Fotboll-allsvenskan-speltips

AIK – Sirius

Stockholm får återigen förtroendet – denna gången Gnaget!

Ännu ett spel på ett 08-lag? Det är nästan så att man skäms, men spel diskriminerar inte efter regional tillhörighet. Värde är värde, och här tycker jag det blivit för högt odds på hemmalaget.

Event: ALLSVENSKAN
Match: AIK-Sirius
Spelstopp: Lördag, 28 april, kl 15.00
Spel: AIK -0,5 @1,88

Fyra omgångar avklarade och det går att anta att det inte är någon mysstämning i Gnagetlägret. Ynka tre poäng inspelade, med tre torsk och en vinst i bagaget. Laget gjorde en heroisk insats mot Hammarby för ett par veckor sedan, där de verkligen förtjänade vinsten och alla tre poäng. AIK var överlägsna över nittio minuter, de skapade väldigt många målchanser och hade höga XG-siffror. Allt detta bara för att nästa vecka ta spelarbussen i fyra timmar ner till Småland och åka på däng igen, precis som mot Halmstad. Och mot Peking. Man börjar ju fundera över hur det är fatt i camp-Guidetti. Truppmässigt ser det åtminstone ut som laget kan ställa ut en ordinarie elva på lördag.

Sirius har gjort det helt okej hittils. Med poäng både mot Norrköping och Djurgården bör man inte vara alltför besvikna. Däremot har trepoängaren uteblivit. Senast mötte man ett Häcken på målhumör, och blev helt överkörda. Ingen trevlig upplevelse, men inget att orda om: det var trots allt regerande mästarna som kom på besök. Precis som AIK, så är Sirius utan nya skador och vi kan förvänta oss en så bra uppställning som möjligt mot AIK.

Ni som läser detta undrar kanske varför jag rör ett AIK som har förlorat XG i alla matcher utom en och som bara har sett bra ut mot Hammarby? Det vi måste komma ihåg är att det rör sig om ett fåtal spelade matcher. Underlaget är litet och det gäller att vara försiktig med att dra för stora slutsatser utifrån enstaka matcher. Någonstans måste vi ha med oss lagens grundstyrka samt styrkeförhållandet lagen emellan.

I min egen värdering håller jag AIK som ett flera snäpp vassare lag än motståndet. Som referens kan vi använda oss av några stängningsodds i tidigare matcher: AIK-Norrköping, 1,7 på AIK. Norrköping-Sirius, 1,9 på Norrköping. Med detta i åtanke kan jag inte se att AIK nu ska stå så högt som 1,88.

Jag spelar AIK -0,5 1,88 hos Pinnacle.

Lycka till, vid rygg!