Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9-Krönika – Jackpot!

Trevlig vecka på ATG med midweek-jackpot och stor helgjacke på Big 9. Jag lyckades sätta den i veckan för drygt 50 k och det ger såklart lite mersmak inför helgen. Nu är det ca 1 miljon i 9-rättspotten och det kommer att bli riktigt bra spelvärde.

Vi har tidigare diskuterat vart man ska sätta sitt wildcard och konstaterat att det är bäst att sätta i jämna matcher där det kan bli många mål i. Men varför är det så? Jag har lagt ut omgångens odds från excel nedan, så kan vi resonera därifrån.

odds big 9

Vi ser som vanligt att oddsen i varje match är som högst på kryss+över. Oftast är detta utfall även överstreckat vilket gör att vi bör undvika den kombinationen från ett EV-perspektiv. Men den största anledningen till att undvika det är att sannolikheten är väldigt låg. Med en begränsad vinst i potten så blir oddsen helt enkelt för höga på dina rader för att det ska kunna bli spelvärde. Kan du vinna en miljon och spelar rader med ett odds på fem miljoner så vinner du “för lite” gentemot att spela utfallen på oddset. Sannolikheten för att det skulle bli kryss+över i alla matcher nu på söndag är en på 85 miljarder, så det är lätt att inse hur snabbt oddset sticker iväg om man tar med alltför många av de minst sannolika utfallen.

Eftersom ett WC är en tvingad helgardering där vi måste ta med kryss+över så är det (oftast) bäst att ta där oddsen för de olika utfallen är jämna och det högsta oddset (kryss+över) är som lägst. Enligt tabellen är det i Madridderbyt där oddset ligger på runt 11 gånger pengarna.

Veckans Grundrad – Rygga en färdigskriven kupong här!

Grundrad Big 9

💣 Spikarna:

Man City lyckades inte avfärda Leipzig i onsdags trots en total dominans i 45 minuter. Tyskarna ändrade helt matchbilden i andra halvlek och engelsmännen såg nästan ut att slappna av. Det straffade sig och nu är det inte helt självklart i returen. Enbart två dagars vila men samtidigt möter de ligans kanske sämsta lag i Bournemouth. Sydkustlaget har visserligen slitit till sig en del poäng på slutet men detta bör de inte kunna lösa. Jag förväntar mig en enkel vinst för Pep och jag tror att den norska anfallaren gärna vill utöka sin statistik i ligaspelet. Tvåa+över.

Den andra spiken blir Napoli+över. Bortalaget imponerar oerhört och efter en långsam start körde de över Eintracht Frankfurt i champions league. Empoli bör inte stå i vägen för Napolis titeljakt och jag spikar av tvåan.

💥Dragen:

Valencia har haft en tung säsong och parkerar i botten av tabellen. Sex raka förluster och det en gång så framgångsrika laget riskerar på riktigt att ryka till andradivisionen. Denna match mot topplaget Sociedad kommer behandlas som en final och jag tror inte det blir många målchanser.

Under lockar mycket och jag tar även bort ett klart överstreckat bortalag. Mellan West Ham och Forest förväntar sig svenska folket en tight bottenmatch. Över 65% streckat i skrivande stund men jag är inte så säker. West Ham kommer att gå allin för vinst och Forest släpper till nästan 2 xG per match denna säsongen. Det kan även skapas kontringar för ett effektivt bortalag som fått med sig en del fina resultat på slutet. Jag kör “gubbgardering”+över.

🃏 Wildcard:

Wilcardet läggs som sagt i Madrid. Riktigt kul match där hemmalaget lär bli överstreckade efter en fantastisk match på Anfield. Men sådana insatser kommer ofta med ett pris och försvaret såg minst sagt ihåligt ut. Detta känns väldigt öppet och när spelteorin sammanfaller med känslan för matchen så blir valet enkelt. Vi helgarderar och hoppas på att andra tippare går bort sig!


Missa inte spellördag i helgen. Vi kör en liten genomgång med uppdaterade streck, odds etc kring Big 9, samt bygger ett On-Stream System mellan 14:00-14:30. Vi ses på Twitch!

Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här

Hade fint,
Bengan

Chatta