UFC Speltips MMA

UFC 294: Prelims

Äntligen är det dags för ännu en PPV! Dana White och co har tagit sitt pick och pack till Abu Dhabi för att styra upp UFC 294. Till följd av detta så drar galan igång redan kl 16:00 på lördagen, och med denna line up så är det uppdukat för en otrolig eftermiddag/kväll! Jag börjar med att gå igenom mina tankar och spel till prelims i denna text, givetvis kommer det ytterligare en text om huvudkortet.

🥊 Nathaniel Wood vs Muhammad Naimov

Först ut är en match i fjäderviktsdivisionen som kommer hålla en väldigt hög nivå!

Muhammad Naimov är 9-2 som proffs och kliver här in med fyra raka vinster. Han är en väldigt välrundad fighter med bra sparkar överallt, bra försvar och en del kraft. I sin förra match gjorde han debut i UFC med väldigt kort varsel mot Jamie Mullarkey som stor underdog. En match som var jämn tills Naimov hittade en öppning och lyckades träffa med ett mycket fint slag och avsluta australiensaren. Det var en stor chock för många, då Mullarkey av någon anledning ses som någon form av superprospect. Visst, det var en väldigt imponerande vinst med tanke på förutsättningarna men jag tycker Naimovs aktie steg lite väl högt.

Nu matchas han mot Nathaniel Wood på hemmaplan, och jag tror det är alldeles för bra motstånd för snabbt. Wood är 19-5 som proffs och 7-2 i UFC och han kommer från ett par riktigt imponerande vinster mot Charles Jourdain och Andre Fili. Wood är otroligt snabb och har väldigt hög volym i sina slag och sparkar, vilket gör att han alltid har ett bra case att vinna när matcherna går tiden ut. Det som sticker ut mest är hans boxning som håller absoluta toppklass. Med den tidigare nämnda snabbheten, kraften och kreativiteten i sina slag så tror jag att han kommer dra ifrån mer och mer desto längre matchen varar.

Jag tror Wood kommer avsluta Naimov till slut, och det enda sättet jag ser honom förlora på är om Naimov lyckas träffa med ett hårt slag tidigt i matchen. Mitt inledande spel på lördag blir därför matchen att gå under 2.5 ronder till 2,35 hos Pinnacle.

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 2.35
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊 Anshul Jubli vs Mike Breeden

Raskt vidare till lättviktsdivisionen där jag tror vi ser en väldigt skiktad match.

Anshul Jubli gör sin andra match i UFC på lördag, efter att han knockade Jeka Saragih i sin debut. Han är för övrigt 7-0 som proffs. Jubli är en mycket bra brottare med kvävande toppkontroll och fin ground and pound, och jag tror det kommer vara en vettig väg till vinst här. Han är okej ståendes och kommer kunna försvara sig utan problem, men det är på marken som denna match kommer att vinnas.

Mike Breeden är 10-6 som proffs och trots att han har mött Alexander Hernandez, Natan Levy och Terrence McKinney, så måste detta ses som hans sista chans i UFC då han just nu är 0-3 i organisationen. Breeden pressar mycket och har bra händer, men det är i princip det enda positiva jag har sett av honom. Han behöver jobba mycket på sin kondition och hur han använder den, men framför allt så har han stora problem mot brottning och det är inget man bara lär sig över en natt.

Jubli är stor favorit och jag är helt säker på att han kommer vinna, och det smartaste han kan göra är att gå för en tidig nedtagning och bryta ner Breeden för att sedan hitta ett sent avslut eller vinna ett dominant domslut. Därför tycker jag att Jubli ML+över 1.5 ronder på spelbyggaren hot Bet365 till oddset 1,90 är ett jättebra spel här.

Spel: Jubli ML + över 1.5 ronder
Odds: 1.90
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter


🥊Sedriques Dumas vs Abu Azaitar 

Mellanviktare up next! Sedriques Dumas välkomnar Abu Azaitar tillbaka till buren efter en väldigt lång paus.

Sedriques Dumas är 8-1 som proffs och 1-1 i UFC. Han är redan en bra fighter, men jag tycker han underskattas grovt när man pratar om framtidsnamnen i UFC. Den skillnaden i grapplingen mellan hans två senaste matcher är som natt och dag, och det visar bara på vilken stor potential killen har! Han är dock främst en kickboxare med väldigt bra teknik och kraft i både slag och sparkar. Och nu kan man lägga till grapplingen där framför allt toppkontrollen visar på väldigt hög nivå.

Senaste gången Abu Azaitar gick match var i mars 2021, och innan dess i juli 2018. Alltså har han de senaste fem åren bara gått en match, som han förlorade på TKO mot Marc-Andre Barriault i den tredje ronden. Det man kan säga om den prestationen är att han är väldigt aggressiv och har mycket kraft, men är dålig på det mesta. Det som sticker ut mest är hans dåliga kondition och grappling, som kanske är de två viktigaste elementen i MMA nu för tiden. Sporten utvecklas konstant och jag tror inte Azaitar har i närheten av det som krävs för att hänga med nu i 2023.

Det finns såklart alltid en chans när man har bra kraft i sina slag, och jag tror den enda vägen till vinst för Azaitar är att knocka Dumas tidigt med sin kraft och aggressivitet. Men mest troligt kommer Dumas läsa av honom direkt och själv hitta ett fint kontringsslag, eller använda sin grappling för att hitta ett tidigt avslut. Under 1.5 ronder i denna match tycker jag är ett jättebra spel och hos Coolbet får man 2,25!

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2.25
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊Mohammad Yahya vs Trevor Peek 

Vi stänger prelims med ännu ett underspel, denna gång i lättviktsdivisionen.

Mohammad Yahya är 12-3 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han är en väldigt underhållande fighter på så sätt att han har fin teknik, snabbhet och kraft i sin boxning, men också en väldigt suspekt haka. Han reagerar inte alls bra när han blir träffad, och det bäddar upp för en riktigt spännande match, speciellt med tanke på motståndet här.

Trevor Peek är 8-1 som proffs där alla hans vinster har kommit via KO/TKO, varav sex stycken i rond ett. Han kommer från sin första förlust i karriären mot Chepe Mariscal där han för första gången i sin karriär inte lyckades knocka sin motståndare utan förlorade ett domslut. Peek skiter fullständigt i allt vad teknik innebär och bara kör från första sekund. Allt han skickar är med full kraft och på ett väldigt oortodoxt sätt, så det är näst intill omöjligt att förbereda sig på.

Någon kommer bli avslutad tidigt här, mest sannolikt den som har kvar sin kondition längst. Under 1.5 ronder till 1,93 hos Coolbet måste vara ett bra spel i denna match!

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 1.93
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

Allt gott.
//Dörren