Esport-LOL-speltips 2024

PSG Talon – 100 Thieves

PSG Talon – 100 Thieves

September börjar lida mot sitt slut och den roligaste tiden på året är här för oss som är intresserade av esport. Worlds, massvis av cs2 turneringar och full fart.

Idag avslutar vi play-ins och det är PSG som bär ett stort favoritskap enligt oddset, jag håller dock inte med om den här värdering och tycker inte dem visat upp tillräckligt för att 100 Thieves ska vara speciellt rädda. Det här ska på pappret vara en jämn match och då kan jag inte stå utanför när Pinnacle erbjuder högt odds på 100 Thieves.

PSG Talon

Ett klassiskt lag som borta i APAC regionen är dominanta och ofta tar sig vidare till internationella turneringar. Inför worlds 2024 så var det många som påstod att den här upplagan av PSG var den bästa någonsion, det är ingenting vi fått se under de två inledande matcherna. PSG har dålig koll på metan, gör enkla misstag och i mitt tycke ser man obekväma ut.

JunJia som under många år varit en del av EDG i Kina har gjort många enkla misstag och han var en stor anledning att man förlorade mot Mad Lions. Tillsammans med lagets top laner Azhi så ser det inte alls bra ut och om lagets coach inte gjort något mirakel under natten så är det här ett stort problem hos PSG. Maple och Betty som också har många år i Kina bakom sig ser betydligt bättre ut och kommer få vara de två spelarna som ska göra det för PSG.

Rutin och skicklighet finns i den här upplagan av PSG och det gör varken mig eller någon annan förvånad om dem slår ut 100 Thieves idag, snarare tvärtom.´Det som talar emot är att dem inte verkar ha någon koll på metan, champions och hur man ska attackera kartan på den nya patchen. Dem är fortfarande kvar i den gamla patchen och det gör att dem inte kan få ut max av sin team comp. Mot 100 Thieves så kommer JunJia att bli pressade och med de två närmsta matcherna i minnet så kan det mycket väl bli helt avgörande, tyvärr inte i PSG:s favör.

100 Thieves

Att inledfa play-ins med en torsk mot Movistar R7 som där man stod i 1,10 pre match är inte den start man hoppats på. Nu studsade 100 Thieves tillbaka bra igår och det var aldrig nära att tappa en karta mot SHG. Man får inte glömma bort att det här är ett ungt lag och deras största motståndare i den här matchen är dem själva och deras psyken.

Om PSG har problem på deras övre del av kartan så är det snarare tvärtom för 100 Thieves. River och Sniper ser påkopplade ut och där den förstnämnde tillsammans med Quid klev fram igår. Ska man prata orosmoment i 100 Thieves så är det istället deras bot. Tomo & Eyla är inte några spelare som jag håller speciellt högt och om PSG är tillräckligt smarta så sätter man press där. Kan 100 Thieves överleva och komma ut i en någorlunda jämn matchup på bot lane så har man vunnit mycket i den här matchen.

Unga och hungriga spelare i 100 Thieves kan vara ett problem och en stor del i att man förlorade mot Movistar R7 var just det. Man ska få spela Worlds vilket är alla spelares dröm, lite övertända. Nu har man fått känna på det två gånger om och att kliva in mot ett skakigt PSG är bara till deras fördel. Spelar dem här två lagen som man gjort under play-ins så är det fördel 100 Thieves.

Speltips: PSG Talon – 100 Thieves

I grunden två bra lag som båda kommer vara besvikna på att åka ut redan under play-ins. 100 Thieves har bättre koll på metan och hur man ska spela medan PSG får leva på rutinen. Problemet för PSG är att man gjort alldeles för mycket misstag och det fungerar inte på den här nivån. Jag tror vi får se en otroligt jämn match men där 100 Thieves koreanska duo i River  & Quid blir avgörande.

Mitt spel i matchen blir 100 Thieves ML till oddset 2,62 hos Pinnacle

//Emil