Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big 9-Krönika – VM!

VM börjar som alla vet på söndagen och ATG har skjutit upp kupongen till måndagen. De har gjort en storsatsning på Big9 under VM och det är faktiskt rätt bra grejer de kommer med.

Först och främst så har de kickat upp återbetalningen på matcherna i VM rejält. Det är till och med så att de knappt tar någon avgift på 1×2 i många matcher och det kommer finnas sjukt mycket fina odds att spela på. Så om ni gillar att spela på odds, så är det värt att slänga en titt på oddslistan på ATG och jämföra innan ni lägger era spel. Får man ett par punkter högre så kan det göra mycket i längden.

Men det kanske roligaste är att det har kommit en garanti på Big9 för en ensam vinnare. Den ligger på 2 miljoner vilket är långt över vad potten för nio rätt brukar komma upp till. Det gör att vi kommer kunna titta på en del ospelade rader för att bli ensamma. Samtidigt vill vi inte sväva iväg alltför mycket i chansningarna, det är lätt att göra det för svårt för att sätta raden för att det ska vara värt att spela.

Här hittar du mina och stugans andelsbolag till Big9

Veckans kupong innehåller en hel del stora favoriter så det finns risk för en lägre utdelning. Men vi kommer som sagt leta efter en del skrällar istället för att gå för att sätta den ofta. Det finns fortfarande en hel del överstreckade favoriter och en del understreckade utfall som vi kan leta upp.

Big9 kupongen

Spikarna: Även om vi letar en rad för ensam vinnare så behövs det spikar för att dra ner oddset för att sätta den. Det finns en del stora favoriter som sagt men jag väljer Frankrike+över och Spanien+Över. Bägge lagen möter överkomligt motstånd. Frankrike mot ett Australien som jag tror kommer göra ett sämre VM. Även om Benzema är borta från hela mästerskapet så finns det nog med kvalitet för att lösa detta relativt enkelt. Spanien möter Costa Rica och där ska det också vara alltför stor skillnad på kvalitet för att det ska kunna bli spännande. Har man råd så kan man slänga in underspel här med för att gå mot ensam vinnare, såna här matcher kan stanna på 1-0 eller 2-0.

Dragen: Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Vi behöver hitta de sämre favoriterna och gå för en högre utdelning. Ett av spelen jag tror mycket på är att Marocko tar poäng mot Kroatien i premiären. Matchen bör bli mycket jämnare än hur strecken sitter och jag tror även att det blir tight målmässigt. Vi spelar 1X+under.

Matchen vi verkligen tar ställning i är när Belgien möter Kanada. De Bruynes lag är stora stora favoriter men här tror jag Kanada kan bli underskattade. De seglade genom kvalet och har gjort fina insatser på vägen mot VM. Ett fysiskt starkt lag som laddat för detta mästerskap under en lång tid mot ett Belgien med massor av spelare som haft en extremt slitsam höst. Jag tror lönnlöven kan chocka här och stå upp väldigt bra. X+under är streckat på endast 8% och jag drar till med en chansspik.

Wildcardet åker in i Senegal – Nederländerna. Det är endast 7% som valt denna matchen och jag kan se att det blir mål, trots oddsfavorit på undern. Jag hoppas att de afrikanska mästarna kan göra något galet här, även utan sin superstjärna Sadio Mane, som förövrigt missar hela VM. Jag tycker dock att Nederländerna är en outsider till att vinna hela VM, de ser mer intressanta ut än på många mästerskap. Men premiär är alltid lurigt och det kan absolut smälla till med en lågprocentare här.

Chatta