Esport

Team Liquid – Virtus Pro

Team Liquid – Virtus Pro

Liquid är bra, Virtus Pro är katastrof. Det här är en match där Liquid ska vara det klart bättre laget trots att topparna hos Virtus Pro är höga.

Rygga till högst odds på Pinnacle Sports HÄR!


📌 Team Liquid

Ni som hängt med under veckan vet att jag backade Liquid i deras första match av turneringen och det blev tillslut en ganska enkel 2-0 vinst mot ENCE. Twistzz & Ultimate bar laget framåt och visst är Virtus Pro bättre än ENCE men det finns stora problem hos ryssarna, Liquid bör kunna stänga ner dem.

Individuellt är Liquid klart bättre och deras strategiska spel fungerar som det ska. Det här är ett lag som mår bra och som är på väg uppåt. Samtliga spelare känns motiverade och det här kan vara en dark horse att plocka hem hela ESL Pro League.

En styrka hos Liquid är deras map pool och det är inga undantag när Virtus Pro står på andra sidan. Liquid bör plocka Anicent och Virtus Pro bör gå för Dust2. Där har vi två kartor Liquid är bra och ska stå som favoriter. Oavsett vilken tredje kartan blir (om vi kommer dit) är det också en karta i Liquids favör.

📌 Virtus Pro

Efter majorvinsten i Brasilien så har det varit tungt för Virtus Pro. Jame har inte fått igång maskineriet och man har testat att byta ett par spelare utan framgång. Nu ryktas det om att laget ska göra nya byten och även om vi fått se döda lag prestera förut så är det lite annorlunda med Virtus Pro för det finns ingen gnista i laget.

electronic är en spelare som inte hamnat rätt i Virtus Pro och jag tror faktiskt att han lämnar igen, även om det kanske dröjer 3-6 månader. Virtus Pro har alltid varit ett lag som spelar långsamt och man gjorde förändringar i början av cs2 vilket gav lite resultat. Men nu har laget tappat all identitet och det ser ut som att man inte har några taktiker alls.

Förutom att taktikerna inte sitter så vinner inte spelarna sina dueller. Firepowern hos Virtus Pro är sämre än någonsin och att möta Liquid som har fem starka spelare är inte en lätt uppgift. Lägg därtill att man inte får en speciellt bra veto så blir det svårt att motivera hur Liquid ska besegras.

📌 Speltip: Team Liquid – Virtus Pro

Tack vare att Virtus Pro har en bra världsrankingen så ställer spelbolagen ut den här match till jämnare odds än vad verkligheten visar. Liquid är bättre på allt och glöden som finns hos det laget går inte att se hos Virtus Pro.

Mitt huvudspel i matchen blir rak seger på Liquid men jag tycker att 2-0 vinst är värd en mindre peng. Liquid bör välja Ancient och gör dem det så kommer jag även plocka dem att vinna den, häng med på stugans discord för att få uppdatering!

Mina spel i matchen blir Team Liquid att vinna till oddset 1.66 & -1.5 till oddset 3.02 hos Pinnacle

//Emil