Hockeyallsvenskan speltips

Hockeyallsvenskan – Lag 1-4

Dags för topp fyra i min ranking av Hockeyallsvenskan! Har ni missat de tidigare texterna, så ligger de uppe på hemsidan. Nu kör vi!

📍 Öppna konto på Expekt och få 100% upp till 1500kr i Freebet här!

4 Karlskoga

Vi har tagit oss till topp fyra och Karlskoga. Precis som alla andra lag har BIK tappat lite spelare under sommaren men nästan samtliga ersättare tycks vara uppgraderingar. Lars Volden är tillbaka för att vakta kassen efter sin sejour i Österrike och i försvaret tar Johan Motin plats tillsammans med Sander Vold Engebråten. Offensiven har kryddats med poängsprutan från Hockeyettan, Christoffer Jansson, samt Leevi Aaltonen, Stelio Mattheos och Jonatan Harju. I mitt tycke är samtliga fina värvningar och minst lika viktigt är att Dennis Hall blev kvar som huvudansvarig på bänken. En sjundeplats i fjol var i underkant och fortsätter Bofors på inslagen väg i år ska en fjärdeplats inte vara någon omöjlighet.

📍 H2H Karlskoga – Mora: Karlskoga @ 1.82 Expekt (Kambi)
Karlskoga var ett av lagen förra säsongen som hade bäst underliggande siffror men som först efter jul fick utdelning. Med ett starkare lag i år bör BIK kunna hålla ett försvagat Mora bakom sig i tabellen.

3 Södertälje

Södertälje var en lagmaskin den gångna vintern som dock fick hack i maskineriet när det blev dags för slutspel. En av fjolårets styrkor var försvarsspelet och det är intakt till årets säsong. Med ett nytt målvaktspar i Frans Tuohimaa, som har en gedigen meritlista och unge Oliver Håkansson, ser även den sista utposten ut att vara säkrad. Frågan som då kvarstår är vilka som ska ersätta Videll, Eriksson, Alba och Mattheos. Carter Souch, Nicolai Meyer och Juho Liuksiala är trion som har plockats in för denna uppgift och både Meyer och Liuksiala har levererat i ligan tidigare. Att nå upp till Marcus Ericssons siffror blir såklart tufft men med spelare som Engsund, Dyk och Blomstrand kvar i laget får vi nog se en jämnare poängfördelning i årets Södertälje, som rankas av modellen att sluta trea.

2 Djurgården

I Djurgården har det hänt mycket sedan finalförlusten mot Brynäs. Niklas Wikegård har tagit över som sportchef och Robert Kimby som ny huvudtränare. Den sistnämnde har gjort det väldigt bra under sin tid i Almtuna men att leda ett topplag som ska slåss om en SHL-plats är något helt annat. Wiktor Nilsson, Olle Liss och Alexander Ytterell är ett par av de spelare som inte finns kvar till denna säsong men namnen som har kritat på för stockholmarna är inte några dussinlirare. Tyler Kelleher är i mitt tycke den bästa värvningen men Patrick Thoresen, Dick Axelsson och Fredric Weigel i anfallet håller alla hög klass. Dubbla kanadensare har plockats in i försvaret och med August Bergs intåg ser försvaret bra ut. Målvakterna är samma som i fjol och Viktor Andrén behöver hitta självförtroendet om detta ska gå hela vägen. Det är ett starkt lag Djurgården ställer på banan och hade det inte varit för kapprustningen som skett i Umeå hade DIF fått axla favoritskapet.

1 Björklöven

Utan någon storklubb som halkat ur finrummet såg det till en början ut att kunna bli en handfull lag som skulle fajtas om seriesegern. Det var innan Per Kenttä öppnade den till synes bottenlösa portmonnän i Björkstaden. Nyförvärven är för många för att nämna alla men Fredrik Forsberg, Marcus Nilsson, Tim Theocharis, Mathew Maione är yttersta klass på denna nivå. Lek sedan med tanken att Carter Camper ansluter och Björklöven börjar alltmer ta skepnad av ett HV71/Brynäs som vi sett tidigare år. Joona Voutilainen är kvar som burväktare ihop med Melker Thelin och när man går igenom truppen är det lätt att glömma att spelare som Rahimi, Powell, Pooley, Weigel och Schilkey har lämnat. Även om backgeneralen numera finns med i båset ihop med nya huvudtränaren Björn Hellkvist. Oavsett om man använder data eller bara går använder sunt förnuft går det inte annat än att ranka Björklöven som favoriter denna säsong.

📍 Lag som gör flest mål (Exklusive slutspel): Björklöven @ 2.65 Expekt (Kambi)
Framåt är Björklöven alltid ett av lagen i ligan som skapar flest målchanser. Med årets stjärnfyllda offensiv, där flertalet backar spelar mer likt forwards, tyder mina siffror på att de löser denna uppgift betydligt oftare än vad oddsen antyder.

/Mange