Big9 Bengt Sonnert

14/4 | Bengans Big 9-Krönika

Det är kul att se att omsättningen ökar på Big 9. Jag tycker spelet är både intressant och underhållande så jag hoppas att trenden fortsätter. Nyheter som enskilda rader och nu Big Win gör det ännu bättre och det finns helt klart en plats för spelet i poolspelsdjungeln. Skulle jag gissa på omsättningen under året så tror jag det blir en lugn sommar, men att det tar ordentlig fart till hösten. Får vi se över 5 miljoner i slutet på året? Jag tror faktiskt det. Big 9 har alla ingredienser för att fungera.

Spelvärde

Lotterier och andra turspel har inget spelvärde men fungerar ändå. Men sportspel bör ha det för att bli intressant. Alla spelare vill ha ett upplevt spelvärde, en möjlighet att plugga på, göra det teoretiska jobbet ihop med känslan för matcherna. Och vet man att de duktiga spelarna vinner så finns det alltid en motivation att utvecklas, följa med och tänka till runt poolspelet. Nu med enskilda rader och Big Win så känns det spännande inför varje runda att gå genom kupongen och försöka göra bra saker.

Underhållning

Det ska vara kul att följa dina rader, utdelningen och vad man kan jobba i varje enskild match. Detta tycker jag Big 9 verkligen har lyckats med. Det finns nästan alltid något att jobba, då utfallen kan ändras snabbt till både det bättre och sämre.

Spela tillsammans

Bolagsspel kan få en del kritik, ibland berättigad, ibland inte. Men faktum är att bolagen bidrar väldigt mycket till omsättningen och det är ett sätt för många att kunna delta utan att behöva lägga mycket tid på att plugga och lämna in sina rader. Det bildar även en gemenskap och snack runt spelet som man inte ska underskatta. Sen kan och bör man diskutera hur det ska skötas på ett bra sätt, men bolagsspel är en stor anledning till ett poolspels framgång.

Jackpottar och chans att vinna större

Detta är något det absolut kan gå inflation i. Men när det ibland är rejäla jackpottar eller möjlighet att vinna stort så blir det en större buzz kring spelet. Vem är inte superpeppad inför en multijackpot eller när högvinsten har krupit upp mot rekordsummor.

Veckans odds och EV:
Veckans odds och EV
veckans ev 2

Helgens 243-kronors rad -> Spela tillsammans med oss här
Big 9 grundrad

💣 Spikarna:

Man City är formtoppade. Tidigare säsonger har känslan varit att våren har varit lite tyngre för de ljusblå. Nu ser de bättre ut än någonsin. Champions ska hem, Arsenal ska jagas ner i ligan och Leicester kommer inte kunna stoppa dem. Ibland kan sådana här matcher vara luriga, när det ska vara klart på förhand och City underskattar sina motståndare. Men jag tror inte det kommer ske här, Peps maskin går på fullvarv och har avgjort detta redan i paus. Det kan absolut stanna på 2-0 så nästa streck är etta+under. Men jag drar ner risken i systemet och spikar av det mest sannolika utfallet, etta+över.
Väldigt många sätter sitt wildcard i matchen mellan Athletic Club och La Real. Då sparar vi på strecken och spikar av under+kryss. Mål-linan är väldigt låg och jag kan se denna match ticka på mållöst länge. En poäng kan vara otroligt viktigt för bortalaget i kampen om CL-platser och även om det är hårt streckat på under så gillar jag det. När så många tar sitt wildcard så blir den egentliga streckningen jämnare och värdet på spiken blir ännu bättre.

💥 Dragen:

Det går snabbt i hockey, när Crystal Palace anlitade Roy Hodgson så skrattade många och trodde att det skulle bli nedflytttning för Londonlaget. Nu efter sju mål på två matcher och sex pinnar så hyllas han som Messias och laget streckas upp till himlen. Jag tror inte på något av detta och kommer att leta värdet i ett Saints med kniven mot stupen. Detta är en måstematch för helgonen och jag gillar dem både på streck och odds. Det är även ganska vanligt att det kommer en reaktion från Palace och deras insats blir sämre.

Jag gillar även Wolves mot Brentford. Förvånande att både odds och streck är så jämna. För mig är detta två styrkemässigt jämna lag och med hemmaplansfördelen så ser jag vargarna som klara favoriter. Viktig match i bottenstriden och jag tror vi får se en bra insats och streckar från vänster. Som livrem tar jag dock med under+kryss, jag kan se 1-1 sent och att Wolves trycker in vinstbollen på övertid!

🃏 Wildcard

Wildcardet sätter jag i Spurs-Bournemouth. Självklart en chansning att ta den i en såpass ojämn match, men det hemmalaget visat upp imponerar inte. Totalt utspelade mot Brighton och hade det inte varit för att VAR är broken och att Kane har en otrolig vinnarskalle, skulle förlusten varit klar. Jag har en känsla av att detta kan bli spännande och sätter min helgardering i match 3!


Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.

Bolagen kommer även upp på vår andelssida

Chatta