Esport

Furia – RED Canids

Furia – RED Canids

Lowe bracket semifinals i Grupp D och vi har ett derby att vänta. RED Candis är helt ok och har ett par kända namn som Coldzera och hen1. Furia är och ska vara klasser bättre än sina landsmän och jag tror att den här matchen slutar 2-0 fler gånger än något annat resultat.

Furia

2-1 mot Falcons följdes upp av en 0-2 förlust mot Vitality. Furia hade en stabil 7-2 ledning på map1 men tappade både kartan och matchen i en 2v5 situation. Nu är man för första gången favoriter på oddset i ESL Pro League och det finns tillräckligt med kvalité för att man ska lösa detta relativt enkelt.

Som vanligt när det gäller Furia så är det Kscerato som levererar. Chelo hade en riktigt bra start på turneringen men har inte lyckats leverera samma resultat efter Nuke mot Falcons. Det finns ett sparkapital i yuurih och skullz för tillfället och vad passar bättre än att börja leverera i ett derby?

Ofta när det gäller att spela 2-0 på något lag så vill man kolla igenom en potentiell veto och om det finns en karta där underdogsen får stor edge på. Stirrar man sig blind på winrate så ser det ut som att RED Canids får en grym veto här men faktum är att deras stats är väldigt boostade pga. dåligt motstånd hemma i sydamerika. Furia har ett par hål i sin map pool men deras individuella skicklighet ska vara tillräcklig.

RED Canids

Förlust mot Virtus Pro i första matchen och igår slog man ett dött ENCE med 2-1. Det som oroar är att dem förlorade Vertigo och överlag så fanns det en hel del missar i laget spel.

Red Canids är överlägsna på hemmaplan men det är en stor skillnad på att spela mot tier 2-3 i Sydamerika kontra tier 1. Det märks på de mer oerfarna spelarna att dem inte har det där sista och även om jag tycker laget spelat helt okej så ska man inte vinna mot Furia.

Coldzera är en av världens bästa spelare genom tiderna och han bidrar med både rutin och lugn i det här laget. Problemet är dock att man sakna firepower och det tillsammans med att lagets taktiker inte sitter till 100% är ett problem. Det är alltid kul när nya lag dyker upp och utmanar på tier 1 event men ska Red Canids ta sig vidare till slutspel behöver man gör adet via ”last chance”

Speltips: Furia – RED Canids

Derby, en bra chans att ta sig till slutspel och helt okej veto för Furia. Det tillsammans med att dem är klart bättre på nästintill allt gör att en 2-0 seger bör stå som favorit.

Mitt spel i matchen blir Furia -1.5 till oddset @ 2.20 hos Pinnacle
//Emil