Vågor bakgrund

DAGENS BÄSTA SPELTIPS TRAV

Hästsport och trav har länge varit populärt för betting, inte minst inom svenska spelsammanhang – att spela på trav är oerhört populärt bland svenskarna! ATG är det största spelbolaget för trav, men på senare tid har även andra aktörer börjat erbjuda konkurrenskraftiga odds på travsport. I denna guide delar vi i Stugan med oss av grunderna för lyckade spel på häst inklusive generella speltips på trav, samt speltips för V75. Trevlig läsning!

Kommande Speltips för Trav

Spelstopp Spelmagiker Match/Event Spel Spelbolag Odds

Avgjorda speltips

Spelstopp Spelmagiker Match/Event Spel Spelbolag Odds
06 juli 202416:20 Gruvligan Travpanelen V75-Rubriker | Halmstad ATG ATG Poolspel
29 juni 202416:20 Gruvligan Travpanelen V75-Rubriker | Färjestaden ATG ATG Poolspel
15 juni 202420:30 Gruvligan Travpanelen V75 Boden | 43 Miljoner Jackpot! ATG ATG Poolspel
08 juni 202416:20 Travpodden profilbild Travpodden Travpodden | Östersund ATG ATG Poolspel
01 juni 202416:20 Gruvligan Travpanelen V75 Mantorp | Stugans rubriker! ATG ATG Poolspel

Missa inte veckans Travpodd ⬇

 

Travbetting – Toppevenemang

Det finns flera platser där man kan spela på travlopp, både online och på fysiska platser. Här är några vanliga alternativ:

Spelombud och ATG-ombud: I Sverige är ATG (AB Trav och Galopp) det ledande företaget för spel på trav, galopp och andra hästtävlingar. ATG har ett nätverk av spelombud runt om i landet där man kan lämna in spel och se travlopp på plats. Dessa ombud finns ofta på speciella spelbutiker, kiosker eller livsmedelsaffärer.

ATG.se och ATG Play: ATG erbjuder också en onlineplattform, ATG.se, där man kan lägga spel på travlopp och se lopp live via stream. Dessutom erbjuder ATG en app kallad ATG Play, som ger användarna möjlighet att spela och följa travlopp på sina mobila enheter.

Andra online-spelsajter: Förutom ATG finns det även andra online-spelsajter som erbjuder spel på travlopp. Dessa kan vara internationella spelsajter eller andra lokala företag som har licens att erbjuda spel på hästtävlingar.

Travbanor: Många travbanor runt om i världen erbjuder möjligheten att spela på plats. Besökare kan satsa på travloppen och se tävlingarna live från läktaren eller från andra platser på banan.

Det är viktigt att notera att regler och tillgängliga spel kan variera beroende på var man spelar och vilket land man befinner sig i. Det är också viktigt att spela ansvarsfullt och endast satsa pengar som man har råd att förlora

I Sverige och världen anordnas varje år en uppsjö av travlopp. Men vilka är egentligen bäst att spela på? Nedan tipsar vi om fem av våra personliga favoriter för betting på trav.

Elitloppet

Elitloppet är ett folkkärt travevenemang som anordnar årligen under sommaren. Evenemanger lockar tusentals personer till travbanan på Solvalla, där mingel och trav väntar. Varje år besöker omkring 50 000 personer Elitloppet, och oddsen på loppen är populära att spela på.

Prix d’Amérique

Prix d’Amérique är ett av världens största travlopp. Travbanan Vincennesbanan utanför Paris har sedan 1948 lockat kuskar från hela världen och genom tiderna har fem svenskar kammar hem segern.

Svenskt Travderby

Svenskt Travderby, även kallat Derbyt, är ett lopp för fyraåriga varmblod. Loppet körs på Jägersro i Malmö, dit hästarna kvalar in genom ett försöksheat. Derbyt kördes första gången år 1928 och är på så vis anrikt.

Speltips trav

V75

V75 lanserades år 1993, och har sedan dess varit många svenskars favorit i kategorin travsport. V75 är en form av travspel som är mycket populär i Sverige och som arrangeras av Svensk Travsport, den huvudsakliga organisationen för travsport i landet. Det är en av de mest omtyckta spelformerna inom svensk travsport och har blivit en viktig del av landets spelkultur och underhållning på lördagar.

Konceptet bakom V75 är relativt enkelt men samtidigt spännande och utmanande för spelarna. Varje lördag väljs sju travlopp ut, där spelarna ska försöka förutse vilka hästar som kommer att vinna i varje lopp. Detta kräver inte bara kunskap om hästarna och deras prestationer utan också en del tur och skicklighet för att kunna göra rätt prognoser.

V75-spel sker genom att spelarna väljer en eller flera hästar i varje lopp som de tror kommer att vinna. För att vinna behöver spelaren lyckas pricka in alla sju vinnare korrekt. Prispotten delas sedan mellan de spelare som lyckas göra det. Ibland kan prispotten bli mycket stor, särskilt om det inte har funnits några vinnare på ett tag och pengarna har ackumulerats över flera omgångar.

Det finns flera olika sätt att spela V75 på. En vanlig strategi är att välja en så kallad ”singel”, vilket innebär att spelaren väljer en enda häst i varje lopp som hen tror kommer att vinna. Detta kan vara en riskfylld strategi men kan också ge en hög utdelning om det lyckas. Andra spelare föredrar att sprida ut sina insatser och väljer flera hästar i varje lopp för att öka sina chanser att vinna, även om det minskar utdelningen om de lyckas.

Förutom att satsa på enskilda lopp kan spelare också delta i så kallade ”V75-omgångar”, där de försöker förutse vinnarna i alla sju lopp. Dessa omgångar är populära och lockar ofta många deltagare, särskilt när prispotten är stor. För att delta i en V75-omgång måste spelarna lämna in sina spel innan det första loppet börjar, och resultaten avgörs i realtid under loppens gång.

Förutom att försöka pricka in vinnarna i varje lopp kan spelarna också satsa på andra aspekter av loppen, såsom att förutse vilka hästar som kommer på plats eller vilka som kommer att komma bland de tre första. Det finns också andra typer av satsningar och specialspel som kan göras beroende på arrangemanget och arrangören.

V75-spel är inte bara ett sätt att vinna pengar utan också en spännande och social aktivitet för många människor. Det lockar både erfarna spelare och nybörjare och skapar en atmosfär av spänning och förväntan på travbanorna och i spelhallarna runtom i landet.

Sammanfattningsvis är V75 en spännande och populär form av travspel i Sverige, där spelarna försöker förutse vinnarna i sju utvalda travlopp för att vinna en del av den ackumulerade prispotten. Det är en rolig och utmanande aktivitet som lockar både traventusiaster och människor som letar efter en spännande och potentiellt lönsam form av underhållning på lördagar.

Hambletonian

Hambletonian är en av de mest prestigefyllda och historiska travloppen för standardhästar i världen. Det är en årlig travtävling för 3-åriga travhästar som körs över en distans av en engelsk mil (cirka 1,609 kilometer). Hambletonian har en lång historia och betraktas som den största och mest betydelsefulla händelsen inom amerikansk travsport.

Loppet är uppkallat efter den legendariska travhästen Hambletonian 10, som föddes 1849 och anses vara en av de mest inflytelserika avelshingstarna inom standardhästravet. Det första Hambletonian-loppet arrangerades 1926 på Good Time Park i Goshen, New York, och sedan dess har det blivit ett årligt evenemang som drar stora publikmängder och genererar stor uppmärksamhet.

Hambletonian körs på en oval bana och lockar de bästa 3-åriga travhästarna från hela Nordamerika. För många ägare, tränare och förare är det en ära att delta i loppet och se sina hästar tävla om segern. Förutom äran innebär Hambletonian även betydande prispengar och kan vara avgörande för en hästs framtid som avelshingst eller avelssto.

Förutom själva loppet inkluderar Hambletonian-helgen ofta flera andra travlopp och evenemang, vilket gör det till en helg fylld med spänning och underhållning för traventusiaster och allmänheten. Hambletonian-lördagen är vanligtvis den största dagen under helgen, med det faktiska Hambletonian-loppet som höjdpunkt, men det kan finnas flera andra travlopp och aktiviteter som äger rum under hela helgen.

Hambletonian är inte bara en travtävling utan också en viktig del av den amerikanska travkulturen och ett tillfälle att hylla sportens historia och traditioner. Det har blivit en symbol för prestation och excellence inom standardhästravet och fortsätter att locka både entusiaster och nyfikna åskådare varje år.

Sammanfattningsvis är Hambletonian en av de mest prestigefyllda travloppen för 3-åriga standardhästar i världen, med en lång historia och en speciell plats inom amerikansk travsport. Det är en spännande och betydelsefull händelse som lockar de bästa hästarna, tränarna och förarna från hela Nordamerika och ger en fantastisk upplevelse för alla som deltar.

Speltips trav – checklista för betting på trav

Nedan har samlat våra utvalda bästa speltips för trav.

Hitta det bästa spelbolaget för trav

Utbudet av travodds är idag stort och sträcker sig längre än ATG, som länge var ensamma om att tillhandahålla odds på travsport. Många spelbolag, både svenska och internationella, erbjuder idag odds på trav och hästsport, vilket gör valmöjligheterna stora. Se till att du trivs med design och funktionalitet, samt att du är nöjd med det utbud av odds på trav som erbjuds.

Jämför odds på trav

Oddset för de olika travloppen kan ibland variera mellan de olika bettingsajterna. Därför är det bra att inför varje lopp du vill spela på, jämför oddssättningen mellan ett gäng olika aktörer. Kanske hittar du en utstickare som gör dina förutsättningar inför spelet lite extra fördelaktiga?

Gör research inför loppen

Det viktigaste inom trav betting är grundförståelsen för sporten som sådan. Är du genuint travintresserad har du redan ett försprång, eftersom du per automatik förstår hur travsporten fungerar.

Inför de lopp du vill spela på är det förstås viktigt att inhämta uppdaterad information kring deltagande hästar och kuskar. Läs på om statistik för banor, distanser och hästar. Genom att följa travnyheter på nätet kan du hålla dig ajour med eventuella skador och andra faktorer som kan komma att påverka formen, och således prestationen i loppet. Du kan med fördel hitta spelvärda hästar genom att kolla i lopparkivet.

Lyssna på experterna, men lita på magkänslan

Förutom att själv inhämta information, är det ofta ett smart drag att lyssna på experter och personer insatta i trav, med längre erfarenhet än du själv. Genom att lyssna in och ta del av exempelvis speltips V75, kan du få värdefulla inputs inför spelandet. Kom ihåg att även proffsen kan han fel – våga därför lita på din magkänsla och egen erfarenhet!

Speltips trav

Spela ansvarsfullt

Att spela lagom är grundläggande för ansvarsfullt och sunt spelande. Kom ihåg att spel på trav ska vara lustfyllt och roligt! Känner du att spelandet på något sätt påverkar dig eller ditt liv negativt, är det viktigt att trappa ned.

Vi på Stugan önskar dig avslutningsvis ett stort lycka till med odds och betting på trav. Trevligt spelande!