West Ham – Everton

Höga odds på bortapoäng när West Ham tar emot Everton!

Det ser dystert ut i tabellen för Everton men faktum är att man förtjänat ganska mycket mer än resultaten påvisar. När West Ham, som tvärt om fått för mycket med sig står på andra sidan, så gillar jag pluslinan.

West Ham

West Ham stångar vidare men senast mot Aston Villa så hände det som varit på tapeten länge. Man mötte ett bättre lag och när Areola och försvaret och allt därtill inte stod på huvudet så rullade det in mängder av bollar i egen kasse. Inför matchen kom det oerhört mycket pengar på Villa och även om det kanske inte blir riktigt samma tryck på Everton så är det tydligt att den sena marknaden inte gillar West Ham.

Moyes har kört samma spelidé hela året så fort man möter något form av kapabelt motstånd, vilket varit bussen och kontra. När man väl tvingats spela uppställt anfallsspel har det sällan sett bra ut, snarare dåligt.

Här kliver man in som favoriter efter den rejäla plumpen senast och jag är inte alls säker på att West Ham har vad som krävs för att axla ett sådant favoritskap. Man ska dessutom till Grekland så sent som under Torsdagen för en hemsk bortamatch med Olympiacos.

West Ham sprang snuskigt bra inledningsvis och verkligheten börjar komma ikapp.

Everton

Everton hade ett par rejäla bottennapp tidigt på säsongen och även om de blå är långt ifrån fornstora dagar så har man fått väldigt lite med sig så här långt under säsongen. Blott 7 poäng är inspelade men, som sagt, det borde varit betydligt fler. Senaste matcherna har man dessutom inte fortsatt spela helt okej, utan produktionen har givit resultat också. Man slaktade Bournemouth med 3-0 och dessförinnan var det en gedigen bortainsats mot Brentford som ledde fram till 1-3, högst välförtjänt.

Senast mot Liverpool förlorade man derbyt men det var en förlust den gamle Ashley Young får ta på sig till stor del. Två gula kort första halvtimmen gjorde att Everton fick kriga i eget straffområde sista timmen. Det höll länge, men två mål sista kvarten av Salah gav Pool segern.

Everton är inte bra, men långt ifrån så dåliga som många antydde efter 5-6 omgångar.

Speltips: West Ham – Everton

Jag tror kort och gott den här matchen är klart jämnare än oddsen vill ha det till. Hemmaplansfördelen för West Ham i all ära men Hammers har blivit och är fortsatt övervärderade. Det här kan inte bli annat än en väldigt fysisk match och att Everton får ligga lite på rulla och jobba fasta situationer kan nog passa dom utmärkt. West Hams uppställda anfallsspel lämnar mycket att önska och det är något man kommer tvingas till här.

Två rävar på varsin tränarbänk och oddsen ska vara närmare än de är just nu. Som ovan nämnt kom det väldiga mängder pengar på Villa mot West Ham senast och jag tror på Everton-tryck framåt spelstopp.

Spel: Everton +0.5 1.86
Expekt

Hämta ditt 1500kr freebet att rygga med HÄR!