Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 29:e januari

Vi är all in The Championship och League One. Helt underbara ligor att ha med på en Stryktipskupong en lördag i januari. Här finns det bra chans att det svenska folket går bort sig utan sin PL-boll. Här är mina tidiga drag!

Det var nån jädra överstreckade favoriter-bonanza förra veckan där i stort sett inga värdespel alls satt. Väldigt dålig utdelning på 13 rätt således, trots att raden hade högt odds. Det visar återigen vikten av att jobba på den rätta slalombanan. Kombinationen av att spika någon åsna med att plocka bort ett par överstreckade favoriter gör att man sätter sig i en position som kan ge bra pengar.

Värt att tänka på är just att det kan även ge mindre än det är värt om man bara går på spelvärde hela kupongen över. Just den där åsnan som många plockar bort kan vara nyckeln till att fälla smarta spelare. Kioskgubbarna behöver man inte tänka på så mycket då de manövreras ut genom övriga drag…

Nåväl. Vi har en riktigt saftig kupong framför oss denna lördag, trots att Premier League har paus. In kliver nämligen hela nio Championship-matcher ihop med fyra drabbningar från League One. Där får vi påhälsning av flera klassiska klubbar som Sunderland, Bolton, Sheffield W och Ipswich. Kul! League One sänkte både mig och Bengan på veckans Europatips där vi hade varsin halvmiljon i handen innan överstreckade MK Dons hittade 1-0 i den 96:e minuten. Dags att ta revansch på tredjeligan nu.

Tolv av 13 tillställningar startar 16.00, vilket alltid innebär extra pepp. Fint läge att plocka upp sen info i de flesta matcherna alltså. Några stora favoriter finns att fälla. I de här jämna, eller snarare ojämna, ligorna finns det ALLTID chans på skrällar. Fulham är kupongens klart största favorit och kommer att streckas över 80% hemma mot nykomlingen Blackpool. Med tanke på hur fina Fulham ser ut så är det så klart ok att spika rakt av. Men på större system kommer jag ändå försöka få med skrällkrysset då The Championships stora skyttekung, Mitrovic, inte var med senast i en rätt jämn match mot Stoke (3-2) och är ett osäkert kort igen.

Det är synd att det inte är någon jackpot denna lördag, då omsättningen antagligen blir lite lägre än vanligt med tanke på Premier Leagues frånfälle. Men jag tror det kommer finnas fint spelvärde ändå.

För er som vill ha mer matnyttig information rekommenderar jag givetvis Stryktipspodden. Förbered er gärna inför helgen genom att lyssna på analyser om samtliga 13 matcher HÄR! Och som vanligt följer ni upp med Lördagsstreamen som alltid bjuder på de sena oddsroppen, elvorna och dragen.

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare.

Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen. Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det här nedan.

Dybbans krönikasystem 265kr/andelen

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

⚽️  Sheffield United

Här har ni min åsna för dagen. Sheffield United kommer antagligen streckas i högsta laget, men då det finns så många andra bra drag så tycker jag spiktvåan känns bra ändå. The Blades kommer från en riktigt bra insats hemma mot Luton (2-0), en av de bättre för säsongen. Jag tycker laget, trots ett par tveksamma resultat på slutet, känns på gång.

Truppen är riktigt stark med mängder av Premier League-rutin. Klubben hade en tung första halva av säsongen, men har fortsatt topp 6 som målbild. Helt rätt då det inte är någon omöjlighet. Börjar segrarna radas upp kan det gå snabbt uppåt. Här känns det som ett perfekt läge att inleda en vinst-streak. Med en veckas vila i benen, jämfört med Peterborough som hade en tuff vecko-match på bortaplan, och ett fint truppläge mot ett på pappret underlägset motstånd.

Peterborough håller inte riktigt för The Championship. Insatsen borta mot Birmingham i veckan var en av de bättre resor laget stått för den här säsongen, men inte ens en 2-0-ledning med fem minuter kvar mot formsvaga Brums räckte till vinst (2-2). Ett poängtapp som med tanke på det utsatta tabelläget måste ha kostat väldigt mycket mentalt. Så inte bara benen bör vara lite segare för värdarna här. Innan veckans bortamatch så har Peterborough inte alls räckt till när det vankats tuffare motstånd.

De har blivit krossade både resultat- och xG-mässigt av WBA och Coventry. Extra deppig var den klara 1-4-torsken hemma mot Coventry då just spelet framför fansen varit räddningsplankan så här långt. Här väntar samma svårighetsgrad i ett Sheffield United på väg upp. Jag hoppas inte tvåan drar iväg allt för mycket. Jag testar både en peng på oddset till fina dubbla degen och spikar.

⚽️  Swansea

Jag hade egentligen tänkt hålla en fin tradition vid liv och tipsa om Luton hemma mot ett Brereton-löst Blackburn. Men ångrade mig och väljer den här matchen före.

Bolltrygga Swansea har äntligen börjat plocka poäng igen. I januari har Svanarna tre raka utan förlust i The Championship, trots två tuffa bortamatcher. När Russell Martin får igång sin tiki-taka så är Swansea ett rätt trevligt lag att se på som i stort sett alltid dominerar bollinnehavet. Det handlar bara om att få igång offensiven och komma till fler klara målchanser så bör det här laget lyfta i tabellen under våren. Här undervärderas Swansea rejält mot nykomlingen Hull. Just nu är oddsen helt jämna, men det svenska folket väljer klar sida för värdarna som streckas upp till favorit.

En anledning är troligtvis Hulls två raka tunga segrar mot topplagen Blackburn och Bournemouth. Att de fick med sig alla tre poängen borta mot Bournemouth var dock ett riktigt rån då Tigrarna var klart underlägsna på plan. Hur som helst, starkt ändå, men det får så klart vara någon måtta på hyllningarna. Hulls turkiska ägare visade direkt att laget inte ska flyga iväg efter de två starka vinsterna genom att skicka tränare McCann på porten.

Ett märkligt läge kan tyckas och det är frågan vad spelartruppen tycker om att ägarens polare, den gamle georgiska storspelaren, Shota Arveladze tar över istället. Arveladze har tidigare tränat flera klubbar i den turkiska ligan och snackar så klart gott med ägaren, mer oklart om han kan göra det med spelarna. Hur som helst övervärderas Hull väldigt mycket här och det är inte ovanligt att lag på den undre halvan tar ett steg tillbaka och känner sig lite nöjda efter två tunga segrar. Swansea är en riktigt fräck värdespik.

Bubblare: Luton, Middlesbrough, WBA och Lincoln.

Skrällen

⚽️  Reading

Jag har jobbat emot QPR under en längre tid nu, men laget fortsätter vinna jämna matcher med uddamålet. Det är så klart en styrka, men i längden kan de inte ha stolpe in hur länge som helst. I veckan fick QPR ändå nöja sig med 0-0 hemma mot Swansea och det skulle inte förvåna om de går in i en lite sämre period.

Jag är väldigt tveksam till att de blåvita ska kunna hålla en playoff-plats säsong ut. Här saknas återigen trion målvakten Dieng, dirigenten Chair och anfallaren Gray som är iväg på landslagsuppdrag. Här ställs hemmalaget ut till ett väldigt lågt odds, i skrivande stund under 1,50, och jag tycker inte QPR ska stå i så låga odds mot något lag i den här serien.

Reading har det väldigt tungt. I och med poängstraffet och en tung period med sju raka utan vinst så hänger klubben på repen precis ovanför giljotinen. Andy Carrolls kontrakt har dessutom gått ut och anfallaren är så gott som klar för WBA. Så varför tro på Reading?

Efter pinsamma 0-7 mot Fulham så har laget ändå varit bra med i matcherna, förutom hemma mot Luton. Förlusterna mot Middlesbrough och Huddersfield har varit väldigt tunga. Reading var i ledning med fem minuter kvar borta mot Boro och gjorde ändå tre mål på Hudds. Positivt är att fjolårets stora skyttekung Lucas Joao är tillbaka på allvar från sin långtidsskada.

19 baljor i fjol visar klassen. I sin första match från start senast hittade han målet direkt. Portugisen är blytung och tillför en klar boost åt det här laget som ändå har en par häftiga toppar i spelare som Swift och Dele-Bashiru. Jag tror QPR kommer streckas upp till månen här vilket gör skrällvärdet på högersidan högintressant. Det är bara att hoppas att Reading sprattlar till. X2 ska med på alla seriösa bongar.

Bubblare: Bristol City och Bolton.

Ett stort lycka till alla. Nu köör vi!

/ Dybban

Chatta