Trippeltipset Hockey

Trippeltipset 28/9-24

Brynäs premiärfest kommer av sig!

Det är full SHL-omgång denna lördag och tre av Svenska Hockeyligans matcher agerar inslag på dagens trippel. I Gävle ser Frölunda ut att kunna skrinna ifrån till seger och i Timrå siktas också en bortavinst. Över 4,5 mål trillar till sist in i kvällsmötet på plats i Övik. Till strax över sex gånger flisen sitter vi med trippel-lapp i hand. Nu kör vi!

⏰  Spelstopp Trippel: 15:14
💰  Totalt odds: 6.02

Match 1

🚨  Brynäs – Frölunda: Frölunda Moneyline @ 1,77

Det är dags för Brynäs att begå hemmapremiär i Monitorn. Gävle har suktat efter den här dagen länge och arenan är givetvis slutsåld. Efter 3-0-triumfen borta mot Örebro finns också en hel del förväntningar men risken finns givetvis att det kan råka bli pannkaka av allting.

Frölunda var inte spelmässigt speciellt bra i torsdags mot HV71 men trots en något krampande insats så visade VF att det finns kvalité inom laget. Max Friberg målade än en gång och Lasse Johanssons fina målvaktsspel lyste klart. Blickar vi mot lagen som dessa herrskap kan ställa ut på isen så finns också en större uppsida hos besökarna. Visst är Silfverberg och Kopacka två tunga utropstecken så långt för BIF och defensiven mot Örebro senast var klanderfri. Men över fyra femmor går ändå det mesta på poäng till göteborgarna.

Brynäs kommer säkerligen att trumma på stenhårt från start och skapa en del chanser framåt men i slutändan ser Frölunda ut att få sista ordet. Tvåan inkluderat förlängning och straffar betalar nästan 1,80 hos nya Oddset hos Svenska Spel. Det är högt och det är också riktigt bra. Taget!

Spel: Frölunda Moneyline @ 1,77
Tävling: SHL
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 15:15
TV: TV4, TV4 Hockey, TV4 Play

Match 2

🚨  Timrå – Rögle: Rögle Moneyline @ 2,06

Olli Jokinen fick se sitt Timrå åka på en jobbig förlust i Karlstad. Kanske inte för att timråiterna just torskade matchen utan mer hur bilden över 60 minuter såg ut. “Det såg ut som pappor mot söner”, som den finländska coachen uttryckte det efter matchen.

Timrå möter dessutom Rögle på “fel speldag”. Bandyklubben från Skåne var nämligen i Dalarna så sent som i torsdags och hängde inte alls med i svängarna. Arvid Holm fick chansen mellan stolparna i Dalarna och visst var det inte burväktarens fel att det stod 3-0 till Leksand efter 20 minuter men här kommer Rifalk in med större pondus och vinnarskalle samtidigt som gästerna knappast kommer spela lika långsamt och naivt nu som laget gjorde inledningsvis vid Siljans södra strand.
Rögle har ett par stjärnor borta på grund av skador och ingen ur trion Zaar, Everberg eller Kapla kommer vad det verkar till spel nu. Här tror vi ändå inte att det spelar någon större roll. Kan Rögle komma upp på samma nivå som i bortamatchen mot Färjestad eller hemma mot Frölunda så vinner man. Till över dubbla stålar letar sig Moneyline-liret in och det nyper vi alla dagar i veckan.

Spel: Rögle Moneyline @ 2,06
Tävling: SHL
Plats: SCA Arena
Tid: 15:15
TV: TV4 Play

Match 3

🚨  MoDo – Leksand: Över 4,5 mål @ 1,65

Kvällsmackan synas i Örnsköldsvik. MoDo öppnade seriespelet med att torska 0-5 i Örebro. Därefter reste de rödklädda hem till Hägglunds Arena och skickade på Malmö en liknande snyting (5-1). Det har således svängt rejält om modoiterna så långt och inget tyder på att det ska bli lugnare sjögång under lördagen.

Leksand kommer på besök och även masarna har varit högt och lågt under öppningen. Gästerna fick dubbla 1-5:or i baken (Frölunda och Luleå) innan de blåvita letade in en seger hemma mot Rögle i torsdags där framförallt första perioden var enastående. Elvenes var bra matchen igenom och även om Lyytinen och Rindell hade sämre perioder under slutet av fajten i Tegera så blixtrade även dessa båda till med fina offensiva och defensiva aktioner.

Leksand vann samtliga matcher inbördes i fjol och visst finns det även nu en del som pekar mot ytterligare en LIF-seger. Det är dock över 4,5-spelet som lockar allra mest för dagen. Det här är en lina som sticker ut hos nya Oddset (snittodds hos övriga aktörer är 1,58 i skrivande stund) och med tanke på en begränsad defensiv på båda sidor med en betydligt roliga framåtlutad inställning känns detta som ett givet spel och en utmärkt trippelkrydda.

Spel: Över 4,5 mål @ 1,65
Tävling: SHL
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 18:00
TV: TV4 Play

Trippeln

Brynäs – Frölunda: Frölunda Moneyline @ 1,77
Timrå – Rögle: Rögle Moneyline @ 2,06
MoDo – Leksand: Över 4,5 mål @ 1,65

Totalt odds: 6,02

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100