaren ett fotbollslag och spelar matcher. Man kan spela mot datorn, en kompis eller en okänd motståndare online.

Dota 2

Dota två är ett strategiskt spel, där två lag (med fem personer i varje) tävlar mot varandra, med målet att förstöra varandras baser. Ligan Dota 2 International är den av de största internationellt sett.

Warcraft III

Warcraft III av Blizzard, bygger på en kamp mellan människor och orcher med målet att förinta varandra. ESL Pro Tour är en prestigefylld turnering för Warcraft III.

Speltips e-sport

Så vad ska man tänka på när man ägnar sig åt betting på e-sport? Vi har vässat klorna för att sammanställa tre av våra mest värdefulla speltips för e-sport. Lystring!

Hitta ett spelbolag med bra esport

Det är viktigt att hitta din plattform för esport betting. Idag erbjuder de flesta (dock långt ifrån alla) bettingsajter odds på esport, men utbudet varierar stort. Se till att du trivs med design, funktion och inte minst; utbudet. Spelar du uteslutande på just esport kan det vara fördelaktigt att välja en sajt som nischat sig mot esport – det finns ett par sådana på marknaden – och här är utbudet väl utbyggt.

Speltips e sport

Lär känna lag och individuella spelare

Marknaden för e-sport kryllar av såväl erkända lag som enskilda spelare. För att förbättra dina förutsättningar att lyckas med betting på esport är det viktigt att sätta sig in i vilka de olika spelarna är, och hur de presterar. Att göra research blir helt enkelt en viktig del av förarbetet.

Lag som kan vara intressanta att kolla närmare på är OG, Ninjas in pyjamas, FaZe Clan, Team Liquid och Astralis. Dessa är några av världens bästa lag inom esport just nu.

Spela ansvarsfullt

I vanligt ordning vill vi passa på att highlighta vikten av ansvarsfullt spelande. Kom ihåg att esportbetting ska vara något roligt och underhållande. Känner du att du spelar för ofta, eller för högre insatser än vad din plånboken tillåter, är det viktigt att bromsa.

Och så blev det dags att avrunda vår guide för speltips – esport! Vi hoppas att vi lyckats räta ut dina frågetecken kring esport betting, och vill samtidigt passa på att önska dig lycka till med spelandet!