Speltips UFC

UFC Saudiarabien: Whittaker vs Aliskerov


På lördag håller UFC sin första gala i Saudiarabien. Den är uppskriven som en fight night, men vid första anblick på matcherna kunde man ha trott att det var en PPV! Däremot har en del matcher ställts in och vissa har fått nya motståndare, men det är fortfarande ett extremt starkt startfält för att vara en fight night. Ännu ett plus är att galan börjar redan klockan 18:00 istället för mitt i natten som det brukar vara!


🥊  Dörrens dubbel

Vi går ut starkt med dubbeln, som satt rakt ut förra veckan igen!

Magomed Gadzhiyasulov är 8-0 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han är en väldigt explosiv fighter som visserligen är farlig ståendes med sina oortodoxa tekniker, men hans största styrka ligger helt klart i grapplingen. Han har riktigt bra nedtagningar och en stabil toppkontroll med många slag uppifrån. Han har även rätt mycket erfarenhet som amatör där han gick 10-3 innan han började som proffs.

Han möter Brendson Ribeiro som är 15-6 som proffs och 0-1 i UFC. Han gjorde sin UFC debut i februari och blev brutalt knockad av Mingyang Zhang redan drygt en minut in i matchen. Han har en väldigt vild stil där han är aggressiv och blir träffad ofta. Han har såklart en hel del kraft, men är sämre teknikmässigt. På marken är han okej men samma sak gäller där då han blir för ivrig och bara letar submissions vilket oftast leder till att han ger upp position istället. Ribeiro har bara gått tiden ut en gång i sin karriär, alla hans vinster har kommit på avslut likväl som sina förluster förutom en.

Här är det inget snack, utan Gadzhiyasulov kommer kunna göra vad han vill här och till slut avsluta Ribeiro. Han blir därför den första halvan av min dubbel.

Nasrat Haqparast är 16-5 som proffs och 8-4 i UFC. Han kommer in här med tre fina vinster i ryggen mot bra motstånd, och senast knockade han Jamie Mullarkey efter knappt två minuter av den första ronden. Haqparast är en väldigt bra boxare som är duktig på att mixa upp sina kombinationer mot kropp och huvud med mycket kraft genom hela matchen. Han har mycket kondition att tillgå, och snabbheten samt fotarbetet verkar sitta där. Såklart har han en hel del kraft i allt han skickar också. Han är även en underskattad grappler som absolut kan försvara sig på marken utan några större problem, för att sedan komma upp ståendes och göra det han gör bäst.

Han möter Jared Gordon som är 20-6 som proffs och 8-5 i UFC. Han är också en bra boxare med fin teknik och bra kondition. Helt okej på marken, men inget speciellt. Jag tycker dock han är steget efter Haqparast i det stående då han inte alls har samma snabbhet eller kraft. Jag ger honom en fördel i erfarenhet, men i övrigt ska Haqparast vara bättre överallt.

  • Dörrens dubbel denna vecka blir då Magomed Gadzhiyasulov ML+Nasrat Haqparast ML till 1,86 hos Pinnacle.

 

Spel: Magomed Gadzhiyasulov ML+Nasrat Haqparast ML
Odds: 1,86
Units: 1.5/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Muin Gafurov vs Kyung Ho Kang

Vidare till bantamvikt där två spel plockas!

Muin Gafurov är 18-6 som proffs och 0-2 i UFC. Han är en bra striker som slår hårt, men fokuserar mest på sin brottning. Han har en ganska kvävande stil, och är ofta duktig på att hålla toppkontrollen över motståndaren. Många av hans tidiga vinster i karriären innan han kom till UFC var mot riktigt dåliga fighters. Det är lätt att säga såhär i efterhand, men det verkar som jag överskattade Gafurov lite, för jag trodde ändå en del på honom. Nu har han förlorat båda sina matcher i organisationen och detta får väl ses som den sista chansen.

Kyung Ho Kang är 19-10 som proffs och 8-4 i UFC. Han är en välrundad fighter som ståendes har riktigt bra balans i sin kickboxning och är snabb med kontringar. Han är dock bäst på marken med sin BJJ, hela 12 av hans 19 vinster i karriären har kommit via submission varav 4 på 8 vinster i UFC. Han har bara två vinster på KO/TKO i sin karriär, men man ska absolut inte underskatta honom ståendes.

  • Jag landar i två spel här, Kyung Ho Kang ML (decision no bet) till 2,15 hos Coolbet vilket innebär vinst om Kang vinner via avslut, förlust om Gafurov hittar ett avslut och push om matchen går tiden ut.

 

  • Sen spelar jag också en liten peng på Kyung Ho Kang via submission till 6,25 hos Coolbet!

 

Spel: Kyung Ho Kang ML (decision no bet)
Odds: 2,15
Units: 1.25/5
Spelbolag: Coolbet

Spel: Kyung Ho Kang via submission
Odds: 6,25
Units: 0.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Rinat Fakhretdinov vs Nicolas Dalby

Upp till weltervikt för att syna en storfavorit!

Rinat Fakhretdinov är 22-2-1 som proffs och 3-0-1 i UFC. Hans senaste match blev oavgjord som storfavorit mot Elizeu Zaleski. När man ser Rinat fightas så är det ganska lätt att komma fram till att han är rätt välrundad. Han har bra fight IQ och har väldigt mycket kraft i händerna. Han har dessutom bra brottning som han ofta använder. Men det går inte att missa att hans 17 (!) första matcher i karriären var mot fighters med väldigt få matcher, dåligt record eller ett rent av negativt record. Han har tre fina vinster i UFC mot bland annat Bryan Battle som jag håller mycket högt, men den matchen var för snart två år sedan och Rinat har inte vunnit en match sedan han mötte en washed Kevin Lee för nästan ett år sedan.

Dansken Nicolas Dalby är 23-4-1 som proffs och 7-3-1-1 i UFC. Han kommer in med fyra raka vinster och senast skrällde han till uppåt 6 gånger pengarna när han vann mot den obesegrade Gabriel Bonfim borta i Brasilien. Dalby är en väldigt välrundad fighter som är stabil överallt, men inte direkt spetsbra någonstans. Ståendes har han riktigt fina sparkar och knän men är lite sämre med händerna. På marken är han stark och stabil, men den stora fördelen han kommer ha i denna match är erfarenhet då i princip alla hans matcher har varit mot bra motstånd.

  • Jag lägger en slant på dansken och jobbar! Nicolas Dalby ML till 3,75 hos Pinnacle.

 

Spel: Nicolas Dalby ML
Odds: 3,75
Units: 0.3/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Shara Magomedov vs Joilton Lutterbach

Upp ett snäpp till mellanvikt för en mycket trevlig match!

Shara Magomedov är 12-0 som proffs och 1-0 i UFC. Han är en väldigt spännande fighter med en extremt rolig stil. Han har knappt någon grappling alls, vilket kommer ställa till det när han får möta en lite bättre fighter. Men ståendes har han en sanslös stor arsenal av tekniker som han använder, som dessutom håller full kraft.

Joilton Lutterbach är 38-10 som proffs och gör här sin debut i UFC. Han har en ruggig erfarenhet och har tävlat i princip alla kampsporter som finns. Han har bland annat en förlust på TKO mot den nuvarande mästaren Dricus Du Plessis. Lutterbach är såklart väldigt välrundad, och han har en sinnessjuk kraft i händerna. Han kommer visserligen ha fördelen på marken i denna match, men jag är orolig för hans defensiv här. Han lämnar nästan alltid hakan uppe i luften, vilket har utnyttjats av de bra fighters han har mött och kommer säkerligen utnyttjas här också. Däremot kan han mycket väl själv träffa med något hårt och släcka Shara. Såklart finns även en stor möjlighet till submission om de hamnar på marken.

  • Därför spelar jag matchen går ej tiden ut till 2,00 hos Coolbet!

 

Spel: Matchen går ej tiden ut
Odds: 2,00
Units: 1.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Sergei Pavlovich vs Alexander Volkov

Kvällens delade huvudmatch utspelar sig i tungviktsdivisionen!

Sergei Pavlovich är 18-2 som proffs och 6-2 i UFC. Han kommer från en brutal knockoutförlust i den första ronden mot Tom Aspinall när de möttes om interimtiteln i november. Det första man tänker på när man ser Pavlovich är kraft, extrem kraft. Han har levt väldigt mycket på och kommit riktigt långt med sin slagkraft då det bara krävs en träff så är det god natt. Han har helt okej offensiv brottning men använder den nästan aldrig, men defensivt kan det bli jobbigt. Alla hans matcher i UFC, vinst som förlust, har tagit slut i den första ronden.

Alexander Volkov är 37-10 som proffs och 11-4 i UFC. Han kommer in med tre fina vinster i ryggen mot Jairzinho Rozenstruik, Alexandr Romanov och Tai Tuivasa. Volkov är en otroligt lång fighter för viktklassen och han är duktig på att använda det med sina sparkar mot både ben och kropp. Han är en av de få riktigt bra tekniska fighters i tungvikt, och är bättre än de allra flesta när det kommer till skills. Även om Volkov såklart har kraft, så är han inte riktigt i närheten av till exempel Pavlovich.

De två förlusterna i Pavlovichs karriär har kommit mot två snabba och tekniska kickboxare i form av då tidigare nämnda Aspinall, och även Allistair Overeem i sin debut 2018. Jag säger inte att Volkov är lika bra som dessa, men det finns helt klart likheter i stilarna. Jag gillar verkligen Volkov och tycker han ska ha bättre chans här än vad oddsen säger. Han är trotts allt den klart bättre fightern overall.

  • Därför spelar jag Alexander Volkov ML till 3,00 hos Unibet.

 

Spel: Alexander Volkov ML
Odds: 3,00
Units: 0.35/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

  • Men mitt huvudspel blir under 1.5 ronder till 1,71 hos Pinnacle.

 

Spel: Under 1.5 ronder
Odds: 1,71
Units: 2/5
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


🥊  Robert Whittaker vs Ikram Aliskerov

Kvällens huvudmatch är en drabbning i mellanviktsdivisionen!

Den forne mästaren Robert Whittaker är 25-7 som proffs och 16-5 i UFC. Han är en riktigt välrundad fighter som har varit med länge. I snart 8 år har han inte mött något annat än toppfighters, och han har gjort det väldigt bra. På hans senaste 17 matcher har han bara förlorat mot Israel Adesanya x2 och näst senast Dricus Du Plessis, som nu är mästare och ska försvara sin titel mot just Adesanya om knappt två månader.
Jag hade mina misstankar om att Whittaker var påväg neråt och att hans haka börjar ta slut, men det visade han senast mot Paulo Costa att fallet inte alls var så. Det var lite skakigt en punkt i den första ronden, men efter det stod han för en mycket imponerande prestation och vann till slut på domslut.

Whittaker skulle egentligen ha mött Khamzat Chimaev på lördag, men han blev tvungen att dra sig ur med väldigt kort varsel pga sjukdom.

In hoppar istället Ikram Aliskerov som är 15-1 som proffs och 2-0 i UFC. Hans enda förlust i karriären kom på KO mot just Khamzat Chimaev. Visst, Ikram har sett bra ut i sina två första matcher i UFC, men två Kos mot Phil Hawes och Warlley Alves väger inte speciellt högt. Innan dess har han ett par bra vinster, men det är väldigt många av hans matcher som är mot kasst motstånd. För mig är det helt obegripligt att han bara ska ta en match mot nummer 3 rankad i världen på kort varsel och gå ut och vinna.

Ikram skulle ha mött Antonio Troccoli förra veckan i Vegas, men fick reda på i torsdags att han fick chansen att flyga till Saudi och ta denna match istället. Såklart tar man den chansen utan att tveka, men jag är nästan helt säker på att han redan hade börjat cutta vikt och blir nu tvungen att göra det en extra gång vilket sliter något otroligt på kroppen.

Med alla dessa faktorer och hans brist på erfarenhet så begriper jag inte hur det är så jämna odds. Han kanske är en absolut toppfighter, men detta hopp i motstånd känns alldeles för snabbt framtvingat.

  • Därför spelar jag Robert Whittaker ML till 1,72 hos Coolbet!

 

Spel: Robert Whittaker ML
Odds: 1,72
Units: 2.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


Allt gott.
//Dörren