Vinnare Poker-SM Hi/Lo

Andreas “elpumo” Svensson

Sverige har fått en ny mästare i Omaha Hi/Lo! När röken hade lagt sig så stod Andreas, eller ”elpumo” som han heter på Svenska Spel, ensam kvar på toppen av de 277 spelare som deltog. För besväret fick han 29.521kr och den åtråvärda SM-titeln i Omaha Hi/Lo 2020. Andreas spelar väldigt sällan på Svenska Spel annars, men när det är SM så är det något som lockar. Chansen att få vinna en SM-titel kittlar lite extra.

Intervju med Andreas

– Tyvärr jobbar jag under Main event, men hoppas på att kunna spela Omaha 6M. Men det är rätt stor skillnad att spela på Svenska Spel om man jämför med Pokerstars och Partypoker. Det är tightare på Svenska Spel känns det som.

Andreas jobbar idag inom psykiatrin, på ett boende. Det har han gjort sedan han slutade som proffs. Vid sidan av jobbet studerar han till fastighetsingenjör. Så till sommaren nästa år är det dags att testa något annat. 

– Jag försörjde mig poker i 8 år, jag slutade spela på heltid 2012 när jag fick barn. Nu spelar jag inte så ofta längre, det blir ett par gånger i månaden. Som nybliven trebarnspappa blir det inte så mycket tid över, konstaterar han.

Andreas berättar att han spelat i princip hela livet och började spela när han var 18. Efter lite hattande fram och tillbaka kommer Andreas fram till att han faktiskt är 42, och inte 41 som han först svarade.

– Jo, men jag är född -78, säkerställer han.

Andreas spelade nästan uteslutade turneringar under de år han spelade som proffs. Största delen tillbringade han online, men det har även blivit en del större liveturneringar. I Las Vegas tog ett WSOP-event slut när han blev utslagen av en annan svensk. På Irland blev han utslagen med AA när han mötte 88 och JJ all in prelopp. – Jag vann en €50-satellit på Cake Poker, inklusive resa och allt till ett €5k-event. Så den var jävligt sur! 

Jackpot!

Sen berättar han om ett annat €5k-event i San Remo där han förträngt hur han åkte ut och konstaterar att det aldrig riktigt har stämt när han spelat live.

– Det skulle väl ha varit i Köpenhamn när jag kom tvåa i ett 5k-event för ungefär 100k. När jag kom till kassan då så var man lite glad och tjoade fram “Jackpot” när man kom fram till luckan. 

Så på det lilla diplomet han fick för sin andraplats så går han under namnet Andreas “Jackpot” Svensson. När jag frågar om han också blev tvingad att dricksa för att få ut sina pengar så var svaret såklart ja. Följt av ett konstaterande om att det var sista gången han spelade poker i Danmark.

Alla är grymma!

När det kommer till poker i Sverige har det mest blivit några Malmö Open event och några event på kasinot i Stockholm.

När Stugan kommer på tal så minns han att hans vän Tebinu bjöd in honom för några år sen och att han fortfarande följer streamarna när han har tid.

– Bengan, Giganten, ja, alla är grymma! Jag brukar rygga lite bets och sådär ibland. Det är jättekul att titta och lyssna på. Det brukar bli tillsammans med någon fotbolls- eller hockeymatch på TVn. 

Vi säger tack till Andreas för att du tog dig tid och lycka till framöver!