Esport

G2 Esports – Team Liquid

G2 Esports – Team Liquid

Två lag som inför hösten gjort förändring i sin femma och ESL Pro League är alltid en turnering som bjuder på en hel del skrällar. Både Team Liquid och G2 har spelat bra och det kommer att bli en spännande höst med shanghai major, blast turnering och mycket annat.

Till dagens match så är jag orolig för att bredden hos G2 inte är tillräckligt bra. Ni som hängt med på discord eller twitter vet att Team Liquid har blivit lite av et favoritlag för mig. Med deras senaste resultat i minnet så tycker jag det är fel att man ska stå som underdogs, det här matchen kan gå precis hur som helst.

G2 Esports

Under hela säsongen har G2 radat upp vinster och man tog med sig en bra form till Matla och ESL Pro League. KOI, 3DMAX & MIBR är tre relativt enkla moståndare för ett lag som G2 men jobbet ska göras och förutom en lite svagare insats mot 3DMAX så var det aldrig något snack. G2 var gruppens klart bästa lag och vann välförtjänt.  Malbsm som tillsammans med Snax kom in efter somaren har hittat en bra roll och det är en bra uppgradering från Nexa, större frågetecken finns kring Snax och hans prestationer.

m0nesy oh Niko är fortfarande de två stora stjärnorna i laget men det ryktas om att hösten blir deras sista i G2. Nu ska det inte vara en stor påverkan men någonstans finns det alltid i bakhuvudet för spelarna att den här femman inte är en långsiktig lösning och då gör man kanske inte jobbet till 100%. För att slå Liquid behöver samtliga fem spelare i laget prestera och det här blir deras svåraste match för turneringen.

Hur ska G2 vinna matchen mot Liquid då? Jo först och främst är det att fortsätta försöka gömma Snax på kartan. Man kommer oavsett sida på servern behöva vara aggressiva så att lagets stjärnor kan vinna sina 1v1 dueller och därefter spela rundan i ett övertag. Båda lagen har Vertigo som auto ban vilket öppnar upp för att det troligtvis blir en rätt så bekväm veto för både G2 och Liquid.

När jag ställer dem här två lagen emot varandra så ser jag inte varför G2 ska vara så här stora favoriter. Lägg ihop prestationer, lagsammanhållningen och allt runtomkring så bör det vara minst en 50/50 alternativt att G2 istället ska stå som en liten underdog. Oavsett utfall kommer man bjuda upp till dans och det är aldrig tråkigt att se spelare som Niko och M0nesy spela CS.

Team Liquid

En tight 1-2 förlust mot Vitality i sista gruppspelsmatchen gjorde att Team Liquid klev in redan i första omgången av slutspelet. Där ställdes man mot landsmännen i Complexity och många trodde nog at det skulle bli en jämn match. Det blev det inte utan Liquid tog en komfortabel 2-0 seger och ska nu alltså möta G2 i kvartsfinal, en match där besvikelsen kommer vara stor ifall man förlorar.

Liquid har en styrka som många andra lag saknar, en IGL som är bland de bästa i världen på att skjuta. Twistzz är otroligt bra och det verkar inte som att hans individuella prestationer tagit skada av IGL-rollen. En annan spelare är Ultimate från Polen. Det här är första gången han spelar tier 1 och många inklusive mig själv höjde på ögonbrynen när Liquid valde att tro på honom. Under senate månaden har han varit en av världens bästa spelare och hans form är nästan lika het som Junifalkens.

Förutom att Twistzz är en otrolig spelare så ligger styrkan i kollektivet hos Liquid. Det spelar ingen roll hur en runda eller match ser ut, man hittar alltid vägar att utmana sina motståndare och det här är fem spelare där alla kan kliva fram. Jks och NAF har en lite mer passiv roll men det trivs i det och har inte ett ego som tar över. Yekindar är en annan spelare som gått ifrån att vara stjärna till att vara understöd.

En stor eloge ska ges till ledningen med MithR i spetsen för dem har verkligen fått ihop spelare, taktiker och allt annat. Liquid kan mycket väl vara en utmanare till inte bara den här turneringen utan även majorn i Shanghai senare under året.

Speltips: G2 – Liquid

Jag tror inte att något av lagen lagt ner tid på Vertigo men samtidigt så vågar nog inte Liquid låta den gå igenom här då G2 haft ett par veckor mellan sin grupp och den här matchen. Om vi leker med tanken att Liquid plockar bort kartan så tror jag vi kan se en liknande veto:

Liquid -Vertigo, G2 – Anubis | Liquid +Dust2, G2 +Mirage | Liquid -Nuke, G2 -Ancient LAST MAP: Inferno.

Jag tycker att den här veton är svår då båda lagen kan spela de fem kartor som blir kvar på ett bra sätt. Oavsett veto och kartor så vill jag ändå se goda möjligheter för Liquid att vinna den här matchen och avancera vidare till semifinal.

Mitt spel i matchen blir Team Liquid att vinna till oddset 2,55 hos Coolbet

//Emil