UFC Speltips MMA

UFC Vegas 84

đŸ„ŠÂ  Felipe Bunes vs Joshua Van

I Ă„rets första match möts de tvĂ„ explosiva flugviktarna Felipe Bunes och Joshua Van! Felipe Bunes Ă€r 13-6 som proffs och gör hĂ€r sin debut i UFC. Hans styrka Ă€r definitivt i grapplingen dĂ„ han Ă€r vĂ€ldigt bra i clinch och har mycket bra BJJ. Åtta av hans 13 vinster i karriĂ€ren har kommit via submission. StĂ„endes finns det mycket att jobba pĂ„. Även fast han Ă€r vĂ€ldigt aggressiv och har bra kraft i hĂ€nderna sĂ„ har han inte vĂ€rldens bĂ€sta teknik och fight IQ, plus att han blir Ă€ven trĂ€ffad vĂ€ldigt ofta.

Joshua Van Àr bara 22 och hela tolv Är yngre Àn sin motstÄndare hÀr. Han Àr 9-1 som proffs och 2-0 i UFC dÀr hans matcher har varit mot Zhalgas Zhumagulov och Kevin Borjas. Det har varit hans enda vinster pÄ domslut i karriÀren hittills. Van Àr vÀlrundad och bra överallt, men han stÄr ut vÀldigt mycket nÀr det kommer till boxningen och jag skulle nÀstan sÀga att han redan ligger i toppen av divisionen nÀr det kommer till ren boxning. Han Àr otroligt snabb och pressar smart och effektivt. Senast blev han dock trÀffad en del och hakan skulle kunna vara hans enda svaghet som man har sett hittills.

Det ligger nÀra till hands att Van pressar och bryter ned Bunes stÄendes och exposar hans dÄliga försvar och haka. Men Van har ocksÄ en suspekt haka och Bunes Àr bra pÄ marken. Under 2.5 ronder till 1,81 hos Pinnacle blir mitt spel i Ärets första UFC match!

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 1.81
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


đŸ„ŠÂ  Marcus McGhee vs Gaston Bolaños

Vi hoppar upp en division dÀr de tvÄ bantamviktarna Marcus McGhee och Gaston Bolaños stÀlls mot varandra.

Marcus McGhee Àr 8-1 som proffs och 2-0 i UFC. Han vann sin debut i april förra Äret pÄ submission mot Journey Newson som underdog och följde sedan upp som storfavorit dÀr han knockade JP Buys som blir knockad av alla i princip. McGhee Àr en snabb southpaw med riktigt bra fotarbete. Han har bra sparkar överallt frÄn bÄda stances och har mycket kraft i hÀnderna. Han Àr ocksÄ en okej grappler, Àven om han inte har visat det sÄ ofta i sin karriÀr hittills.

Gaston Bolaños Àr 7-3 som proffs och 1-0 i UFC. Hans enda match hittills i organisationen var i april förra Äret dÄ han vann ett domslut mot Aaron Phillips. Bolaños Àr vÀldigt bra stÄendes, speciellt med sin kickboxning och muay thai bakgrund. Han Àr snabb med bra timing och högt fight IQ. Hans svaghet skulle jag vÀl sÀga Àr grapplingen, men jag bÄde hoppas och tror att han har förbÀttrat det dÄ det ÀndÄ var snart ett Är sedan hans senaste match. NÀr han har toppkontroll pÄ marken sÄ har han dock vÀldigt bra slag uppifrÄn.

Jag förvÀntar mig en jÀmn och utdragen match stÄendes, kanske med en liten fördel till Bolaños. Grapplingen frÄn McGhee kan vara matchavgörande, men till dessa odds kÀnns Bolaños som ett sjÀlvklart spel och han Àr dÀrmed min bÀsta underdog denna gala.
Gaston Bolaños ML gÄr att fÄ till höga 3,25 hos Bet365.

Spel: Bolaños ML
Odds: 3.25
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter


đŸ„ŠÂ  Matthew Semelsberger vs Preston Parsons

Vidare till welterviktsdivisionen dÀr Matthew Semelsberger och Preston Parsons möts i en spÀnnande match.

Matthew Semelsberger Àr 11-6 som proffs och 5-4 i UFC. Han kommer frÄn en TKO förlust mot Uros Medic i mitten av den tredje ronden efter att ha gjort en vÀldigt bra match fram till det skedet. Semelsberger har en fin och intensiv press som gör att han kan komma igÄng med sina boxningskombinationer som Àr snabba och hÄrda. Samtidigt sÄ rushar han inte för mycket utan tar sin tid och har en lugn strategi till viss del. Semelsberger lyckas ofta fÄ till knockdowns och hamnar dÄ pÄ topp dÀr han visar att han har vÀldigt tung och stabil toppkontroll med bra slag uppifrÄn.

Preston Parsons Àr 10-4 som proffs och 1-2 i UFC. Nio av hans tio vinster i karriÀren har kommit pÄ submission och den tionde pÄ domslut. Parsons Àr sÄklart en bra grappler och duktig pÄ att hitta submissions. StÄendes pressar han konstant för att kunna hitta en nedtagning, men pÄ bekostnad att han blir trÀffad vÀldigt ofta, och det Àr inte bra mot Semelsberger.

Det finns inte jÀttemycket att sÀga, Parsons Àr en duktig grappler som kommer göra allt för att fÄ ner Semelsberger. Men Semelsberger kommer vara förberedd pÄ det och han har definitivt skillsen och fight IQ för att kunna stoppa det. Han kommer dessutom trÀffa Parsons hÄrt, och Àven om han inte lyckas avsluta matchen sÄ kommer han gÄ mot ett ensidigt domslut. Mitt spel blir dÀrför Matthew Semelsberger ML till 1,80 hos Bet365.

Spel: Semelsberger ML
Odds: 1.80
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter


đŸ„ŠÂ  Jim Miller vs Gabriel Benitez 

Nu inne pÄ huvudkortet dÀr legenden Jim Miller vÀlkomnar tillbaka Gabriel Benitez efter ett halvlÄngt uppehÄll.

Jim Miller Àr 36-17 som proffs och 25-16-1 i UFC. Han har mött i princip alla som gÄr att möta i lÀttvikt, och har faktiskt vunnit fyra av sina senaste fem matcher. Senast en knockout 23 sekunder in i matchen mot Jesse Butler. Det Àr svÄrt att beskriva Miller, men jag skulle anvÀnda ordet kompakt. Han har Àven vÀldigt bra grappling och slÄr otroligt hÄrt. Han har sÄklart mycket erfarenhet men han börjar bli till Ären dÄ han fyller 41 i Är.

Gabriel Benitez Ă€r 23-10 som proffs och 7-6 i UFC. Även han har varit med lĂ€nge, sedan 2014 nĂ€rmare bestĂ€mt. Hans senaste match var i augusti 2022, dĂ„ vann han pĂ„ TKO i den första ronden mot Charlie Ontiveros efter en mycket fin prestation. Även Benitez Ă€r vĂ€lrundad. Han har mycket bra sparkar och mycket kraft i hĂ€nderna. PĂ„ marken har han bra slag frĂ„n toppkontroll och en mycket bra giljotin som man ska ha respekt för. Benitez Ă€r ocksĂ„ gammal men fem Ă„r yngre Ă€n Miller, det skulle kunna vara skillnaden i denna match.

Detta kommer bli en jÀmn match, men Miller med sin Älder mÄste börja dala snart. Benitez har Àven den forne tungviktsmÀstaren Cain Velasquez i hörnan inför denna match, och jag tror han kommer ligga före bÄde stÄendes och pÄ marken. Fel favorit i en jÀmn match och mitt spel blir Gabriel Benitez ML till 2,23 hos Pinnacle.
Spel: Benitez ML
Odds: 2.23
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


đŸ„ŠÂ  Matheus Nicolau vs Manel Kape 2 

I kvÀllens delade huvudmatch fÄr vi en returmatch mellan flugviktarna Matheus Nicolau och Manel Kape.

Matheus Nicolau Àr 19-3-1 som proffs och 7-2 i UFC. Han kommer senast mot en TKO förlust mot Brandon Royval, som precis utmanade om titeln. Innan dess vann Nicolau sex matcher pÄ raken mot bra motstÄnd. Nicolau Àr en vÀldigt smart fighter med bra fight IQ. Utöver det sÄ har han vÀldigt bra brottning och hÄrda bensparkar som han ofta anvÀnder sig av.

Manel Kape Àr 19-6 som proffs och 4-2 i UFC. Han kommer med fyra raka vinster, tvÄ pÄ TKO och tvÄ pÄ domslut. Kape Àr vÀldigt snabb och explosiv. Han pressar bra samtidigt som han letar kontringar, ofta med kombinationer mot kroppen. Han har Àven bra BJJ, men striking Àr helt klart hans starka sida. MÄnga ser Kape som mÀstare inom en snar framtid men det hÄller jag inte helt med om.

Detta Àr som sagt en returmatch. De möttes i mars 2021 och Nicolau vann pÄ domslut efter dominant brottning i den första ronden, och mer volym i sin striking i den tredje ronden. Notera att oddsen inför den matchen var en coin flip. Kape har vunnit fyra raka sen dess men jag ser inte att han har utvecklats sÄ mycket som oddsen sÀger.

DÀrför tycker jag det kan vara smart att lÀgga en slant pÄ Nicolau till 3,25 hos Bet365. mitt huvudspel till matchen blir dock under 2.5 ronder till höga 2,45 hos Coolbet dÄ jag tycker bÀgge tvÄ har stor potential att hitta ett avslut denna gÄng.

Spel: Nicolau ML
Odds: 3.25
Spelbolag: Bet365

📌  Signa upp hos Bet365, Upp till 1250kr i spelkrediter

Spel: Under 2.5 ronder
Odds: 2.45
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


đŸ„ŠÂ  Magomed Ankalaev vs Johnny Walker 2 

KvÀllens huvudmatch Àr Àven den en returmatch, denna gÄng mellan Magomed Ankalaev och Johnny Walker i lÀtt tungviktsdivisionen.

Ankalaev Àr 18-1-1-1 som proffs och 9-1-1-1 i UFC. För att klara upp det lite sÄ har han en förlust mot Paul Craig pÄ submission med en sekund kvar av en match som han dominerade, en oavgjord match mot Jan Blachowicz och en no contest i sin förra match mot Johnny Walker. Vi kommer till den matchen lite senare. Hur som helst sÄ Àr Ankalaev vÀldigt stor och kraftfull. Precis som alla ryssar sÄ Àr han en bra brottare, men hans största styrka tycker jag Àr stÄendes dÀr han har sjukt mycket kraft i hÀnderna, och snabba sparkar som han anvÀnder mycket bra.

Johnny Walker Àr ocksÄ vÀldigt stor och kraftfull. Han Àr mycket mer oortodox och skickar ofta ovÀntade kombinationer eller flygande knÀn, armbÄgar, spinning backfists etc. Han har Àven utvecklat sina skills pÄ marken rÀtt mycket pÄ det senaste och det fick man se lite grann av i deras förra möte. VÀrt att veta Àr att Walker förmodligen har topp 5 sÀmsta hakor i UFC.

De möttes alltsÄ pÄ UFC 294 i höstas, och matchen var jÀmn stÄendes de första tvÄ minuterna dÀr Walker trÀffade med ett par riktigt fina bensparkar och Ankalaev jobbade slag mot kroppen. Walker fakeade att han blev rejÀlt trÀffad för att lura in Ankalaev och gick dÄ för ett flygande knÀ som missade precis. IstÀllet kunde Ankalaev gÄ för en nedtagning men Walker försvarade bra. De hamnade mot buren och Walker har ena knÀt i backen nÀr Ankalaev skickar ett knÀ mot huvudet, vilket inte Àr tillÄtet.

Matchen avbryts dÄ och doktorn gör en minst sagt simpel kontroll av Walker, och han bestÀmmer sig dÄ av nÄgon anledning att han inte kan fortsÀtta. DÄ kan man tycka att UFC gör som i titelmatchen mellan Aljamain Sterling och Petr Yan och ge Walker vinsten via DQ och mina rekade underspel sitter. IstÀllet bedömer de matchen som en no contest och ingen vinnare koras, och spelen voidas. Nu Àr returmatchen bokad i Apex vilket innebÀr en mindre oktogon och en stor fördel för Ankalaev.

Hur som helst sÄ kommer jag reka samma spel igen, till exakt samma odds och fortfarande alldeles för högt enligt undertecknad.
AlltsÄ under 1.5 ronder till 2,37 hos Pinnacle.

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 2.37
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak

Allt gott.
//Dörren

Chatta