Trippeltipset

Trippeltipset 29/5-24

Häcken åker på ännu en smäll!

Det finns gott om fina matcher att ta del av denna onsdag och finast av allt är finalen från Europa Conference League där jag tror vi får se en ganska avvaktande matchbild. Desto mer händer i Bergen där Brann bjuder på ett målkalas mot Kristiansund. Mjällbys seger mot Häcken tar oss sedan i hamn.

⏰  Spelstopp Trippel: 18.59
💰  Totalt odds: 8.26

Match 1

⚽️  Mjällby – Häcken: Hemmaseger @ 2,52

Mjällby har gjort en spelmässigt fin vår och förtjänar att hänga på i toppen av tabellen. Röjkjaer har stundtals varit dominant på mittfältet och duon Gustavsson och Gustafson slutar aldrig löpa. Lägg till ett tätt försvar med Wikström i spetsen samt en riktig murbräcka på topp i form av Bergström så får vi en väloljad, mycket svårslagen maskin. Inte minst på Strandvallen.

Häcken är däremot ett lag som kränger fram och tillbaka. Vissa stunder spelar de riktigt fin fotboll och de gulsvarta från Hisingen har tagit poäng av Malmö FF under säsongen. Samtidigt har Getingarna också varit minst sagt svaga på gräs. De två senaste fajterna på just det underlaget har slutat med noll poäng och 0-6 i målskillnad mot GAIS och Halmstad. Det blir inte lättare nu.

Underlaget passar mycket bättre till Mjällbys intensiva spel och jag tror att Häcken får svårt att dominera matchen som de vill göra. 2,52 är för högt på den raka ettan och det tänker jag genast rita dit.

Spel: Hemmaseger @ 2,52
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 19.00
TV: TV4 Play och Discovery+

Match 2

⚽️  Brann – Kristiansund: Över 3,5 mål @ 1,95

Brann har haft problem med sitt försvarsspel mot slutet. 2-2 mot ganska svaga Kristiansund följdes upp av 1-3 mot Molde där Branns ledning försvann i den andra halvleken. Sery Larsen och Knudsen har en del att arbeta med. Offensivt ser Brann desto bättre ut. Bård Finne är en av seriens allra bästa anfallare och både Blomberg och Castro vet vart målet är beläget. Vi lär få se mål från hemmalagets sida.

Kristiansund har haft stora problem mot slutet och vinner inga matcher just nu. Nio insläppta baljor på de fyra senaste omgångarna är ett problem och en enda poäng har spelats in under den perioden. Det var mot just Brann för en och en halv vecka sedan. Sivertsen och Jarl nätade då men annars är det främst den isländska ynglingen Hilmir Mikaelsson som Kristiansund sätter sitt hopp till.

Det blev alltså fyra mål när lagen möttes senast och Kristiansund snittar tre mål per match i vårens ligaspel. Jag kan inte se detta bli avvaktande och kliver in på minst fyra mål i matchen till godkända 1,95.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,95
Tävling: Eliteserien
Plats: Brann Stadion
Tid: 19.00
TV:

Match 3

⚽️  Olympiakos – Fiorentina: Under 2,5 mål @ 1,68

Det har varit målglada matcher för Olympiakos under slutspelet av Europa Conference League. 5-5 mot Maccabi Tel Aviv, 3-3 mot Fenerbahce och 6-2 mot Aston Villa. Fyra mål per match i snitt och El Kaabi låg bakom det allra mesta. Strikern från Marocko nätade fem gånger i semifinalen mot Aston Villa. Nu tror jag dock att grekerna kommer försöka hantera matchen på ett annat sätt och först och främst slå vakt om den egna buren.

Retsos var magnifik mot Aston Villa och det är en spelare som behöver prestera på topp om det ska bli någon titel för grekerna. Fiorentina är ett lag med försvaret som sin största styrka. Bonaventura är en tvåvägsmittfältare av hög klass och i försvaret finns spelare som Milenkovic och Ranieri. Viola vill ha kontroll på matcherna och jag tror inte att de kommer hjälpa till med att driva upp tempot.

Framåt finns det många skickliga individualister, men ingen riktigt pålitlig målskytt längre. Speciellt inte när Belotti ser trög ut. Jag ser ett ställningskrig framför mig och fler än två mål får vi inte glädjas åt. 1,68 klickas i på den saken.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,68
Tävling: Europa Conference League
Plats: OPAP Arena
Tid: 21.00
TV: TV6, Viasat Sport Ultra och Viaplay

Trippeln

Mjällby – Häcken: Hemmaseger @ 2,52
Brann – Kristiansund: Över 3,5 mål @ 1,95
Olympiakos – Fiorentina: Under 2,5 mål @ 1,68

Totalt odds: 8,26

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100