Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9-Krönika – storslam!

Ny vecka med Big 9

Edit: En decimalmiss hade tidigare gjort uträkningen av värdet förra veckan felaktig. Krönikan uppdaterad fredag kväll.

Lördagens stora behållning var Big 9 för mig. Det var kul att vara kvar och följa raden hela vägen in i mål. Mitt systemförslag för 216 kr landade på 8 rätt, det var enbart Napoli som stannade på 2-0 efter tidiga mål som förstörde en fin utdelning för en mindre summa. Däremot så satte vi hela fyra andelssystem i stugan när nio rätt gav ca 38 500 kr och med de lägre vinstgrupperna landade utdelningen på 52-58 k per bolag. När det går bra så är det alltid kul att räkna på om det var värde på raden eller om man turade med dåligt värde. Jag lägger ut en bild på förra veckans odds och utfall.

Multiplicerat blev oddset 1 070 000 ggr pengarna på nio matcher. Men med ett radpris på 50 öre så halverar vi oddset för att få en korrekt värdering på raden per krona. 535 000 innan vi tagit hänsyn till vårt Wildcard. Förenklat så får vi där (WC) sex rader till priset av en, så det gör att vi kan få bra uppskattning om vi delar oddset med sex. 53500/6 är 89160. Så oddset per krona på nio rätt blev ca 90 000 ggr och vi fick 38 500 kr. 52% av utdelningen var i 9-rättspotten och totalt sett blev kanske vår rad en aningen underbetald. Jag gissar på att vi hade behövt ytterligare ett understreckat utfall för att få upp värdet över nollgränsen. Men alltid kul att sätta systemen och vi tar nya tag i veckan.

Jag har slagit in veckans matcher och odds i excel och detta blir vår “fusklapp” inför lördagen. Arsenal+över är den stora favoriten men i övrigt är det en rätt lurig kupong att lösa.

big 9 odds

Veckans Grundrad – Rygga en färdigskriven kupong här!

big 9 grundraden 4 mars

💣 Spikarna:

Chelsea tar emot Leeds på Stamford Bridge och har en minst sagt usel period bakom sig. Skulle det bli förlust här kan nog inte ens en turistig amerikansk ägare blunda för Potters misslyckande. Leeds har presterat bättre på planen än resultaten visat men släpper in för lätt och självförtroendet finns inte där i sista tredjedelen. Jag tror att det är ett smart drag att spika av Chelsea och över, en måstematch för hemmalaget och det är faktiskt ett klart understreckat drag.

Bayern+över är visserligen överstreckat men med den formen de visar så bör de vinna matchen. På större kuponger kan man ta med undern och kanske till och med skrällen.

💥Dragen:

Efter den bragdartade vändningen med tio man mot Saints har vargarna tappat bettet. Jag har gillat Wolves efter jul men nu är det upp till bevis om Lopetegui verkligen har höjt nivån på laget. Nu möter de ett Spurs som är hårt matchade och som ska spela Champions nästa vecka. Förutsättningarna borde vara perfekta för en tight match med få målchanser. Jag chansar bort tvåan och går på värdet på 1x+under.

Liknande förutsättningar är det i Florens. Milan har slitit hund den senaste tiden och även om Zlatans närvaro verkar påverka laget positivt så kommer detta bli en oerhört tuff bortamatch. Jag tror på liknande matchbild som ovan och tar bort ett kraftigt överstreckat Milan från kupongen.

🃏 Wildcard:

Jag funderade en stund på i vilken match jag skulle lägga mitt Wildcard och landade till slut i Atalanta-Udinese. Jag är inte alls säker på att detta blir en enkel match för hemmalaget. Ligan lär springas hem till slut men ett par plumpar på vägen blir det. Bara 6% har valt den matchen i skrivande stund och skräller det till får vi bort ett rejält antal kuponger.


Missa inte spellördag i helgen. Vi kör en liten genomgång med uppdaterade streck, odds etc kring Big 9, samt bygger ett On-Stream System mellan 14:00-14:30. Vi ses på Twitch!

Våra andelsspelen på Big 9 hittar ni som vanligt här