Esport

Fnatic – NIP

Fnatic – NIP

Ett klassiskt möte inom counter strike men det är inte längre majorfinaler och titlar som lagen slåss om. Nu är man i Argentina och spelar en riktigt dålig turnering. Jag har NIP att vinna turneringar sedan innan till 11x men jag är inte nöjd där och tycker inte dem ska värderas till even mot Fnatic.

Fnatic

Efter att Fnatic gjorde om i sin femma och gick mot det internationella hållet så har resultaten uteblivit. Krimz står kvar men annars har det senaste åren inte haft någon stabilitet. Att Fnatic fått in BlameF är positivt och framförallt när han inte behöver agera IGL. Det är inte något lag som kommer utmana lagen i toppen men en turnering som Fireleague är man klart topp fyra på.

Vi kan bläddra tillbaka flera månader och det är en blandning utan dess like. Man går från att ena dagen köra över lag som Eternal Fire och Complexity för att sedan förlora mot DMS, Nexus och Red Candis. Det är en jämn leverans av spelarna där dem flesta har mellan 1.00 – 1.05 hltv rating och nu BlameF som ska vara den bulldoser han kan vara. Det kommer dock inte räcka varken ikväll mot NIP eller i någon annan stor turnering.

Fnatic får inte någon edge i veton mot NIP. Man plockar bort Nuke som NIP spelar men dem kommer samtidigt inte gråta över att den plockas bort. Man kommer behöva spela kartor som Inferno, Ancient, Anubis eller Vertigo. Vi såg dem här lagen spela mot varandra fölr 9 dagar sedan under YaLLa Compass och då var det NIP som vann med 2-0. Fnatic är något bättre nu och framförallt har dem fått spela ihop sig. Men det ska inte räcka för NIP känns heta och det här är en titel dem ska plocka hem.

NIP

Semifinal och NIP är ett lag som mår riktigt bra nu. Lagets nya femma skrattar, har roligt och det ser ut som att spelarna njuter av att umgås. Jag vet att det finns många personer i bakgrunden som ska ha cred för detta och spelarna känner stödet. Till skillnad mot Fnatic så har man vunnit 8/10 senaste matcherna och det finns en glöd hos t.ex REZ som vi inte fått se på ett par år.

Det är inte donk, zywOo eller en ny s1mple i det här laget men ledningen har fått ihop en symetri man vill ha. Alex som är lagets IGL får bära en pappa roll och visa fram fötterna utanför servern så att övriga spelare kan prestera inne på servern. REZ & Isak har erfarenhet av att vinna och vad som krävs vilket gör att de två yngre talangarna i maxster och r1nkle kan spela utan någon press och då prestera bättre. Man har lyckats hitta en plats för alla i laget att synas och det är oerhört viktigt för att ta sig ur gropen NIP hamnat i.

Jag har skrivit om det förut men det här är inte ett lag som kommer vinna större titlar just nu men det är så oerhört smart att ställa upp i turneringar som denna. Man får erfarenhet att bygga vidare på och istället för att bara sitta och pracca så får man testa sina idéer och taktiker live. Det här är inte en turnering som håller speciellt hög klass och NIP vet om att det här är en turnering dem ska vinna och således gå på semester med en titel i bagaget.

Maxster har kommit in i det här laget väldigt bra och trots att vi fått se honom göra fina resultat var jag skeptisk till hur han skulle prestera i tier 1. Han har tillsammans med r1nkle varit lagets bästa spelare och med den här unga duon har från övriga spelare i laget så kan hösten bli intressant för alla svenska fans.

Speltips: Fnatic – NIP

Det är säkert många som känner nostalgi när man hör Fnatic – NIP. Nu är det i Buenos Airies och försöker på något sätt ta sig tillbaka till den absoluta toppen.

Det blåser positiva vindar för NIP medan för Fnatic känner man ingenting förutom att man hoppas det ska gå bra för Krimz. Självförtroendet, hungern och framförallt det individuella nivån hos NIP är högre och man bör i en h2h mot Fnatic inte stå i jämna odds.

Mitt spel i matchen blir NIP ML till oddset 1.96 hos Pinnacle

//Emil