Neves analyserar Australien Open Grand Slam

Australian Open 2021.

Här kommer jag varje dag berätta om mina spel inför Australian Open 2021 som pågår mellan 8/2 och 23/2. Jag följer enbart herrarna och kommer posta mina spel på stugans hemsida, länk kommer att finnas på stugans Facebooksida. Jag kommer att posta mina inlägg ganska sent inför en tävlingsnatt så räkna med texter runt 22.00.

Mina speltips ser du längre ner här på sidan.

Units och sånt trams får andra syssla med men för att ge er en bild om hur bra ett spel är så kommer jag ha 100.000kr i startkassa inför turneringen. Jag vill verkligen vara tydlig med att startpengen inför ett sånt här event inte representerar min bakrulle. Jag har råd att förlora hela pengen och kommer ta en större risk än vad jag verkligen rekommenderar att göra om man arbetar utifrån en normal bankrulle. Ni kommer märka ganska snabbt vad som är ett mediumspel och vad som är hög respektive lågspel. Men jag kommer spela på ett sätt där de 100.000kr förväntas räcka under hela turneringen. Jag kommer använda mig av alla tillgängliga bookies som finns. Allt från Asien till pinnen, betfair och vanliga EU-bookies. Jag kommer att spela där oddset är högst. Men räkna med att man kommer väldigt långt med betfair.

Har man inte konto på betfair så kan man signa upp här.

Det går naturligtvis bra att köra allt på samma sajt om man mest vill hänga med för att det är kul.

Jag vill vara tydlig men att det kan gå hur som helst. Jag har av tradition gått väldigt bra på tennisens Grand Slam men bara för att det har funkat tidigare så är det ingen garanti för att det ska fungera igen. Jag kommer sitta uppe varje natt under dessa två veckorna och se så mycket jag kan. Jag kommer till varje spel posta en kort motivering men det blir inga biblar utan ni får göra en bedömning utifrån insatsen jag presenterar hur bra spelet är. Jag kommer skriva ut oddset som jag spelar till, är insatsen högre så finns det en högre marginal om oddset har gått ner lite. Är insatsen lägre och oddset har gått ner när ni läser texten så var lite mer försiktiga.

Jag kommer endast att spela och bokföra pre-spel. Jag spelar live ibland men det är omöjligt för någon att följa så det struntar vi i här. Historiskt så är mina bästa spel pre och det är där jag har vunnit mest. Kanske 90% av mina spel kommer där så det ska inte spela någon roll.

Jag har full respekt för att många andra i stugan också följer tennisen. Vissa är säkert bättre än mig och tycker ni annorlunda i en subjektiv bedömning så behåll det för er själva, jag kommer inte ha kraft och lust att gå in i längre diskussioner om ur vi har tolkat en tidigare match. Jag känner många inom tennisen och har daglig kontakt med folk på plats som ser och hör grejer. Allt från tv-folk till lite annat löst folk som reser med tennisen.

Det stärker förutsättningarna för att saker så gå bättre men är långtifrån en garanti utan det är mitt egna jobb med att se och tolka matcher som är grundbulten till att jag, och ni som hänger på, ska kunna vinna. Däremot så får ni gärna skriva under kommentarerna om det är någon information som jag har missat. Raka fakta tar jag mer än gärna emot, till skillnad från subjektiva diskussioner.

Jag kommer vid inlägg varje dag posta en kort summering om hur gårdagen slutade och vad saldot ligger på totalt så att det blir lätt för alla att hänga med. Räkna med att det kommer väldigt mycket spel i början då det är extremt mycket matcher, bara efter några dagar kommer antalet avta så var beredda på betydligt färre spel efter bara några dagar.
Och kom ihåg. Spela är och ska vara kul, räkna aldrig med att vinna. Framförallt inte om du ryggar blint.


Dagsaktuellt speltips Australien Open 2021

Startsumma: 100.000kr

Onsdagens resultat: +19.770
Före dagens spel: 163.512kr

Finalen startar 09.30 i morgon.

Några dagar sen senaste uppdateringen. Hade väl inte några riktiga idéer i semifinalerna och jag ska erkänna att jag är sjukt sliten efter dessa två veckorna. Jag har knappt sovit regelbundet och att avsluta dagarna med att skriva den här spalten varje dag har gjort att sömnbristen har blivit total. Nu är nattmanglingarna över och det känns skönt att turneringen snart är slut.
Det är gå bra och jag hoppas verkligen att några av er har lyckats vinna. Jag vet att många gör dubblar och tripplar av spelen och kanske inte fått riktigt samma utväxling på spelen som jag har fått. Detta trots ganska få idéer under andra veckan av turneringen.
Bra att Tsitsipas till semi satt till fina 3,75. Väldigt imponerande av honom att vända 0-2 i set mot Rafael Nadal och han fick verkligen bra betalt när han flyttade fram spelet efter att ha låtit Nadal diktera villkoren i två set.

Det var inte helt oväntat att bensinen tog slut inför semin mot Medvedev. Medvedev är sjukt jobbig att möta och med 4 timmars match i ryggen så var möjligheterna för Tsitsipas att utmana på riktigt redan reducerade från start. Jag var sugen på att bomba Medvedev i den matchen men priserna blev för dåliga med Medvedev som klart favorit till 1,46. Medvedev. -1,5 set mot Rublev satt också väldigt enkelt. Rublev var mer eller mindre chanslös och tog slut i värmen.
På andra sidan lottningen så slog Djokovic kvalknallen Karatsev enkelt. Novak sa efter matchen att det var första gången han kunde swinga fritt efter skadan mot Fritz vilket såklart är ett måste inför finalen.

Finalen.

Daniil Medvedev – Novak Djokovic. Daniil Medvedev rak @ 2,07 pinnacle, 5000kr

Detta blir turneringens sista spel och det är lite av en tv-peng men jag tycker oddset på Medvedev är lite för högt. Novak Djokovic har spelat åtta finaler här och vunnit alla åtta. Det är en osannolikt bra facit. Han är sjukt svår att slå men jag tycker inte att han har sett som bäst ut i turneringen. Han har inte imponerat i någon match och det som har imponerat är att han ändå har lyckats vinna matcherna utan att se som bäst ut. Han måste upp i nivå för att slå Medvedev. Dessutom så har han spelat många långa matcher, dels pga skadan och dels pga att han inte har hittat sin vanliga nivå. Det finns absolut i boken att han kan höja sig men frågan är om det är tillräckligt. Medvedev har mött och slagit bättre spelare under turneringen och där vet vi att det är toppform. De har 4-3 i inbördes möten till förmån för Novak men i senaste mötet i ATP-slutspelet så vann Medvedev enkelt med 2-0 i set.

Jag kommer inte skriva en uppdatering efter denna matchen så antingen slutar det på 158.512kr om han torskar eller 168.862kr om han vinner.

Hoppas att ni har haft någon nytta av raderna jag har skrivit här. Jag kommer fortsätta posta mina bästa spel från tennisen här på stugans sida och vi får se i vilken form vi återkommer till Franska Öppna 24 maj – 6 juni. Det är bättre tider på dygnet men väldigt mycket mer konkurrens i schemat då av andra sporter och elitloppet som är mitt i turneringen.

Vi håller connection.

//David Neves