Fotboll-allsvenskan-speltips

Hammarby-Varberg

Nu ska ni få något jag vet ni gillar – inget mindre än en smaskig minuslina på favoriten!

Event: Allsvenskan

Match: Hammarby-Varberg

Spelstopp: Lördag 22 april, kl 15.00

Det har varit den ena pinsamma insatsen efter den andra för Hammarby nu. Det började med en målvaktstavla i korpenklass av unge Dovin i matchen mot Häcken (kolla denna om ni missat, slapstick på hög nivå) för att i nästa match bli utspelade av AIK i Stockholmsderbyt. Det är hög tid att höja sig för Hammarby, med andra ord. Nu är de tillbaka på Tele2 Arena och fansen kommer kräva något i hästväg för att väga upp för de två senaste debaklen.

Motståndet den här lördagen: Varberg. Efter tre spelade omgångar står laget på tre poäng, alla inplockade efter tre kryssade matcher. Helt klart starkt att få med sig poäng i varje batalj, där Varberg varit en underdog i samtliga. Ett annat sätt att att se på saken är att laget överpresterat gentemot vinstchanserna de tre första omgångarna. På matchdag har oddsen även studsat emot Varberg i tre av tre matcher.

Kombinationen av Hammarbys senaste två matcher och Varbergs överprestation får mig att tro att hemmalaget blir undervärderat, samt att besökarna blir upphausade inför detta mötet. Vi erbjuds samma odds på -1,5 som i öppningsmatchen mot Degerfors, ett lag som jag håller snäppet högre än Varberg. Lägg därtill att Bajen borde vara rejält piskade att gå ut och köra över motståndet inför krävande hemmasupportrar. Summa sumarum, det blir spel på Bajen!

 

Jag brukar inte kasta mig över styva minuslinor men på lördag spelar jag Hammarby -1,5 till 1,88 hos Pinnacle.