La Liga-Kollen Junifalkens speltips

Athletic Club – Espanyol

Klasskillnad på San Mamés

Storvinst att vänta?

Jag vidhåller att Espanyol fortsatt ska rankas väldigt lågt, och här ska det råda klasskillnad.

Spel: Athletic -1.25
Odds: 2.11
Spelbolag: Pinnacle

📌  Öppna konto och supporta stugan här!

⚽️ Athletic Club

Baskerna gick in i landslagsuppehållet med en av säsongens hittills märkligaste matcher i ryggen. Efter tre straffmissar själva och en insläppt straff i 100e minuten, förlorade Athletic till slut med 2-1 mot Girona.

Athletic var emellertid återigen bra, och jag tycker att laget, lite under radarn, stått för en väldigt stark säsongsinledning. Spelet kanske inte alltid är super, men laget känns väldigt tunga i år.

Här får Valverde dessutom tillbaka Nico, och trots att Sancet är tveksam, kan Athletic ställa ut en riktigt stark elva. Kommer laget upp i sedvanlig nivå, ska det råda klasskillnad här.

⚽️ Espanyol

Gästerna plockade en riktigt stark seger innan landslagsuppehållet genom 2-1 mot ett hittills imponerande Mallorca, i en match där Espanyol var det bättre laget. Sett till chanser var möjligen ett kryss mer rättvist, men likväl en bra prestation.

Jag ser dock inte den matchen som något tecken på förbättring, utan på hemmaplan mot lag som just Mallorca, kommer Espanyol att då och då plocka sina segrar.

Trots att katalanerna lyckats hålla siffrorna nere i flertalet matcher, tycker jag inte att defensiven ser särskilt bra ut, något som även underliggande visar på.

📌 Speltips

Det ska bara vara klar skillnad mellan dessa lag, och jag är övertygad om att Athletic kommer att vara klart bättre. Det är såklart sällan så enkelt, men till dessa odds tycker jag att värdet ligger på hemmalaget, åtminstone ner till dubbla degen.

📌  Öppna konto och supporta stugan här!

// Junifalk