Big9 Bengt Sonnert

24/3 | Bengans Big 9-Krönika – EM-kval!

Alla spikar och drag satt förra i förra veckans krönika men ändå lyckades jag inte sätta “nian” för 200k. Åtta rätt och brände på 1×2+under i Chelsea. Såg bra ut med 0-0 i halvtid men sen började bollarna trilla in. Synd när det var riktigt fin utdelning såklart, men vi får ta igen det i vår.

Kvalet till EM inleds i helgen. För oss svenskar är det såklart fredagens match som är i fokus men det spelas fina matcher även på lördag och söndag. Veckans kupong på Big 9 är favorittung och det kan vara vettigt att spela lite mindre system eller att helt enkelt köra ett högre radpris så man får fler kuponger med 9 om man hittar rätt. Wildcardet räknas ju inte in i strecken och därmed blir en del överstreckade rader inte lika dåliga längre. Värdet sådana här veckor kan vara i en mer favoritbetonad kupong.

Vi slänger upp oddsen och försöker hitta en vettig grundrad ⬇

big 9 25 mars

Grundraden kan ni rygga genom att klicka här
grundrad big 9

💣Spikarna:

Spanien tar emot ett Norge utan Erling Haaland. Det spanska landslaget är ofta rätt underskattat och efter ett misslyckat VM med uttåg mot Marocko kan det vara läge att spela dem. Norges bredd bakom roboten och Ödegaard är inte fantastisk. Jag tror detta kan bli en ensidig tillställning och att spanjorerna kan komma att köra över lusekoftorna. Spik på etta+över så hoppas vi på en kul match på La Rosaleda.

Belarus är inte bra. I VM-kvalet kom de sist i sin grupp, bakom iskalla Estland. De blev överkörda av bland annat Wales och slutade med en målskillnad på -17 efter åtta matcher. Nu möter de solida Schweiz “hemma”, men matchen spelas faktiskt i Serbien. Neutral således och här tror jag kommer ostarna kör över. Jag spikar tvåa+över.

💥Dragen:

Det stora draget får bli att vi spelar X2+under i Nordirland-Finland. Mycket pekar på en jämn match med få målchanser. Jag tyckte faktiskt finnarna stod upp bra länge mot Danmark och kunde absolut ha knipit en skrällpinne. Nu är motståndet klart mer beskedligt och det borde vara riktigt bra poängchans för bortalaget. Nordirland slog Europas kanske sämsta landslag, San Marino med 2-0, kanske inte det mest imponerande resultatet. Undern står väldigt nära till hands men jag vaskar även ettan.

🃏Wildcard:

Wildcardet sätter vi i match nummer nio, Slovakien-Bosnien. Jämna odds på förhand och jag har lite svårt att veta vilket lag som ska vara favoriter. Slovakerna kryssade i premiären mot stolta Luxemburg medan Bosnien körde över Island 3-0. Jag kan absolut se en rätt öppen match där hemmalaget känner sig pressade att vinna. Trots oddsfavorit på under så brukar det bli målchanser åt bägge håll när Bosnien är inblandat så jag tycker det är fint läge att lägga vårt WC här.


Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.