Esport-LOL-speltips 2024

LNG – Team Liquid

LNG – Team Liquid

Två lag som på en bra dag kan ställa till det för alla lag i den här turneringne men det finns också ett djup i deras prestationer och man vet aldrig helt vart man har dem. Återigen en stor favorit från Asien där jag inte tror vi får se en skräll men det skulle inte förvåna mig direkt heller.

📍 Rygga spelet och få 100% upp till 500kr i Bonus här!

LNG

Som jag skrev i texten om långtidsspel så har det inte varit någon harmoni hos LNG senaste tiden. Scout som är en av lagets bästa spelare har haft problem med sin gamla organisation vilket gjorde att han inte fick lämna Kina. Tillslut så fick han en chans att lämna landet om han lämnade in en stor deposition som säkerhet att han återvänder. Tack vare gamla lagkamrater och vänner så löste man denna summa och Scout är nu äntligen framme i Europa.

förberedelsen för laget har alltså inte varit optimal men det finns rutin i det här laget och skulle LNG misslyckas så ska man inte skylla på problemet.

Jag gillar den här metan för LNG och mina förhoppningar på laget är relativt stora. Kollar vi historiskt så har vi fått se flera lag i den här positionen vinna Worlds och vilken saga det skulle vara. GALA och Scout är två spelare som tillhör den absoluta toppen och där det behövs att man steppar upp.

Vi har inte så mycket info på hur det gått för LNG i scrims etc men att möta Team Liquid är en rätt så komfortabel inledning på turneringen. Styrkan i jungle / bot är tillräckligt bra för att pressa ner Team Liquid och så länge man inte är helt ute och cyklar i metan så ska det här inte vara några problem.

Team Liquid

Det stora hoppet från LCS och trots att laget inte vann LCS summer så har man växt enormt mycket sedan Worlds 2023. Jag har tidigare varit negativ inställd till flera spelare i laget men måste erkänna att framförallt APA (mid laner) gjort positiva intryck på mig.

Rutin i top och jungle finns men det är inte där Team Liquid vinner matchen. Yeon & CoreJJ är lagets bot lane och det är runt dessa om UmTi kommer behöva spela. Problemet är att dem inte är i sin prime och årets upplaga av turneringen innehåller en stark bot lane uppsättning. GALA i LNG är för mig en av världens bästa ADC-spelare och det kommer bli en tydligaste skillnaden mellan dessa lag.

Lane swap, något galet i picks & Bans och ett bra early game kan göra att Team Liquid faktiskt vinner den här matchen. Jag är inte redo att ta ett spel så här långt innan men det är faktiskt inte helt omöjligt att det kanske blir en klassisk TV-peng.

Speltips: LNG – Team Liquid

Vi har en aningen hög över / under lina när det kommer till antal minuter i den här matchen. De flesta matcher har 26-29 minuter och förklaring är att vi fått se LNG spela något längre matcher än sina vänner från Asien.

Ett normalt utfall i den här matchen är att vi får se ett jämnt early game men där 1-2 team fights avgör i LNGs favör. Baron bör tas runt 24-26 minuter och därefter kan man nog ro detta i hamn.

Mitt spel i matchen blir Under 31.5 minuter till oddset 1.87 hos QuickCasino

//Emil

Worlds är en av årets höjdpunkt för mig både i form av underhållning men även när det kommer till spel. Det är många matcher där drafts etc påverkar värde vilket gör att det inte alltid är lätt att skriva om matchen. För att kunna ta del av alla analyser och spel så rekommenderar jag att man går med i stugans discord genom att klicka HÄR men även att följa mig på twitter där jag går under namnet @hoogemil_