Hammarby IF – IFK Värnamo

Bogey team time!

Förra säsongen var IFK Värnamos första någonsin i det blågula finrummet. Då vann smålänningarna över Stockholms grönvita representant, både hemma och borta. Till protokollet skall föras att samtliga blåvita baljor signerades fjolårets skyttekung Marcus Antonsson som numera bor i Saudiarabien. Å andra sidan har även Hammarby bytt ut över halva startelvan sedan dess.

Denna säsong har IFK Värnamo varit trubbigare men samtidigt är gästernas försvar mer organiserat, inte minst i jämförelse med Hammarby som släppt in sju mål mer. Kim Hellbergs herrar har kammat in nio poäng på nio omgångar.

Nuffror i underkant, exempelvis borde hemmaderbyt mot Kalmar FF för en vecka sedan ha inbringat annat än en nolla. Smålänningarnas tre triumfer har inkasserats på skilda underlag och i skilda spelformer, en på Finnvedsvallen, en i Götet och en i Borås.

Hammarby har avverkat en match mer än kvällens kombattant och samlat samman tre pinnar ytterligare. Bajen kommer från två svala insatser mot lag av Värnamos kaliber, både 1-1-pinnen mot Blåvitt och 2-2-pinnen mot Degen var frukten av att Marti Cifuentes har en god relation med Fru Fortuna.

I huvudstadsherrarnas favör talar att de ännu inte lagts på rygg i egen borg men statusen i den grövita truppen är inte den bästa för närvarande. Både Nathaniel Adjei och Fredrik Hammar sitter på de anklagades bänk. Både Mads Fenger och Viktor Djukanovic sitter fast i rehabrummet.

Sett till underliggande statistik har IFK Värnamo presterat bättre än Hammarby. Med rådande ingångsvärde är det svårt att se hur Bajen ska segra i stor stil. Med plusset får vi tillbaka insatsen om stockholmarna segrar med en balja.

Marknad: Hammarby IF – IFK Värnamo
Spel: IFK Värnamo +1,0
Odds: 1,84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 29 maj 19.00

Rygga med 1500kr i freebet HÄR!

Lycka till,
Greven

Chatta