Serie A med Laangnils

Monza – Sampdoria

Formstarka Monza fortsätter vinna

Monza hade uppvisning i Turin i helgen när dom skåpade ut Juventus med 0-2. När många av favoriterna spelas ner ganska hårt så vågar marknaden inte fullt ut lita på Monza ännu.

Jag tycker dock att det är värt ett skott på dem när anfallsspelet och kämparglöden ser väldigt stabil ut nu med sex raka matcher utan förlust i ligan. Mot ett fullt ut krisande Sampdoria kliver jag upp en lina och hoppas på fortsatt fin form för hemmalaget.

Speltips Monza – Sampdoria: Monza -0,75 @ 2,08 på Bethard

Monza

Ja visst är det frejdig fotboll rakt ut som gäller för Monza. Orädda att anfall och initiativrika i den sista tredjedelen. Ja det känns som att dom har roligt när dom spelar och då löser man problem istället för att fastna i dem.

Med en stark bortavinst mot Juventus måste även självförtroendet fått sig en riktig boost.

Den tidigare Sampdoriamannen Caprari fick ett fint mål bortdömt för en tajt offside och är säkert sugen på revansch. I övrigt så har man Sensi tillbaka efter skada nu, han fick runt 30 mot Juve och kommer säkert få speltid.

Anfallet ser som sagt bra ut där dom är tre anfallare som gjort 3 mål var. Det gör det inte enkelt för motståndarna då man inte kan fokusera för mycket på någon av alla de som anfaller då ett verkligt hot kommer från alla håll och kanter.

Pessina går fortsatt som ledare och lagmotor på mitten och gör det väldigt bra box till box.

Jag gillar de allra flesta av de mest sannolika scenariona här för hemmalaget. Mot ett Sampdoria som inte har det så värst bra bakåt tror jag inte att dom stöter på patrull särskilt ofta.
Backar Samp hem så har dom kreativitet och vilja att lösa det och i en öppnare match så ser det betydligt ljusare ut för hemmalaget.

Sampdoria

Vidare konstant mörker för gästerna som fortsätter att förlora. Kring spelet har jag inte så mycket mer att tillägga än att det ser ut som tidigare, kvaliteten finns inte riktigt i den här truppen.

Visst är det ett litet lyft med Nuytinck på backen och Winks på mittfältet och Lammers framåt men det slår knappast blixtar om Sampdoria för det.

Utanför planen så var det senaste att deras president hade fått en kula med sitt namn på skickat till sig. Vi får se hur den här tragedin slutar!

Speltips Monza – Sampdoria

All statistik pekar såklart åt Monza här så den ger inte så värst mycket att se på mer än att bekräfta att dom ska vara favoriter.

Jag väljer dock att kliva raka Monza och gå på den djupare -0,75-linan då jag gillar hemmalagets chanser att vinna med 2+ mål. Även om Monza släpper till en hel del xG så tycker jag inte Samp har något vidare anfall att skryta med, inte heller är det någon där som är i en fantastisk form.

Monza har absolut kapacitet att sätta tre om det skulle behövas men 2-0 känns inte orimligt heller. Också lite roligt att få lite mer betalt om dom faktiskt vinner lite större!

Speltips Monza – Sampdoria: Monza -0,75 @ 2,08 på Bethard

/Laangnils

Saknar du konto på Bethard så kan du hämta 100% upp till 1000kr i Bonus här

Chatta