Big9 Bengt Sonnert

29/12 | Bengans Big 9-Krönika – 1 miljon JP

Krönikan är äntligen tillbaka runt ATGs poolspel på fotboll, Big 9. Med perfekt timing så börjar vi igen lagom till en finfin nyårsjackpot med millen i potten och spännande matcher.

Under hösten har jag gjort lite andelsspel på spel o lekkontoret med väldigt bra resultat. Jag är av uppfattningen att spelet är det i snitt bästa poolspelet på marknaden för spelvärde. Det är helt enkelt så att alltför många system lämnas in med dåligt värde, vilket blir väldigt fint för seriösa spelare. Sen finns det fortfarande mycket att reda ut för att själv lämna in bättre och bättre rader. Det är ett spel där det är enkelt att göra fundamentala misstag, särskilt om du lämnar in lite större system.

Jag har redan skrivit mycket om spelet och vill man läsa det som redan finns så är det bara att gå in på hemsidan för att se hur jag tänker. Scrolla längst ner på min användare så finns det mycket matnyttigt (förhoppningsvis) .

Men idag tänkte jag sammanfatta lite punkter som man bör tänka på innan du bygger system.

∙  Big 9 har sex olika utfall på alla matcher, utnyttja det! Markera “enskilda utfall” och jämför odds och spelvärde för varje utfall för att bygga dina rader.  

∙ Chansa inte för mycket. Oddsen springer snabbt iväg om du har med för mycket högoddsare på din kupong. Det är lätt att luras av spelvärde, går du enbart på att maximera EV så finns det inte tillräckligt mycket pengar i potten för få betalt för dina chansdrag.

∙  Kryss+Över är dåligt. Det är nästan alltid överstreckat Big 9, men framför allt så är oddset på att det blir 2-2, 3-3, 4-4 väldigt höga. Osannolika utfall med dåligt spelvärde är en poolspelares sämsta vän, så försök att undvika de strecken så gott det går.

∙  Wildcardet förändrar mycket, då det inte räknas in i strecken. Det finns massor att skriva om detta, men tänk på att en överstreckad favorit inte behöver vara dålig om många lagt sitt wildcard här. 

∙  Se ditt egna wildcard som en “gratis” helgardering. Det är alltid lockande att gardera upp en storfavorit med wildcard, men hade du lagt en helgardering där utan WC?

Jag tänkte börja med att lägga upp oddsen som procentuell sannolikhet istället för rena odds. Då är det lättare att jämföra med strecken, men tycker ni detta är sämre så ändrar jag tillbaka.

Oddsvärdering i %:

Big 9 krönika odds

EV:

Big 9 krönika EV

Min rad för 216 kr denna helg. 

Rygga helgens färdigifyllda Grundrad här!

Bengans Rad Big 9

Spikarna:

Man City är visserligen megafavoriter, men det känns tufft att gardera etta+över. Detta är bara en match där de borde springa iväg med matchen och det skulle inte förvåna mig om det står 3-0 redan i paus. Jag spikar och använder streck på annat håll. 

Palace gjorde en bra insats mot Chelsea borta. Trots en sämre period resultatmässigt så tror jag på laget mot ett Brentford med stora problem. Det var ren kaos och hönsgård mot Wolves senast där de släppte in hela fyra baljor. Med Eze och en Olise i bra form tillbaka på planen så tror jag på hemmalaget. Det är en chansspik, men jag kan absolut se bortalaget fortsätta släppa in enkla mål. Etta+över!

Dragen:

I Turin så drabbar två oerhört cyniska managers samman. Allegri mot Mourinho och jag kan inte se något annat framför mig än en fysisk, taktisk drabbning. Bra värde på kryss+under och jag spikar detta utfall. Matchen kommer att sluta 1-1, så är det bara! 

Vart letar vi skrällarna då? Framför allt längre ner på kupongen, där jag tror att det kan stöka till sig för favoriterna. Milan möter ett offensivt Sassuolo och kommer hemmalaget fel in i matchen kan de absolut åka på en stjärnsmäll. Hellas Verona är rättmätiga favoriter mot bottenlaget Salernitana, men detta är inga lag som vinner på beställning. Kryss+under ska absolut med, sen fyll på med värdestreck. 

Som sista tanke vill jag varna lite för Aston Villa. I två raka matcher har de sett slutkörda ut. Det är ett otroligt fint lag som Emery byggt, men ett sprängfyllt schema under hösten har till slut tagit ut sin rätt. Burnley var inte kattpiss mot Liverpool och när till och med Sheffield U tar poäng på Villa Park, så kan det vara fint att få med lite extra streck i jakten på miljonen.  

Wildcardet sätter jag I Wolves-Everton. Jag tycker att bortalaget är det bättre laget men vargarna har varit väldigt starka på hemmaplan. En svår, jämn match och två lag med självförtroende, helgardering!