Perrymejsens Blogg

Allt eller inget

Från 100 till 0 på ett ögonblick. Det var vad ni som tittade på gårdagens stream fick se från min sida. Jag inledde streamen överhypead och personligen visste jag att det inte skulle hålla då jag gick på för få timmars sömn. Jag tycker själv att det är som roligast att streama när jag är i det här stadiet. Jag kan inte tänka mig annat än att det är då det är som mest underhållande att kolla också.
På gott och ont funkar jag så som person i många sammanhang. Jag är allt eller inget. Jag är 110 eller 0. Jag har många gånger reflekterat över detta när jag umgås med min flickvän eller vänner. Att det normala är nog att ligga på 50-80% i alla sysslor man gör, för att orka med allt. Själv har jag svårt för vardagssysslor. Jag tycker de är fruktansvärt tråkiga och energikrävande.

Jag besitter även många kunskapsluckor man inte bör ha vid 26 års ålder. Som exempelvis att jag fortfarande efter 20 gånger av äggkokande, fortfarande googlar på hur man gör. Min hjärna är så “specialinriktad” att den har svårt att lagra saker som den finner ointressant.
Anledningen till att jag är “lat” är både en produkt av den generation jag är ifrån och den tid vi lever i. Men framförallt kommer den från min “allt eller inget” personlighet, vill jag åtminstone tro. Min hjärna är tränad på att processa information på färre ämnen än andra människor. Jag har också en tumme mitt i handen. Folk retar mig för det här ibland, men jag är 100% säker på att det går att träna bort. Men det intresserar mig inte, inte just nu iallafall.

Självklart är det här långt i från något unikt. Jag tror att de flesta människor som blir väldigt framgångsrika inom någon genre fungerar så här. Jag pratade med Bengan på stream om detta för ett tag sen och vi hade väldigt lika tankar kring detta.

Vad är bäst då? En specialinriktad människa/hjärna/personlighet eller en mer balanserad livsapproach?
Svaret är som alltid i dessa frågor. Ingen eller båda. Båda har sina fördelar och du lever förmodligen med den som passar dig bäst. Jag kan ibland känna mig dum för att jag inte kan saker som jag “borde” kunna. Jag tror samtidigt att andra människor kan bli avundsjuka på människor som kan grotta ner sig så mycket i en enskild sak.
Jag må fortfarande inte kunna koka ägg, men jag kan komma ihåg detaljer i ansiktsuttryck hos min motståndare i en pot jag spelade för fem år sedan.

Pokern då? Jo då, jag ska inte klaga. Måndagsstreamen var inte mycket att hänga i granen men helgen var bättre. I lördags spelade jag bara ett fåtal turneringar utanför partypoker och lyckades vinna en av dem. BB215 på stars med 75% bounty. Blir ganska sjukt i dessa turrar när man vinner. 2100$ i första pris, men 10100 i bounty. Nästan 5 gånger så mycket i bounties. Snacka om topheavy 😀
På söndagen kom jag 2a i Hot215 för 7000$ och tog mig vidare i Irish Open Main event som spelas på partypoker nu.

Sen det viktigaste. Jag finalbordade båda TGC Championship turrarna på partypoker. Aningen besviken blev jag ändå när jag efter haft stor stack i bägge slutade 3a i 11$ och 5a i 55$turren.
Ingen pokal så vi får ta nya tag på lördag när vi kör TGC Championship i PLO. Då jävlar ska ni få sitta ner!

SCOOP står för dörren också. Dundertaggad som alltid inför detta. SCOOP och WCOOP kanske har tappat sin charm för många precis som jag tror WSOP har gjort. Men för mig är dessa tre grejer de roligaste grinderna att göra inom pokern. Jag älskar att grotta ner mig och inte fundera på något annat än poker under några veckor. Vi får se hur lätt det blir nu när man har en son här hemma…

I övrigt så är det Home Game på Svenska spel imon. Det blir jag och Skagge som kör det så kom in och joina både turre och stream.

Cu at the tables!