Dybban Stryktipset Krönika

Stryktipset 16:e april

Stryktipset med Dybban!

Påskafton firas med 11 miljoner i jackpot! Äggröra blandas med en unik Stryktipsrunda där flera av de stora europeiska ligorna gör gästspel. Min tidiga analys står klar. Glad Påsk!

Jag satte faktiskt alla mina rekade drag här i krönikan förra helgen, inklusive chansspikar och en storskräll för Brighton. Ändå räckte det inte hela vägen till 13 rätt, men formen känns ändå ok.

Ny chans denna påskafton när The Championship har spelledigt och det vankas Europatips-karaktär på kupongen. Inte mig emot! Gubbarna i kiosken har bättre koll på sina engelska favoritlag än Ligue 1 och bottenstrider i La Liga och med 11 miljoner i jackpot ser jag bra saker framför mig.

Förbered er gärna inför helgen genom att lyssna på analyser om samtliga 13 matcher i Stryktipspodden! Som vanligt följer ni upp med Lördagsstreamen som alltid bjuder på de sena oddsdroppen, elvorna och dragen. Påskens höjdpunkt!

Jag får ibland frågor av folk som köper en andel i något av mina system varför jag inte spikade vad jag rekar här i krönikan. Det finns flera anledningar till varför jag inte kör samma spikar på alla kuponger. För det första skrivs det här för lång tid i förväg för att alla idéer ska hålla hela vägen in i kaklet till spelstopp. Saker och ting kan hända som jag inte hade koll på när jag skrev – tränaren vilar toppspelare, oddsen drar iväg åt “fel” håll och så vidare. Men det handlar också om att inte lägga alla ägg i samma korg. Om jag gör fyra system vill jag inte spika samma 25-30 procentare på alla kuponger. Det kan givetvis hända, men inte särskilt ofta. Det är bra med lite variation i systemen och på Stryktipset finns det ofta flera vägar att gå som alla är rätt på sitt sätt.

Därför har jag börjat med ett Krönikasystem där jag alltid går hårt på mina tankar här i texten, så det inte råder några oklarheter om vad ni får för investeringen. Vill ni köpa andelar i mitt Krönikasystem så kan ni göra det här nedan. ⬇

Dybbans krönikasystem 270kr/andelen

Så till mina tidiga drag!

Spikarna

Alavés

Jag inleder hårt med en riktig rövare. Åtminstone om man ser till odds och streckning som är helt jämna i den här matchen. Då är det alltid kul att välja sida och spara garderingar till lågprocentare. Goda råd börjar bli dyra för Alavés som ligger väldigt pyrt till i La Liga. Jumboplatsen är deras och med sju poäng upp till Mallorca över strecket måste det börja radas upp vinster. De ska främst komma hemma i Baskien där Alavés, trots tabellplaceringen, inte ska underskattas. Sanningen är att de nästan alltid bjuder upp till dans framför hemmapubliken. Sedan årsskiftet har exempelvis lag som Sevilla, Athletic Bilbao och Real Sociedad fått lämna Estadio de Mendizorrotza med poängförlust. Här är truppläget bra där alla ordinarie pjäser finns tillgängliga, inklusive vasse Joselu som stått för hälften av Alavés ligamål den här säsongen. Skadade bänkvärmaren Guidetti saknas knappast.

Framför allt är motståndet passande denna påskafton. Rayo Vallecano är otroligt hemmabetonat och plockar i stort sett uteslutande sina poäng hemma i Madrid. Sex bortapinnar på hela säsongen är knappast skräckinjagande. Formen de senaste månaderna har dessutom varit på kraftigt nedåtgående. Nu är sviten på antal raka matcher utan vinst uppe på elva stycken. Den gamle räven Falcao är fortsatt skadad och det är så klart ett avbräck för defensiven. Måltjuven har faktiskt nätat flest gånger för Rayo den här säsongen trots att han bara spelat 17 matcher varav flera av dem varit inhopp. När det svenska folket gör det lätt för sig och ser ut att helgardera den här matchen rakt av så sätter jag ner foten. Bra läge för ett ändå rätt så hemmastarkt Alavés att greppa det sista halmstrået. Bara tre poäng gäller och runt 35-40 procent gillar jag chansspiken.

Manchester United

Med en chansspik i ryggen kostar jag på mig att singla kupongens största favorit. Manchester United är så klart ett sorgligt kapitel. Man har ständigt någon slags förhoppning om att spelet ska lyfta, men det gör det aldrig. Maguire får fortsatt skit för att spela med huvudet under armen och Ronaldo är inte så sugen på att anpassa sig till Ragnicks presspel. Med det sagt är den individuella klassen på en väldigt hög nivå. Vilket den ska vara med tanke på vad den här truppen kostar. Det räcker en bit det med. Varje pinne är fortsatt viktig för United i kampen om Europaplatserna och en enklare uppgift än den som väntar i helgen går inte att få i Premier League.

Norwich har fått ännu en säsong i finrummet och återigen varit ligans sämsta lag. Visst kan de slå ett uselt Burnley på hemmaplan, men totalt sett har jumbon inte ens varit värda de 21 poäng de skrapat ihop. De släpper till flest målchanser och flest mål. Inte ser det mycket bättre ut framåt där Pukki allt som oftast är för ensam. En målskillnad på 20-61 efter 31 omgångar säger det mesta. Klasskillnaden på de enskilda spelarna ska bara vara för stor i denna match. På en kupong där det finns flera andra stora skrällar att ta av så tycker jag United är en vettig bank.

Bubblare: Fiorentina, St. Etienne och Getafe.

Skrällen

Torino

Mot Serie A där Torino är ett underskattat gäng. Ser man till expected points så har Tjurarna från Turin varit det lag som sprungit mest under EV under säsongen. Faktum är att den tabellen visar att Torino ska vara en pinne före Lazio, nu är de 16 pinnar bakom! En otrolig statistik som verkligen sticker ut. Med den i ryggen är det inte så konstigt att jag blir sugen på att hålla skrällen i handen. Torino har sett väldigt stabila ut på slutet och älskar att möta bättre lag. Poäng med mersmak mot båda topplagen Milan och Inter har nyligen tagits och defensivt är försvarsgeneralen Bremer en jätte och ryktas till några av Europas storklubbar. Kapten Belotti på topp är en annan klasspelare som inte ska räknas bort.

Lazio slåss om Europaplatser och vill så klart gärna kliva om rivalen Roma som ligger precis före i tabellen. Men då krävs det mer jämnhet. Det har saknats under Sarri. Lazio har blandat högt och lågt där derbyförlusten (0-3) mot just Roma nyligen var ett lågvattenmärke. Framför allt är defensiven för svag för att Lazio ska kunna slåss om de ädlare platserna i Serie A. 47 insläppa under säsongen är exempelvis 17 fler än Torino och klart flest av lagen i toppskiktet. Visst finns det rejält med kvalitet i offensiven som leds av Immobile (24 mål på 27 matcher i ligan), men här får skyttekungen verkligen ett försvar att bita i. Ettan ser ut att landa över 65 procent och då prioriterar jag spelvärda X2 där framför allt tvåan runt 10 prollar rensar rejält.

Bubblare: Southampton, Bologna och Köln.

Ett stort lycka till alla. Nu köör vi!

/ Dybban

Chatta