Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9-Krönika – Multijackpot!

Jackpotvecka!

Nu är det dags. All teori, alla vinklar och all kunskap vi byggt upp om fotbollen ska användas till nyårsrundan. Det är tid för multijackpotten som byggts upp en tid och det kommer att bli ruskigt fint spelvärde. Det är mycket pengar i potten och det gör att vi kan chansa lite mer än vanligt, samtidigt som man självklart vill vara realistisk med våra rader. Alla pengar ligger trots allt i 9-rättspotten och bara att ta del av den är viktigt. Det finns stor chans att raden blir väldigt överbetald sett till oddsen för utfallen så “without further ado” så slänger vi in oss på oddsen och kupongen. 

Big9 chart

Ett par större favoriter på 1×2, men det egentligen bara City+Över som är väldigt sannolikt utfall (66%).

Jag gör en grundrad som vanligt sen finns det andelar på spel och lekkontoret. 

Rygg min grundrad på 216kr här

big9 grundrad

Spikarna:
Det är självklart att det blir sämre värde på City+Över. Men som jag skrivit i tidigare krönikor så är det smart att spika vissa överstreckade utfall som har en hög sannolikhet. Värdet kan man ta igen på andra drag på kupongen. Jag tror även att ett svagt Everton blir en munsbit för Guardiolas maskin. Mitt andra spikdrag är Villareal+Över i derbyt mot Valencia. Just nu är de streckade 29% och det är faktiskt smygvärde mot oddset. Det är möjligt att Junifalk fasar när han ser detta (speltips på u2,5) men jag tycker det är en smart spik. 

Dragen:
Som ni ser är det stora draget i matchen Tottenham-Aston Villa. Conte verkar behöva ligga under för att våga satsa framåt och jag tror att denna match kan bli ett ställningskrig ett bra tag. Villa var väldigt naiva mot Liverpool men nu på bortaplan så tror jag att Emery lärt sig läxan och inte chansar med backlinjen. X2+under. Newcastle är stora favoriter mot Leeds men här kommer vi att ta med fler streck. Även om Eddie Howe har fått Magpies att flyga så borde det komma en reaktion snart. Värdet ligger på under men jag plockar med övern då det absolut kan bli en del mål. Jag tar bort krysset för att slippa kombinationen Kryss+över som är kraftigt överstreckad. Vill man så vänder man systemet för att få med X+under som visat i tidigare krönika. 

Wilcardet:
I matchen Fulham-Southampton. En relativt jämnstreckad match där det finns goda chanser till mål åt bägge håll. Mitrovic i fin form för Fulham och Saints förtjänade faktiskt inte den klara förlusten mot Brighton. Vi helgarderar och njuter av matchen!

Här hittar ni stugans andelar till Big9 Jackpoten!