Esport-LOL-speltips 2024

FlyQuest – Dplus KIA

FlyQuest – Dplus KIA

Dag 2 av worlds och det är i mitt tycke ganska svåra matcher att anlaysera idag. Många stora favoriter som bör vinna men i korrelation till oddset så känns det som att värdet ligger på många underdogs idag.

En match där jag i alla fall är säker på att spelbolagen har fel värdering i är FlyQuest – Dplus KIA. Koreanerna ska vara favoriter och vinner säkert matchen tillslut men FlyQuest inledde worlds på ett mycket bra sätt igår och Dplus hade sina svagheter.

FlyQuest

Jag är inte ett stort fan av FlyQuest och tycker att dem vinner betydligt fler matcher än vad dem borde göra. Men det har gått 10 månader där jag jobbat emot dem och nu får även jag inse att dem faktiskt gör jobbet och inte alls är så dåliga.

Styrkan hos FlyQuest ligger inte i det individuella spelarna och det är alltid svårt att veta hur dem kan stå upp mot stjärnor som ShowMaker och Aiming. FlyQuest är däremot oerhört smarta och nyttjar sina styrkor väldigt bra. Man inledde turneringen mot GAM igår och det var en helt perfekt match. Man har bra koll på metan och förstår man att man inte kommer slå Dplus i skills så har man goda chanser.

Jag vill inte se FlyQuest försöka utmana Dplus i early game eller att någon ska ta tag i matchen och leka hjälte. Här handlar det om att vara metodiska, lugna och bara låta matchen rulla på för vi såg att Dplus hade problem under mid game igår. FlyQuest kan spela kartan väldigt bra och det ska man utynttja.

FlyQuest är inte favoriter, ska inte vara favoriter men när dem står i nästan 4x mot Dplus så kan inte ens jag hålla mig borta.

Dplus

Ett fantastiskt early game mot Fnatic och det såg länge ut som att Dplus bara skulle städa av första matchen. Men man gjorde små misstag hela tiden vilket gjorde att man var nära att tappa matchen. Showmaker levererade över 1000 DPM och räddade laget.

När vi pratar om utmanare till att vinna worlds så är Dplus någonstans i ett mellansikt. Dem är bättre än de sämsta men har en bit upp till lag som BLG, Hanwha Life och Gen.G. Däremot så har vi föredetta världsmästare i laget och spelare som håller en otroligt hög nivå så det kan mycket väl vara en dark horse om dem får stäm på allting medan de bästa lagen inte formtoppar.

För att Dplus ska vinna den här matchen så ska man inte förändra så mycket i sitt spel. Få en stark early game draft och attackera FlyQuest tidigt. Det som inte får hända är att man börjar slappna av och tro att man bara kan ställa in skorna för då kan det mycket väl bli en repris från igår fast med sämre utfall.

Speltips: FlyQuest – Dplus

När jag kollar på dem här två lagen så vinner man sina matcher på helt olika sätt och en stor del i utfallet av matchen kommer vara om FlyQuest kan få ner tempot och inte låta Dplus sätta igång en snöboll av sitt starka early game.

FlyQuest växte på mig igår och trots att GAM är ett av de sämre lagen i den här turneringen så finns det mycket positivt att ta med. Dplus har mycket att bevisa och även om FlyQuest skulle förlora den här enskilda matchen så finns det värde.

Mitt spel i matchen blir FlyQuest ML till oddset 3.80 hos Expekt

//Emil