Esport-LOL-speltips 2024

BLG – MAD Lions KOI

BLG – Mad Lions

Vi inleder årets Worlds med förhandsfavoriten BLG och play-ins laget Mad lions. BLG står i 1.01 att vinna matchen och jag tycker att lagets bot lane summerat ihop matchen bra i ett enda citat.

”MAD Lions KOI, I know you’ll prepare some strange picks, but save them. You’ll need those when you’re 0-1”

📍 Rygga spelet och få 100% upp till 500kr i Bonus här!

BLG

Ett av, om inte världens bästa lag och det är ett lag som kommer vara besvikna om det inte blir en titel. Det jag gillar med BLG är att man agerar och hela tiden jobbar med sina svagheter. Under sommaren så vann man massvis med matcher men trots det så valde man att plocka in en ny spelare då laget inte var helt nöjda med hur man agerade i metan som fanns.

BLG har under många år varit en top contender men inte riktigt tagit det sista klivet, under 2023 var man nära att vinna en titel men man lyckades inte. 2024 har varit tvärtom där man själva haft det sista som andra lag saknat och även om BLG verkligen är ett lag så blev bytet av mid laner helt avgörande.

Yagao ut, Knight in ger laget en helt ny dimension i sitt spel och det är inte för att Yagao är en dålig spelare utan mer för att Knight är en av världens bästa spelare. Man har två otroligt starka side lanes och oavsett om det är Wei eller Xun som spelar så finns det hela tiden vägar för laget att gå.

Mot Mad Lions så kommer BLG kliva ut och attackera tidigt. Man vill sätta sin prägel på den här turneringen och jag tror det kan gå snabbt. Mad Lions är inte fega för att bjuda upp till dans men här kommer dem inte ha en chans.

Mad Lions

Det var inte smärtfritt men man tog sig igenom play-ins och om BLG är här för att vinna så blir det här mer en cool upplevelse för Mad Lions. Vi har såklart fått se större skrällar under internationella turneringar och inget illa om Mad Lions men BLG är bara wow bra.

Jag tror att Mad Lions kommer att testa något unikt, försöka sätta press på BLG och utmana dem. Det hade kunnat fungera mot en del lag från Asien men just BLG tror jag inte faller för det. Dem är så pass bra över hela banan att dem bara kan lägga fokus på andra delar av kartan och sedan strypa ut Mad Lions.

Speltips: BLG – Mad Lions

Min bild av den här matchen är att vi nog kommer få se båda lagen känna på varandra i ett par minuter men där BLG sen tar tag i matchen och forcerar fram saker på kartan. När snöbollen väl är satt i rullningen så kommer den inte att sluta.

Ser BLG ha en 3-4k gold lead mellan 20-22 minuter in matchen där man plockar baron och sedan får nexus att explodera. Matchen bör således hamna någonstans mellan 25-27 minuter som max,

Mitt spel i matchen blir Under 28.5 minut till oddset 1.87 hos Quickcasino

//Emil

Worlds är en av årets höjdpunkt för mig både i form av underhållning men även när det kommer till spel. Det är många matcher där drafts etc påverkar värde vilket gör att det inte alltid är lätt att skriva om matchen. För att kunna ta del av alla analyser och spel så rekommenderar jag att man går med i stugans discord genom att klicka HÄR men även att följa mig på twitter där jag går under namnet @hoogemil_