Adams Ammunition

Manchester City – Newcastle

Early bird på Manchester City när Newcastle gästar!

Det vankas topmatch på Ethiad när Newcastle gästar den ljublå delen av Manchester. Newcastle har gjort en kanonsäsong men nu börjar man ana visst slitage på den där truppen.

City må matchas hårt men det finns inget annat än maxad uppställning och sikte på tre pinnar här.

Spel: Manchester City -1.25  2.02 PINNACLE SPORTS

Manchester City

Det är märkligt alltså. Man har lite småfeeling om City gått på halvfart emellanåt den här säsongen men likväl toppar man samtliga tabeller på underliggande statistik.

Efter segern mot Arsenal för ett tag sedan klev man återigen upp som favoriter till titeln, men ett misslyckande mot Nottingham senare så är man nu piskade att vinna rakt ut för att inte släppa iväg Arsenal igen, i synnerhet efter de sistnämndas seger mot Everton igår.

Jag hoppas Pep fortsätter ställa ut extremt offensivt viktad elva här, likt han gjorde mot Bournemouth och Aston Villa, för det är då City är som bäst. Det laget har råd att ta extra risker för att maximera sin offensiv. De är nästan ostoppbara över 90 minuter om man blåser på – vilket tyvärr sker lite för sällan.

Osäkerheter kring KDB men oavsett om han spelar eller ej så gillar jag City skarpt som spelalternativ.

Newcastle

Främst gillar jag City för att jag håller Newcastle som lite övervärderade. Man var helt skoningslösa defensivt under lång tid men det har börjat krackelera lite bakåt senaste tiden. Man släpper till klart mer än tidigare och när man är överlägset sämst på att göra mål bland topplagen så tappas mark fort.

Det är nu fyra raka utan vinst för Newcastle och då har man dessutom sprungit in i bottenlag, samt ett väldigt svajigt Liverpool under dessa matcher.

Till sist förlorade man mot United i ligacup-finalen. För vissa lag något som ganska snabbt kan glömmas bort men för en fotbollsstad som Newcastle där man saknar titlar i 2 decenium så var den där förlusten extremt tung. Det syntes även på spelare/ledare. Flera var i tårar efter matchen och ja, det där var en tung förlust.

Speltips Manchester City – Newcastle

Oddsen har tickat uppåt på City och jag håller inte med om att det ska fortsätta den vägen längre. Jag håller bara Newcastle som övervärderade rakt ut och City är fortsatt, som sagt, på all statistik som finns att tillgå ligans bästa lag. Förutom i poängkolumnen ska sägas, vilket ju är det viktiga i slutändan.

Här tror jag på ett aningen stukat Newcastle efter finalförlusten som dessutom redan visat klart avvikande form senaste veckorna – Mot ett City som bara måste vinna till varje pris. Jag gillar -1.25 till över dubbla degen.

Spel: Manchester City -1.25  2.02 PINNACLE SPORTS