Esport-LOL-speltips 2024

Dplus KIA – LNG Esports

Dplus KIA – LNG Esports

Att vi på förhand skulle få ett av dessa lag som seed 1 till slutspelet var det nog inte många som trodde. Dplus har haft en bekväm lottning medan LNG verkligen visat fram fötterna med en vinst mot bland annat förhandsfavoriten BLG.

Det här kan mycket väl gå vägen för Dplus men LNG är ett klart bättre lag och kommer straffa Dplus bättre än vad deras tidigare motståndare gjord. Tror att vi ska ner ett par punkter på LNG för att få korrekt odds.

Dplus

2-0 men det är mot LCS och LEC så trots att Dplus spelat bra så kan man inte hylla dem för mycket. Det har i båda matcherna varit stora favoriter inför och early game har gått precis som Dplus velat. Trots det har man 2-3 gånger om i båda matcherna inte spelat runt sina cooldowns och tappat matchen till en 50/50 situation. Nu har man löst det båda gångerna och mycket är tack vare kvalitén på motståndarna och inte dem själva.

Mycket i Dplus spel går ut på att ställa frågor till sina motståndare tidigt. Man vill ha explosiva matcher och där det händer saker hela tiden för det är då man får ut det bästa av en spelare som Showmaker. LNG vet såklart om detta och kommer kunna stänga ner early game på ett bättre sätt än vad både Fnatic och FlyQuest gjort.

Spelare för spelare så ger jag den här matchupen till LNG och tar vi en titt tillbaka på hur säsongen varit för Dplus sä har man svårt att spela mot bättre lag. Dem vill vara favoriter och veta om att deras stjärnor har ett övertag i 1v1 duellerna, det har man inte här. Dplus kan mycket väl vinna den här matchen och det skulle glädja mig (Både för att jag gillar laget men även har dem outright) men tyvärr så tror jag LNG är lite för starka just nu.

LNG Esports

Inledde med lite frågetecken mot Team Liquid men sen kliver man ut mot BLG och vinner utan några problem. Högsta nivån hos LNG är tillräckligt bra för att vinna worlds men det som säger emot är att dem inte har en tillräckligt stor champ pool och djup i sin taktik när det ska avgöras i bäst av 5 matcher, tur att den här matchen är bäst av 3.

Det ska bli kul att se Scout mot Showmaker igen och trots att Scout är en bra spelare så är det här deras svaghet i den här matchupen. Scout är inte lika aggressiv under early game och vill gärna glida in mot mid – late game för att sätta upp sin adc GALA. Kan han neutralisera mid lane så har LNG vunnit mycket. GALA är den spelare att hålla ögonen på mot Dplus.

LNG har en av världens bästa bot lanes och Moham (support) i Dplus har inte mycket erfarenhet och han dör väldigt ofta i lägen han kanske inte borde. Kan man straffa Dplus och Mohan på ett bra sätt så kommer Aiming inte ha möjlighet att försöka pressa GALA och det öppnar upp sig ännu mer. Båda dem här lagen har chans att vinna men när jag ställer deras win conditions mot varandra sålutar det i en stor majoritet av gångerna åt att LNG går 3-0 i swiss stage.

Speltips: Dplus – LNG Esports

Är det något jag är säker på så är det att det kommer vara en underhållande match. Nivån i Asien är på en annan nivå just nu och det här kommer inte vara något undantag. Dplus har styrkor som går att nyttja men mot LNG så kommer man inte komma låss på samma sätt som tidigare matcher i turneringen och det kommer att bli svårt för Dplus att få ut något vettigt från mid game när man inte har en stor ledning.

Mitt spel i matchen blir LNG ML till oddset 1,57 hos Coolbet

//Emil