Esport-LOL-speltips 2024

Fnatic – Weibo Gaming

Fnatic – Weibo Gaming

Vinna eller försvinna är det som gäller och även om jag fortfarande hoppas på att Fnatic ska nå kvarstfinal till 11x så pekar mycket på att deras resa tar slut här. Weibo är ett klart bättre lag och ett par dagar ledigt har nog bara gjort dem gott.

Fnatic

1 vinst på 3 matcher och den kom mot GAM, ett av turneringens svagaste lag. I matcherna där man mött lag från LCK / LPL så har man gjort en del saker bra men överlag så finns det en tydlig skillnad i hur lagen spelar.

Fnatic har visat upp ett svagt early game och sedan gjort comebacks under mid – early game men inte lyckats vända matchen. Weibo är sämre än både Dplus och TES men har mer data att gå på och bör inte göra om samma misstag. Det kommer bli viktigt att sätta upp Noah och Jun i en bra position för om Fnatic släpper iväg Weibo’s bot lane i en ledning så kan det här gå snabbt.

Om Fnatic ska ha en chans att inte bara plocka en match av Weibo utan även vinna så behöver man se till att ha en bättre prestation under early game. Man behöver även spela en dive comp här för låter man Light scalea upp mot 3-4 items så finns det en stor risk att spelarna i Fnatic inte är tillräckligt bra. Razork har varit i dessa lägen förut och vet vad som krävs. Kan han spela ut Tarzan och leda sitt lag till seger?

Weibo Gaming

Weibo har inte haft en lätt väg under swiss-stage. Inleder mot förhandsfavoriten Gen.G där det blir en förlust men Weibo pressade hårt. Man slog sedan Team Liquid och i den senaste matchen förlorade man mot G2. Man var i samma läge under worlds 2023 och då hittade laget en styrka som tog dem hela vägen till final. Även om jag inte tror det blir samma resa i år så ska man inte räkna bort Weibo för deras högsta nivå är riktigt bra.

Det här blir Weibo’s första bäst av 3 match under worlds och det är ett format man är mer vana vid. Bäst av 1 är klurigare och framförallt svårare att förbereda sig inför. Light är den spelare som ska vara den avgörande pusselbiten och han behöver visa varför många håller han högt bland ADC i världen. Breathe är en spelare som behöver luta sig tillbaka, spela tanks och förse sitt lag med yta. Weibo’s svaghet är på top lane och för att det inte ska bli repass redan här behöver Breathe förstå att han är den svaga länken i det här laget, samtidigt som han är otroligt viktig och bra i rätt roll.

Weibo har bättre spelare på det individuella planet och har tre lanes inklusive jungle där man ska vinna sin h2h. Nu är det inte så komplext utan strategin och callsen som görs in game brukar vara viktigare. Fnatic är av samma kaliber som Team Liquid och i den matchen så var Weibo nere i guld under stora delar av matchen men dem stressade aldrig upp sig. Förstår Weibo att man bara är bättre än Fnatic och kommer få chansen att vinna så länge dem intre forcerar fram något så blir det här 2-0.

Speltips: Fnatic – Weibo Gaming

Fnatic är inte skit men inte heller speciellt bra. Weibo är bra och ibland väldigt bra.

Spelar vi den här matchen flera gånger så slutar matchen 2-0 till Weibo i majoriteten av gångerna, det är jag rätt så säker på.

Mitt spel i matchen blir Weibo Gaming -1.5 till oddset 2,11 hos Pinnacöe

//Emil