Big9 Bengt Sonnert

7/4 | Bengans Big 9-Krönika – Big Win!

Riktigt kul förra veckan med enskilda utfall, tyvärr stannade det på åtta rätt för mig då jag reducerade bort Kryss+Över i Brighton. 3-3 i slutet och vi tar nya tag. Nu kommer dessutom dubbla Big 9-kuponger i veckorna med Europacuper, så bara att steppa upp våra analyser och hitta “nian”.

Lagom till påskhelgen så har ATG satt ett fet garanti på ensam vinnare. Just nu är den drygt 1,4 miljoner och med tanke på att omsättningen är relativt låg så är detta något som adderar en rejäl krydda till spelet. Vad ska vi då tänka på när vi bygger våra system för att jaga ensam vinnare?

Det kommer att finnas en hel del ospelade rader, men många av dem kommer vara för osannolika för att det ska hända tillräckligt ofta. Målet blir att leta upp de mest sannolika unika raderna. Det är såklart lättare sagt än gjort men jag spaltar upp några enkla tips för detta.

Mina Tips!

-Spela INTE multikuponger eller likadana rader. Detta misstag gjorde jag själv i höstas då jag var snubblande nära att förstöra miljonutdelning. Jag hade själv bägge rader som var ensamma om England slagit Frankrike i VM. Hade jag istället bara spikat England på ena och Frankrike på andra, så skulle raderna varit unika och mitt lag hade scoopat potten.

-Spela skrällar men inte för många. Det är lätt att tro att man måste spela helt galna system för att bli ensam. Men det räcker ofta med en eller två rejäla skrällar för att sålla bort nästan alla system. Tar du med för många skrällar blir dessutom radoddset alltför högt för att dina rader ska ha värde.

-Våga spika dina drag. Om du tror att en match kommer bli jämn så är det väldigt smart att spika kryss+under. Eller om du tror på skräll, spika den om det inte är alltför höga odds. Det gör att du har råd med fler garderingar i andra matcher och sparar tecken där andra fyller på.

-Ta bort minst en överstreckad favorit. Det är något vi ofta tar upp i stugan, men i poolspel så vill man nästan alltid göra det för att få värde på raderna. Nu med ensamgaranti blir det ännu viktigare.

Veckans fusklapp och EV:

big 9 1

big 9 2

Min 432-raders ser ut som följer, med en del spännande chansningar ⬇

Big 9 Grundrad
Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

💣Spikarna:

Spurs var tredjehandsfavoriter till titeln inför säsongen och inledde starkt. Men återigen är de en rejäl besvikelse. Ett nästan pinsamt uttåg mot Milan i Champions och insatserna i ligan har varit krampaktiga. I perioder kan det se bra ut men spelet i ledning har varit chockerande under hela säsongen. Nu senast mot Everton trixade Kane till sig ett rött kort på Doucoure och satte strax efter en straff till 1-0. Men som vanligt under säsongen spelade Spurs med noll press och självförtroende i ledning och Everton lyckades välförtjänt kvittera.

Förra veckan spikade jag Brighton+över i krönikan. På något sätt lyckades matchen sluta 3-3 efter en total dominans från hemmalaget men de släppte ändå in tre mål. Offensiven är det inga problem med men på slutet har sydkustlaget släppt till en del målchanser. Senast mot bottengänget Bournemouth kunde de lätt ha släppt in både ett eller två mål innan de avgjorde helt i slutet. Trots detta så måste man säga att De Zerbi har gjort ett fantastiskt jobb. Hade det inte varit för Newcastles framfart skulle jag trott att Brighton skulle skrälla till sig en CL-plats. Nu blir det tufft men vinner de mot Spurs finns chansen.

Oddsmarknaden ser matchen som helt jämn och jag väljer värdet på Brighton. Spik tvåa+över!

💥Dragen:

Hur bra är Newcastle? Jag måste säga att även om laget imponerade i slutet på förra året så såg jag inte detta komma. Kan man ge priset som årets tränare till flera, så borde Howe och Arteta få dela på äran. Nu börjar dock marknaden favorisera Magpies ordentligt och det kan vara dags att gå emot dem. De möter hemmastarka Brentford och det blir en tuff uppgift. Strecken på Big 9 lutar rejält åt höger och jag tycker att detta är en favorit att fälla. Supervärde på både Brentford och Kryss+under och det blir mina enda streck.

I Italien tar Torino emot Roma i en match där bortalagets tankar kan vara på annat håll. Även om fighten om CL-platser är viktig så älskar Mourinho titlar och europaspelet på torsdagen kommer att vara i fokus. Jag tror på en tight match med få målchanser och spikar kryss+under.

För att kunna hitta de unika raderna så garderar jag både Man City (med under+kryss) och Real Madrid. Jag tror faktiskt det finns chans för skräll i bägge matcher och löser vi någon av dem kan det bli riktigt spännande.

🃏Wildcard:

Wildcardet sätter jag i Atalanta- Bologna. Även om hemmalaget är en stark favorit så kan jag se både mål och skräll här. Relativt korrekt streckad och vi förlorar inte alltför mycket värde när vi tar med alla strecken.


Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.