Topptipset bild

Topptips analysen 17/2

Veckan inleder med ett härligt Topptips som inleder med en härlig stormatch från Premier League och fortsätter med Zlatan-show i Milano. Kupongen känns kanon med flera fina spikar och lågt streckade skrällchanser. Precis som vi vill ha det! Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

Vår analys

1. Chelsea – Manchester United 1
Häftigt klassikermöte på Stamford Bridge. United får fortsatt klara sig utan Rashford och Pogba vilket trubbar till laget. Nyförvärvet från Kina, Ighalo, lär knappast heller starta här då han inte kunnat träna med laget på grund av rädsla för Corona-viruset. Bruno Fernandes har kommit in och det är välkommet på ett rätt slätstruket mittfält. United vann här i Ligacupen i oktober, men då ställde Lampard upp med ett reservlag och Solskjaer bästa möjliga. Så helt andra förutsättningar nu. Chelsea såg helt ok ut innan vilan och det är egentligen bara Abrahams känningar i en vrist som är ett bekymmer här. Kommer skyttekungen till spel är det givetvis ett stort plus. The Blues känns på det hela taget hetare och ska vara klara favoriter. Ettan är en bra spik upp till 50 procent.

2. Milan – Torino X
38-årige Zlatan blev den äldste spelaren genom tiderna att göra mål i Milano-derbyt. Det svenska lejonet låg bakom båda målen när Milan kunde gå in i halvtid med 2-0 mot Inter efter en kanonhalvlek. Den andra halvan vad dock lika dålig som den första var bra och förlusten kom som ett brev på posten, 2-4. Torino kommer från en fundamental formsvacka där 0-4 mot Lecce och 0-7 mot Atalanta är häpnadsväckande siffror. Gästerna är dock långt ifrån så dåliga. Det finns rejält av kvalitet i truppen i spelare, som i skyttekungen Belotti. Torino var här på San Siro och spelade Coppa Italia rätt nyligen. Då ställde båda lagen upp med bra elvor och det var en helt jämnt match, som Torino ledde med 2-1 men Milan vann i förlängning. Ett ojämnt och för högt streckat Milan är således inget att hålla i handen här. Helgardera och jobba in superskrällen till höger.

3. Bochum – Stuttgart X
Stuttgart har ett av Zweite Bundesligas mest meriterade spelarmaterial. Med gubbar som Badstuber, Castro samt Mario Gómez slåss de om uppflyttning med sin tredjeplats. Bochum tampas i andra änden av tabellen och har som mål att klara kontraktet i år. Given utgång? Njäe. Bochum är faktiskt svårslagna hemma i Ruhrområdet där de bara åkt på däng i två av elva matcher. Tar man då också i beaktning att Stuttgart tagit 27 av sina 38 poäng på hemmaplan och bara vunnit två av tio matcher på resande fot så är utgången av den här matchen inte lika given. Här får gästerna dessutom klara sig utan sin bästa målskytt Nicolás González som är avstängd. Ettan streckas just nu under 15 procent och då är det ett tecken som ska med på en sån här Topptips-kupong. Helgardera.

4. Chievo – Salernitana 1
Chievo fick lämna Serie A ifjol och har inte riktigt kommit upp i nivå i Serie B där de ligger på en blyg mittenplacering. Kvalitet i truppen finns dock och hemma på Bentegodi brukar de Flygande åsnorna (är det världens bästa smeknamn?) trivas. Salernitanas styrs numera av den gamla förbundskaptenen Ventura. Laget har radat upp poäng på slutet, utan att för den skull imponerat spelmässigt. Turlig seger mot jumbon Trapani senast. Räkna med en målsnål och tät kamp där värdet ligger på ettan som streckas för lågt. 1X ramar in det hela.

5. Chateauroux – Lens 2
Lens påminner för stunden om ett Ligue-lag. Trots ett tufft spelschema på slutet vägrar laget se sig besegrade. Åtta raka kamper har radats upp utan förlust. Nu väntar dessutom ett lite roligare spelschema och då lär andraplatsen cementeras ytterligare. Chateauroux håller inte alls samma klass och får vara nöjda om de klarar kontraktet denna säsong då de just nu bara har tre poäng ner till giljotinen. Två raka förluster finns i bagaget och framför allt har de haft det märkligt svårt att prestera på Stade Gaston Petit. En enda hemmavinst på elva matcher är anmärkningsvärt och klart sämst i ligan. När tvåan dessutom ser ut att streckas lite för lågt är det en mycket fin spik.

6. Jong Ajax – NAC Breda 2
Topplaget Jong Ajax har blandat rejält på slutet. Inte så konstigt då bärande spelare som Lassina Traoré, Ryan Gravenberch, Jürgen Ekkelenkamp och Jurriën Timber fått vara med och leka i A-laget istället och missat matcher för detta ungdomslag. Här lär alla återigen vara borta då de plockades ut i truppen i Ajax 3-0-vinst mot Waalwijk i helgen. NAC Breda har just nu en playoff-plats i sin hand och kan störa de flesta lag i serien. De visade de inte minst borta mot AZ Alkmaar i cupen senast då de slog högstadivisions-laget med 3-1. Den lågt streckade tvåan måste absolut med, men helst alla tecken.

7. Estudiantes – Defensa y Justicia 1
Vi avslutar med två fajter från Sydamerika och den argentinska högstaligan Primera Divsion. Här väntar ett fräckt derby i Buenos Aires. Trots att det bara skiljer tre poäng mellan dessa lag i tabellen ska det vara klar fördel Estudiantes. Tränare Gabriel Milito, för detta Barcelona-spelare, har en trevlig trupp bestående av meriterade namn som Rojo, Mascherano och Gastón Fernández. På hemmagräset är man dessutom ett av de vassare lagen i ligan med raden 6-2-1 att falla tillbaka på. Defensa y Justicia är svårslagna, men håller på det hela taget inte samma nivå. Det inte alls omöjliga krysset ska dock komplettera ettan tidigt.

8. Independiente – Arsenal de Sarandi 1
Independiente var med på Topptipset nyligen när de spelade Copa Sudamericana hemma mot brasillianska Fortaleza. Ettan tippades då och den satt som en smäck. I ligan har detta storlag inte gått så bra som förväntat där de just nu stämplar in på en medelmåttig 15:e plats. Det är dock en jämn tabell så med en liten formtopp kan klättringen gå snabbt. Arsenal de Sarandi har gjort det väldigt bra som nykomlingar i ligan och har nu sju raka utan förlust. Känslan är dock att den sviten kan spricka nu mot ett betydligt mer meriterat motstånd. Ettan är en sund spik om den håller sig runt 50 procent.

Stugans superspik!

Lens
Lens har visserligen kryssat en del på slutet, men det har varit mot tufft motstånd. Nu väntar ligans sämsta hemmalag och då ska Ligue 1 komma ett steg närmare för ligatvåan.

Stugans kupongrensare!

Bochum
Hemmastarka Bochum mot bortasvaga Stuttgart, utan sin skyttekung. Ettan under 15 procent är bara för mysig för att inte plocka med.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se

Chatta