Speltips UFC

UFC 303 Main Card

Då har det blivit dags för nästa stora PPV. International fight week är i full gång, och i T-Mobile Arena kommer UFC 303 att äga rum på lördag. Det har blivit många ändringar i galan på kort varsel, men det är ändå uppdukat för en del riktigt fina matcher. Här går jag igenom mina tankar och spel till huvudkortet.


🥊  Ian Garry vs Michael Page

Först ut en hatmatch i weltervikt!

Ian Garry är 14-0 som proffs och 7-0 i UFC. Han är en fruktansvärt bra och teknisk striker med underskattad grappling. Även om många inte gillar Garry som person så måste man erkänna och förstå vilken sanslös talang han har. Jag är fortfarande ett enormt fan av honom som fighter, och tror verkligen han kan utmana om bältet inom något år. Denna match kommer dock bli hans största test hittills.

Michael ’’Venom’’ Page är 22-2 som proffs och 1-0 i UFC. Det finns få fighters som är så underhållande att se in action som MVP. Hans flashiga striking och konstant hånande av motståndaren gör att det ser nästan riggat ut när allt bara går vägen och han till slut hittar en knockout.

Efter ett record på 17-2 i Bellator så gjorde MVP sin debut i UFC i mars detta år. Han hade show och vann ett ensidigt domslut mot Kevin Holland, som är en väldigt respektabel motståndare att börja med. Nu tror jag dock det tar stopp då jag inte ser supermånga vägar till vinst.

Garry kommer kunna skicka sina fina bensparkar för att lägga en bra grund till att sedan attackera ytterligare. Han är dessutom mycket bättre än MVP på marken, och jag utesluter inte ett avslut där alls faktiskt.

  Jämna odds hos Coolbet, och jag klipper Ian Garry ML till 1,80 direkt!

Spel: Ian Garry ML
Odds: 1,80
Units: 3/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

  Spelar dessutom minipengen på Garry via submission till 11,00 hos Unibet.

Spel: Ian Garry via submission
Odds: 11,00
Units: 0.25/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Mayra Bueno Silva vs Macy Chiasson

Ner till bantamvikt för två fina spel.

Mayra Bueno Silva är 10-3 som proffs och 5-3 i UFC. Hon kommer från en förlust på domslut mot Raquel Pennington om den vakanta titeln i början av året. Silva är en okej fighter, men hon är väldigt enformig. Hon lever verkligen på sin BJJ och litar på att hon ska vinna via submission varje gång. Sju av hennes tio vinster i karriären och fyra av fem i UFC har kommit via submission. Allt annat är dock ganska medelmåtta. Hon har inte direkt någon kraft i det hon skickar, även om det finns en okej teknik. Konditionen är inte den bästa och inte heller hennes fight iq. Man ska dock ha med sig att detta är ett rejält steg neråt i form av motstånd jämfört med hennes senaste matcher.

Macy Chiasson är 9-3 som proffs och 7-3 i UFC. Hon är en rätt välrundad fighter som är bra på att vinna minuter. Stark i clinch och bra toppkontroll på marken, men kommer hon vilja vara där nere med Silva här? Chiasson är även inte så uthållig, man har sett flera gånger att hon reagerar dåligt mot slag mot både kropp och huvud. För att vinna denna match behöver hon hoppa runt och stanna på distans för att skicka sparkar och jabbar. Ser inte att hon kan vinna på något annat sätt än på domslut.

Därför tycker jag det är sjukt höga odds på Mayra Bueno Silva ML (endast matchavgörande) på Unibet till 1,70 och spelar det utan att blinka! (vinst vid Silva avslut, förlust vid Chiasson avslut och push om matchen går tiden ut)

Det andra svenska bolaget som erbjuder det spelet ligger så lågt som 1,33 vilket såklart är lite lågt, men inte alls långt ifrån korrekt.

  Jag spelar även Mayra Bueno Silva att vinna via submission till 5,10 hos Unibet.

Spel: Mayra Bueno Silva ML (endast matchavgörande)
Odds: 1,70
Units: 2/5
Spelbolag: Unibet

Spel: Mayra Bueno Silva via submission
Odds: 5,10
Units: 0.45/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet


🥊  Diego Lopes vs Brian Ortega

Vidare till nattens delade huvudmatch som utspelar sig i fjäderviktsdivisionen.

Diego Lopes är 24-6 som proffs och 3-1 i UFC. Ända sedan han tog sin debut på väldigt kort varsel mot den fortfarande obesegrade Movsar Evloev så har han sett helt otroligt bra ut och kliver in här med tre raka vinster mot bra motstånd. Lopes är en riktig specialist i BJJ och kan slänga upp en tight submission på nästan ingen tid alls, och i de två senaste matcherna har vi även fått se att han har riktigt mycket kraft i händerna. Han har dessutom en riktigt bra haka och ger aldrig upp.

Brian Ortega är 16-3 som proffs och 8-3 i UFC. Han stod för en riktigt fin prestation senast mot Yair Rodriguez där han, efter att ha blivit droppad tidigt, till slut vann via submission drygt en minut in i den tredje ronden. Han är också väldigt duktig på marken med sin BJJ, förmodligen delad etta i divisionen med just Lopes. Men ståendes är han mer taktisk och litar mer på sin volym, för kraft har han inte så mycket av.

Jag tror de kommer neutralisera varandra på marken, och ståendes har jag en ganska klar fördel till Lopes.

  Jag spelar Diego Lopes ML till 1,82 hos Coolbet!

Spel: Diego Lopes ML
Odds: 1,82
Units: 2.25/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr


🥊  Alex Pereira vs Jiri Prochazka 2

Efter att Conor McGregor drog sig ur comebacken mot Michael Chandler med en skada, så fick dessa två herrar hoppa in för en returmatch om bältet med bara två veckors varsel.

Alex Pereira är 10-2 som proffs och 7-1 i UFC. Han har nått smått otroliga framgångar i organisationen på så få matcher. Detta blir alltså hans andra titelförsvar av hans andra titel i UFC. Han förlorade mellanviktsbältet i april förra året mot Israel Adesanya, vann en match i lätt tungvikt mot Jan Blachowicz, vann sedan den vakanta titeln mot Jiri i november, och sedan försvarade det i våras mot Jamahal Hill på UFC 300.

De flesta vet ju nu vid det här laget att Pereira är en striker med mycket kraft som kan släcka vem som helst när som helst. Men han är fortfarande dålig på marken, och jag tycker att hans stance är riktigt skev. Han blir liksom öppen för clinch och nedtagningar som verkligen inte är nödvändiga.

Jiri Prochazka är 30-4 som proffs och 4-1 i UFC. Efter förlusten mot Pereira i deras första möte så gick Jiri faktiskt också sin nästa match på UFC 300. Han vann på TKO mot Alexandar Rakic efter en imponerande comeback. Förutom att Jiri har problem med försvaret ibland så är han en väldigt bra striker han också. Sjuk kraft finns naturligtvis, och även väldigt mycket variation i det han skickar.

Efter att vi fick se den förra matchen mellan dessa två för inte ens åtta månader sedan, så måste jag säga att det är lite skeva odds. Jiri dominerade den första ronden, och hela vägen in i den andra innan Pereira lyckades träffa med sin klassiska vänsterkrok. Jiri vinner den matchen mer än 50% av gångerna.

Jag hade förväntat mig nästan helt jämna odds här som i deras förra möte, speciellt eftersom Pereira snart är 37 medan Jiri bara är 31 och ska vara i sin prime nu.

  Så jag hugger Jiri Prochazka ML direkt till 2,55 hos Coolbet!

Spel: Jiri Prochazka ML
Odds: 2,55
Units: 1.5/5
Spelbolag: Coolbet

📌  Signa upp hos Coolbet, 100% upp till 500 kr

  Spelar även matchen startar ej rond 3 till 1,88 hos Unibet.

Spel: Matchen startar ej rond 3
Odds: 1,88
Units: 2/5
Spelbolag: Unibet

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Allt gott.
//Dörren