Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9-Krönika!

Bengans Big 9!

När man sätter tänderna i ett nytt spel, vare sig det är kortspel, tv-spel eller ett nytt poolspel, så är det lätt att vilja få alla svaren snabbt. Men strategier utvecklas hela tiden och det är viktigt att vara ödmjuk och fundera för att bli bättre. Det finns massor av roliga vinklar på Big 9 men jag tänkte börja med den kanske viktigaste, att dina streck korrelerar!

Eftersom ett korrekt utfall betyder att du måste ha rätt på både 1×2 och ö/u 2,5 mål, så spelar du inte strecken enskilt utan som en kombination. Senast listade vi dessa och jag gör det igen för tydlighetens skull.

Etta+Över, Kryss+Över, Tvåa+Över, Etta+Under, Kryss+Under, Tvåa+Under.

Det betyder i princip att streckprocenten på de enskilda utfallen som visas på överblicken inte spelar någon egentlig roll, förutom en fingervisning. Den procentfördelningen man vill hålla koll på är den som ligger under kategorin “spelvärde”. Där listas fördelningen mellan de sex alternativen tydligt och även hur många % som valt att lägga wildcardet på den matchen. Det har också stor betydelse men det tar vi i en senare krönika.

Så korrelerar strecken

Hur ska man då tänka med korrelationen mellan strecken? Det bästa tipset är att överspel och vinst för något lag korrelerar. Blir det tre/fem mål, så kan det inte bli kryss. Det finns självklart risk för 2-2 och till och med 3-3 som i Liverpool-Brighton förra veckan. Men generellt sett så är sannolikheten för kryss och över klart mindre än sannolikheten för kryss och under. I en tight match med färre målchanser finns chansen att den “tickar 0-0” länge helt enkelt. Går man däremot in på spelvärde-fliken så är det ofta fler streck på kryss+över än kryss+under.

Så mitt generella tips för denna vecka är att spela mer kryss+under än kryss+över. Om du tror på mycket mål i en match så kan det vara bra att “gubba” matchen och tror du på en tight tillställning (under) så kan till och med ett spik-kryss+under vara vägen till riktigt bra värde.

Helgen då? Ja vi tar och kör en genomgång av kupongen. Vi kör andelar utan ombudsavgifter, klicka på länken nedan om ni är sugna på att vara med.

Spela Big 9 med Bengan och resten av stugan här!

Genomgång av helgens kupong:

Big 9 tips

Strecken är vid publicering inte riktigt satta än, då omsättningen ännu är låg. Men om vi ska applicera lite av det jag skrev om innan och bygga en mindre kupong, så har jag lite tidiga ideer. Wildcardet sätter jag i den första matchen. Jag kommer som sagt gå igenom lite hur jag tänker runt WC i senare krönikor, så lämnar det sålänge. Spiken får bli Man City + Över. Haalands gäng står i oerhört låga odds och det medför även att övern står nästan lika lågt. Trots att det säkert kommer att bli lite överstreckat så förenklar vi raden och garderar på andra ställen.

Jag tror inte att Chelsea förlorar matchen, men under kommer troligtvis bli värde och skulle Wolves med nysparkad tränare få en boost och hålla stången så finns det säkert möjlighet till en mållös eller 1-1 match.

Newcastle och över får bli min andra spik. Hemmalaget har skapat otroligt mycket chanser och nu med i princip fullt lag tror jag Brentford får det tuff på St James Park.

Toppmatch i Tyskland och det lär bli mål. Jag imponeras en del av Dortmund och tar med ettan för värdet.
I Italien tror jag Milan och Juventus spelar en tight match. Bortalaget börjar komma igång så jag helgarderar+under. I den andra italienska matchen gillar jag övern + “gubbgardering”.

Vi vill alltid gå för utdelning så våra chansningar kommer i Spanien. Jag spelar under och går emot bägge favoriterna här. Sevilla bör försöka få ordning på försvaret efter debaclet i Champions och jag tror det är bra läge att gå emot Real Madrid i en klassisk derbymatch.

Denna rad är absolut inte satt i sten, men känns som en kul tidig kupong och möjligtvis något att bygga på. Lycka till med era egna kuponger till helgen!

Spela Big 9 med Bengan och resten av stugan här!

Chatta