Big9 Bengt Sonnert

10/3 | Bengans Big 9-Krönika

Lördagens Big 9 startas med fem PL-matcher men höjdpunkten är ändå Ruhrderbyt kl 18.30. Botten mot toppen men dessa matcher lever ofta sitt egna liv och det är inte alls en stensäker tvåa. Vi laddar med popcorn och bubbelsaft och förbereder oss med att gå in i labbet för att få fram veckans odds.

Big 9 odds 11 mars


Här är min grundrad som känns spännande på förhand!

Big 9 grundrad 11 mars
🎯 Rygga Bengans grundrad här!

💣 Spikarna:

Brighton har varit min outsider till topp 4 ett tag. När Potter lämnade fanns det farhågor att de skulle tappa sitt fina spel och falla i tabellen. Men De Zerbi har gjort laget ännu bättre och match efter match så visar de att de hör hemma i toppen. Seagulls har alltid haft bra underliggande siffror men nu både skapar de ännu fler chanser och gör fler mål. Ingen lätt bortamatch mot ett lite underskattat Leeds som fightas för att inte åka ut, men jag gillar ändå tvåan. Goda chanser för mål och jag spikar av tvåa+över.

Min ena spik i veckan var Spurs mot Milan. Ibland kommer man helt helt fel på spelen och jag skämdes nästan efteråt för att ha spelat Londonlaget. Milan var bättre och Conte får titta sig själv i spegeln och fråga sig vad som händer. Nu är dock uppgiften betydligt enklare när de tar emot Forest. Jag tror detta kan bli en rätt tråkig match med en röd buss på ena sidan planen. Dock borde Spurs vinna till slut och jag chansspikar etta+under.

💥 Dragen:

Lazio spelade för ovanlighetens skull sin Europamatch på tisdagen. Där förlorade de hemma mot AZ och måste ladda något oerhört för att gå vidare i returen. Matchen mot Bologna borta ska klämmas in emellan och det är ingen lätt match. Tabelläget gör att Romlaget är klart överstreckade och det blir ett gyllene tillfälle att “vaska” tvåan. Oddsen pekar tydligt på att detta kommer bli chansfattigt och det tror jag också. Det bör räcka med 1x+under här och hoppas på att Bologna skrällvinner med 1-0 eller 2-0.

Man City övertygar inte mig helt. Det är något som inte stämmer, även om vinsterna kommer så darrar laget mer än vi är vana vid. Efter väldigt bra förstahalvlekar mot Leipzig och Newcastle så har de tappat spelet helt. Mot Palace har de haft det väldigt svårt de sista åren och även om jag inte brukar bry mig massor om historiska möten så finns det kanske något där. Palace lär i alla fall vara taggade till tänderna och med en retur i CL för City i veckan så behöver detta inte bli någon champagnefotboll. Jag tar undern och helgarderar.

🃏 Wildcard:

Jag nämnde Ruhrderbyt i början och här hamnar även wildcardet. Två lag som kommer slita för sina liv i 90 minuter och goda chanser för mål. Jag är inte alls så säker på att BVB kör över och det kan påverka lite att ha åkt ut ur Champions mot Chelsea. Jag helgarderar och njuter av matchen innan mellofinalen.

Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.