Big9 Bengt Sonnert

21/4 | Bengans Big 9-Krönika – Ingen vinnare!

Det blev en spännande veckorunda på Big 9 och trots en del favoritutfall så slutade det med att ingen satte nian. Det är kul av flera anledningar, det ena är att det kommer att bli en jackpot till nästa Europarunda med fina extrapengar i potten. Den andra anledningen är den jag pratade om i tidigare krönikor, Big Win. Blir man ensam på nio rätt så vinner man en större summa, denna gången var det drygt 1,6 miljoner. Jag har skrivit lite om att man bör leta efter dessa utfall som är såpass sannolika så att man kan sätta alla rätt, men samtidigt ingen annan spelar.

Hur svår var då veckorundan?
big 9 april

En hel del favoritutfall ändå men ett par stora skrällar med 3-3 i Inter samt Lechs bortavinst mot Fiorentina drog upp radoddset. Hade man satt nio rätt skulle du fått 2,5 ggr så mycket pengar på Big 9 som du får i teorin via oddsspel (utan avgift). Detta inkluderar inte heller de lägre vinstpoolerna så värdet på den “vinnande” raden blev oerhört fint. Expected value landade på 3,26 så det kan vara viktigt att tänka på att alltid försöka ha ett positivt EV på sina rader.

Det bekräftar lite vad jag trott innan, att vi bör fortsätta leta efter de unika raderna med lägst möjliga odds nu när ATG introducerat Big Win. Det gäller att våga ta med en del rejäla skrällar samtidigt som man ska spika av sina bästa favoriter.

Själv fick jag bara sju rätt, då jag överskattade Man United samt brände på Lech superskräll. Känner dock att bägge dessa utfall borde kunnat slinka med om min analys av matcherna varit bättre!

Veckans odds:
big9 april 2

Rygga helgens färdigifyllda Grundrad här!
big 9 april 3

💣Spikarna:

Liverpool+över blir den självklara spiken för att ha råd med fler streck i övrigt. Formen är tillbaka och även om det blir tufft att nå CL-plats så lär de ge det ett ärligt försök. Forest var helt urusla mot Man United och detta kommer inte att bli lättare. Jag tror det kan rinna iväg och spikar av.

De två andra spikarna tar jag i Spanien. Athletic Club jagar Europa-platser och bör ha en väldigt bra chans borta mot Almeria. När även vår spanska magiker Junifalk spelar tvåan så känns den ännu tryggare. Raka korrelerar starkt med över så det får bli vår andra spik.

Den sista hittar vi i Sociedad som tar emot Rayo. Hemmalaget behöver befästa sin CL-plats och jag tror de tar ett steg närmare målet. Bara 28% på etta+över i skrivande stund och även om marknaden favoriserar u2,5 så tror jag La Real kan få in ett par bollar. Etta+över!

💥Dragen:

Vart letar vi då upp våra lågprocentare? I Rom möter Lazio Torino. Hemmalaget har gjort en fantastisk säsong och de ligger trots Juventus poängtillskott fortsatt tvåa i tabellen. Men alla underliggande siffror pekar på att de har sprungit för bra. Jag tror och hoppas på en liten “regression to the mean” och vaskar favoritutfallet och tar med både tvåa+över och tvåa+under.

Real Madrid är storfavoriter mot Celta och har sett fina ut på slutet. Men ett tufft matchande i CL samt en överraskande förlust mot Villarreal senast tyder lite på att det är Europa i fokus för marängerna. Häftigt drag att ta med tvåa+över på Vigo som lär fightas med näbbar och klor för att få med sig något från matchen.

🃏Wildcardet:

Wildcardet hamnar i Palace-Everton. Ett hemmalag som imponerat under Hodgson och kommer att bli stora favoriter. Jag tror dock det blir jämnare än många andra och vill gärna ha med så många tecken som möjligt. Med endast 10% på WC så passar det finfint att lägga mitt där för krönikan!


Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Vi ses på Lördagens stream där vi lägger första halvtimmen på att snacka om de senaste oddsrörelserna och streckprocenten på Big 9. Samtidigt bygger vi ett On-Streamsystem som alla kan vara med på.

Bolagen kommer även upp på vår andelssida