Big9 Bengt Sonnert

31/3 | Bengans Big 9-Krönika – Enskilda utfall!

Alla spikar och drag satt återigen i förra veckans krönika och hade det inte varit för att jag felaktigt trodde på lägre utdelning så kunde det blivit riktigt bra. Sju rätt gav dock nästan sex ggr pengarna på min 48 kr grundrad och då jag kunde köra den med faktor så blev det ändå fin vinst.

Vi har fått en fantastisk nyhet för alla seriösa poolspelare denna vecka. ATG har öppnat för att bygga system med “Enskilda utfall”. Som vi gått genom i krönikorna innan så finns det sex olika utfall i varje match på Big 9. Tidigare var man tvungen att spela 1×2+överunder, vilket betydde att man fick med vissa sämre streck för att man “tvingades” till det. Nu kan vi välja var och en av de sex utfallen och det är otroligt enkelt att aktivera detta. Klicka bara i en bock ovanför kupongen där det står “Spela enskilda utfall”, så kommer den nya vyn upp.

big 9 enskilda utfall

Där ser vi nu att det finns sex olika alternativ i varje match. Etta+över, etta+under, kryss+över, kryss+under, tvåa+över och tvåa+under. Detta är alltså helt nytt och det är inte säkert att alla känner till det, så jag gissar att det kan bli väldigt bra att utnyttja det i början.

Men hur ska vi använda det?

-Ta bort utfall som är väldigt osannolika.
-Ta bort utfallen med sämst värde.
-Få med skrällstreck som har bra värde.
-Ta bort vissa favoritutfall (tex favorit+över) för att sikta på utdelning.
-Enklare räkna på och spela värdestreck och värderader.

Vi går genom alla odds och lägger även upp EV för de enskilda utfallen och försöker undvika de sämre strecken i en grundrad. En brasklapp för att det är relativt tidigt och EV kommer att jämnas ut närmare spelstopp när mer pengar kommer in i potten. Tänk även på att även om EV är högt på en del osannolika utfall så kan de bli för svåra att sätta för att det ska vara värt det med tanke på att det är begränsad vinst i niorättspotten. Minns även att wildcardet jämnar ut strecken, då det inte räknas in.

Big 9 1

big 9 2

Big 9 grundrad

💣 Spikarna:

Brighton har tagit steget upp från ett bra mittenlag till en reell utmanare för CL-platserna. Efter Potter gick så var många oroliga för ett tapp, men det har bara blivit bättre under De Zerbi. De spelar med fart, kraft och självförtroende och hela England har fått upp ögonen för sydkustlaget. Mot Brentford är de klara favoriter på oddsen men svenska folket har inte riktigt streckat upp laget. Jag tror det finns väldigt goda chanser att hemmalaget vinner och att det blir en del mål. Seagulls skapar nästan 2,0 xG per match i PL den här säsongen och det är faktiskt så att i “statistiktabellen” så ligger laget på en fjärdeplats bakom City, Arsenal och Newcastle. Brentford lär få det tufft här, trots en bra säsong. Efter en otrolig höst har laget tappat lite fart och lär tappa mot topplagen under våren. Jag spikar av Brighton+Över!

Bayern sparkade Nagelsmann under landslagsuppehållet. Höga krav för en tränare som imponerat i Champions League, men en andraplats i ligan duger tydligen inte. Det finns bakomliggande orsaker att de tar in Tuchel och de är fortfarande Tysklands bästa lag. Dortmund blev faktiskt utspelade av Chelsea i dubbelmötet även om siffrorna var jämna. Jag var inte helt imponerad och även om ligaformen är fenomenal så är det dags för en förlust. Mål-linan ligger på 3,5, marknaden tror hårt på mål. Jag hakar på och spikar av Bayern+över.

💥 Dragen:

Dragen denna vecka blir lite speciella eftersom jag tänkte demonstrera ett bra sätt att utnyttja enskilda rader. Kryss+under är ofta ett av de bästa strecken. Det är inte bara relativt sannolikt med ett resultat på 0-0 eller 1-1 men det är nästan alltid bra värde. Jag kommer att gardera en del större favoriter med just det tecknet. Jag kan absolut se att Chelsea, Arsenal och Inter kan få problem att få igång spelet helt efter landslagsuppehållet och i spåkulan ser jag att minst ett av lagen snubblar.

🃏 Wildcard:

Wildcardet hamnar i Nottingham-Wolves. En nästan jämn match oddsmässigt och det syns även på strecken. Det gör att EV är väldigt jämnt även det för alla strecken så det känns vettigt att helgardera. Enbart 11% på WC så spelarna verkar sprida det denna vecka en hel del. Vill man chansa lite mer och inte tror på Bayern som jag gör, så är den tyska matchen vettig att sätta sitt WC i. Större chans för mål än andra matcher och det på det enda stället vi får med Kryss+Över.

Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.

Mvh,
Bengan

Vår andelssida hittar ni här

Chatta