Trippeltipset

Trippeltipset 22/9-24

Låst stormatch på Etihad!

Två rekar in av tre både onsdag och torsdag. Tyvärr var den tredje aldrig riktigt nära under någon av dagarna. Formen är ändå i antågande och denna söndag finns det massor av fina matcher att välja mellan. Vi inleder i Borås där Elfsborg och Hammarby bjuder på stor underhållning på balkongmattan. Det blir många mål där precis som i Stuttgart. Desto mer tillknäppt spel är att vänta på Etihad där underspelet lockar rejält. Vi kör!

⏰  Spelstopp Trippel: 13.59
💰  Totalt odds: 6.74

Match 1

⚽️  Elfsborg – Hammarby: Över 2,5 mål @ 1,72

Elfsborg åkte på en väldigt tidig utvisning på Ibrahim Buhari när de gästades av IFK Norrköping för några dagar sedan. Då ledde boråsarna med 1-0 men efter det röda kortet kunde inte de gulsvarta stå emot. Att ändå lyckas trycka in 2-2 visar på moral. Buhari är avstängd nu och det är ett defensivt avbräck. Henriksson har inte lika hög högstanivå.

Offensivt ser Elfsborg däremot extremt bra ut. Baidoo spelar snart i en större liga och spelare som Qasem, Zeneli och Frick vet också vart målet är beläget. Med tre poäng upp till tredjeplatsen, där just Hammarby befinner sig, behöver Elfsborg gå för segern här. Hammarby har haft vissa problem med anfallsspelet mot slutet och lyckades bara näta en gång mot IFK Norrköping på Tele2 Arena. Jag tror dock att de omställningsytor som Bajen lär få i denna match kommer passa Touré bra.

Erabi blir bara bättre och bättre och med Besara som hovleverantör ska inte Hammarby underskattas. Jag tror på en match med gott om målchanser åt båda hållen och 1,72 är taget på minst tre baljor.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,72
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 14.00
TV: Kanal5, MAX, Discovery+

Match 2

⚽️  Manchester City – Arsenal: Under 2,5 mål @ 1,78

Manchester City stångade sig blodig mot Inters försvarsmur tidigare i veckan och fick inte in bollen. Haaland var frustrerad, men annars har den norska jätten varit hänsynslös i straffområdet under hösten. Nu finns det dock risk att han får klara sig utan sin radarpartner Kevin De Bruyne som gick av skadad mot Inter och Haaland hade svårt mot Arsenal i fjol.

Arteta lyckades hitta rätt taktik och spelade 0-0 på Etihad och vann med 1-0 hemma på Emirates. Två perfekta insatser där Gabriel och Saliba var fullt fokuserade i 90 minuter. Den förstnämnda brassen hade flera häftiga duster med Haaland och den duon lär vara i luven på varandra här också. Med Timber in i laget så känns det tajtare än någonsin bakåt och dessutom har Raya inlett säsongen minst sagt förtroendeingivande.

Utan Ödegaard så lär Arsenal ta en extra defensiv approach till denna match. Anfallsspelet har inte alls fungerat under de första omgångarna och jag har svårt att se gästerna gå framåt med speciellt mycket folk. Räkna med ett riktigt ställningskrig som tickar 0-0 en längre period. Underspelet känns helt givet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,78
Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 17.30
TV: Viasat Sport Premium, Viasat Sport Ultra och Viaplay

Match 3

⚽️  Stuttgart – Borussia Dortmund: Över 3,5 mål @ 2,20

Stuttgart gjorde en riktigt fin insats mot Real Madrid men föll till sist med 3-1. Både ögat och den underliggande statistiken skvallrar dock om att det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Undav stod för målet i Spanien och den tyska landslagsstrikern har ett stort spel i sig. Han startade med Führich och Millot på topp mot Real medan Touré och Demirovic hoppade in.

Den sistnämnda nätade två gånger i förra helgens segermatch mot Mönchengladbach (3-1) och även Rieder övertygade då. Det finns helt klart spets i detta hemmalag. Borussia Dortmund ser samtidigt helt sjövilda ut. De släppte till mängder av chanser mot Club Brugge i veckan och det är svårt att förstå hur de lyckades hålla tätt bakåt. Innan dess trillade två baljor in i den egna kassen mot Heidenheim.

Gästerna är således lite skakiga bakåt, men framåt finns det massor av kvalité, inte minst i form av Guirassy som är ny från just Stuttgart. Han lär vara sugen på mål. Tillsammans med Adeyemi, Malen och Brandt ser han till att Borussia också hittar rätt. Detta kommer bli ett riktigt sjöslag och jag ser det som väldigt troligt att det blir minst fyra mål i matchen. 2,20 på detta är taget.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,20
Tävling: Bundesliga
Plats: MHP Arena
Tid: 17.30
TV: Viasat Sport Fotboll och Viaplay

Trippeln

Elfsborg – Hammarby: Över 2,5 mål @ 1,72
Manchester City – Arsenal: Under 2,5 mål @ 1,78
Stuttgart – Borussia Dortmund: Över 3,5 mål @ 2,20

Totalt odds: 6,74

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100